Belföld | élelmiszerárak közmunkás áfa
2013. február 12. 09:36

Vizsgálódás helyett cselekvést!

Miközben a kormány milliárdokat költ stadionokra, felesleges energetikai vásárlásokra, nem hajlandó megfogadni a szakemberek javaslatait, akik azonnali jelentős élelmiszer áfacsökkentést kérnek. Vegyék már észre, a legnagyobb rezsi tétel az élelmiszer!

Egy jól előkészített, mindenek előtt az alapvető élelmiszereket érintő áfacsökkentés nagyban segítené a szegény embereket, növelné a fogyasztást, csökkentené a feketegazdaság mértékét, új lendületet adhatna a végveszélyben lévő magyar élelmiszeriparnak. A húsipari cégek megmentésére fordított milliárdok e nélkül csak ablakon kidobott pénzek lesznek.

Ezért követeljük, hogy a problémákat elkenő vizsgálódás helyett haladéktalanul hozzák meg a döntést az ügyben.

Tegnap a miniszterelnök nem válaszolt a kérdésünkre, melyben ezzel kapcsolatos álláspontjára voltunk kíváncsiak. Világos, hogy az Orbán-kormány teljesen érzéketlen a szegény emberek problémáira, hisz éppen most csökkentette a közmunkáért fizetett járandóság összegét 49 ezerről 36 ezer forintra.

Fazekas miniszter úr pedig ne bujkáljon, hanem adjon határozott választ, vállalja-e a nyilvános vitát a földpályázatokkal kapcsolatban, vagy sem?

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági Bizottság alelnöke