mszp.hu | Belföld | 2014-es választási győzelem
2014. április 05. 16:29

Zavar a választási rendszerben

A választópolgárok átjelentkezésének nagy száma immár a választási informatikai rendszer működését is akadályozza. – Egy pécsi hiba miatt az egész országban pénteken  „vissza kellett tartani” a névjegyzékek zárást – jelentette be a Nemzeti Választási Iroda vezetője.

Ez az eset azt bizonyítja, hogy a választási rendszerek problémái immár a voksolások hatékony és tiszta lebonyolítását veszélyeztetik. A kormányzat és a kormányzó pártok által az utolsó pillanatig módosítgatott szabályok pedig a választási csalások lehetőségét sem zárják ki mindenki számára megnyugtató módon. A választókörzetek létszámában rövid idő alatt bekövetkező változások továbbra is a szavazók szervezett mozgatásának gyanúját vethetik fel.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy saját eszközeivel mindent tegyen meg a választások zavartalan és tiszta lebonyolításáért, érje el, hogy zavartalanul érvényesülhessen a választói akarat!

MSZP