mszp.hu | Belföld
2016. augusztus 10. 14:47

Zavaros kormányzati nyilatkozatok a Mengyi Voldemort ügyben: az MSZP ismét rászámol tízet Balog Zoltán miniszterre

A Fidesz-kormány minisztériumai előbb egymás között tisztázzák, hogy ki, mikor és mennyit lopott a Mengyi Voldemort ügyben, és csak utána mondjanak bármit – a mostani magyarázkodásuk ugyanis ellentmondásos és hiteltelen.

Most ugyanis az a helyzet, hogy miközben az Emberi Erőforrások Minisztériuma tagadja a „közpénzek szabálytalan felhasználását” – amit a köznyelv csak lopásnak nevez –, ugyanennek a kormánynak a Miniszterelnöksége belső vizsgálatot indított, hogy kiderítsék: az érintett cégek milyen formában indulhattak uniós pályázatokon, s hogy a Fideszes Mengyi Roland kapott-e kenőpénzt vállalkozóktól.

Úgy tűnik, hogy a Fidesz annyira belemerült a lopásba, hogy a minisztériumainak már nincs idejük egyeztetni a hazugságaikat.

Újra feltesszük hát tíz kérdésünket Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének, hátha most választ is kapunk rá:

1. Kitől és mikor szerzett tudomást Balog Zoltán miniszter Mengyi Roland üzelmeiről?
  2. Mit tett, milyen vizsgálatokat indított el, és azok milyen eredménnyel zárultak?
  3. Milyen kapcsolatban állt, vagy áll Balog Zoltán minisztériuma Voldemort nagyúr, alias Mengyi Roland hűbéreseivel, a Public Sector Consulting Kft-vel, és B. Szilviával, a vállalkozás szakemberével?
  4. Felülvizsgáltatta-e a több milliárdos TÁMOP uniós források kiosztását, különös tekintettel azokra, amelyekhez köze lehetett a Public Sector Consulting Kft-nek, és B. Szilviának, a vállalkozás munkatársának?
  5. Igaz-e, hogy a Kft munkatársa nem csak a pályázatok elbírálásánál legyeskedett, hanem a minisztérium felkérésére már a pályázat kiírásánál is személyesen gondoskodott a végeredményről?
  6. Igaz-e, hogy a Voldemort ügyből ismert „alkotmányos költség”, a minisztériumához köthető emberek kenőpénze volt?
  7. Igaz-e, hogy Köpeczi-Bócz Tamás államtitkárt ezért tették lapátra?
  8. Miniszter úr tudja-e, hogy ki sértett államtitkot, azaz ki tájékoztatta, Voldemortékat arról, hogy a hatóságok lehallgatják őket?
  9. Mit gondol a 168 órában megjelent cikkről?