Belföld | iskolagyümölcs-mutyi közlemény
2013. június 13. 15:23

Visszavont mutyi - megválaszolatlan kérdések

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ felülvizsgálta a június 6-án megjelent iskolagyümölcs-programra kiírt közbeszerzési pályázati felhívást és visszavonta azt. Az MSZP üdvözli a döntést, főleg, mert már korábban rámutattunk, a pályázat súlyos aggályokat, egy újabb fideszes mutyi gyanúját vetette fel.

Az iskolagyümölcs-program teljes kiszervezése egy fideszes országgyűlési képviselő érdekeltségi körének adott volna 9 milliárd forintos megrendelést. Hogy visszavonták a pályázatot még nem jelenti azt, hogy vége az ügynek. Az MSZP úgy véli, mindenkinek joga van tudni, miért is léptek vissza a gyanús pályázattól.

Attól tartunk, hogy a trafikmutyit levezénylő tolvajkormány egy újabb mutyit akart lenyomni az ország torkán, helyi vállalkozókat, gazdákat akart kisemmizni, hogy a saját maffiacsaládokkal teletűzdelt hatalmi rendszerének pénzéhségét kielégítse.

Attól tartunk, hogy a pályázat visszavonása mögött nem a józan belátás vagy a gyermekek egészségének javítása áll, hanem az, hogy a tervezett iskolagyümölcs-mutyi bizonyos fideszes maffiacsaládok érdekeit sérti, és marakodni kezdtek az értékes üzleten.

Az MSZP világos választ vár arra, mi volt az a konkrét pont, amit a pályázat kiírásában aggályosnak tartottak, és ami miatt végül visszavonták azt! Elvárjuk, hogy nevezzék meg az ügy felelőseit legyen az országgyűlési képviselő vagy állami alkalmazott!

Veres János
országgyűlési képviselő