Szöveg nagyítása

-A +A
2012. március 3. 10:07

A Fidesz elkaszinózott becsülete

Miközben a lakosság 40 százaléka a létminimum alatt él, a kormány még mindig az átlagembereken akarja leverni a magára, meg a felső tízezerre elvert milliárdokat.

A Fidesz sanyargatja a bruttó 216 ezer forint alatt keresőket: a dolgozók 73 százaléka legalább 10 ezer forinttal keres kevesebbet, mint egy éve.

Miközben a Fidesz közpénzből fenntartott hazugsággyárai ontják a jobbnál jobb termelési és megélhetési híreket, a valóság egészen más képet fest:

-          2011-ben egy háztartás felnőtt tagja 78 736 forintból tudott megélni. Idén ez az összeg 85 ezerre nőtt.

-          egy átlagos magyar család (2 felnőtt, 1 gyerek) tavaly 228 334 forintból tudott tisztességesen megélni, idén ez 240 ezerre nőtt

-          a nyugdíjas minimum 70 862 forint, egy idős pár esetén 122 141 forint – volt tavaly…

A Fidesz meg azt meri állítani, hogy 47 ezer forintból is meg lehet élni. Csoda, ha az emberek felháborodnak, amikor azt hallják, hogy Rogán Antal Abu-Dhabiban közpénzen kaszinózik? Hogy elképednek, amikor arról értesülnek, hogy Szijjártó Péter kétmillió forinton felüli összegért hazudozik, és még csak észre sem veszi? Hogy Budai Gyula még mindig nem tudja összeadni a fizetését, ami bőven a törvényes kétmilliós határ felett van, azaz naponta többet keres, mint egy egyedül álló nyugdíjas havi megélhetése és majdnem kétszer annyit, mint egy legjobban kereső közmunkás egy hónap alatt, napi nyolc órai munkáért.

Hogy a Fidesz-holdudvarán játszóknak sorra jutnak a sokmilliárdos megbízások – Orbán fogorvosa, Orbán ügyvédi irodája, Orbán akadémiája, Navracsics Nézőpontja, Giró-Szász Századvége, Kósa stadionja, Kubatov stadionja, Pintér, Simicska és Nyerges cégei, fideszes újságok, tévék, rádiók állami hirdetései és a többi és a többi…

Csoda, ha egyre többen teszik fel a kérdést: az önfényezésen, valamint a saját és a haverok zsebének tömésén túl vajon csinál mást is a kormány? Arra kérjük a választópolgárokat, hogy keressék fel kormánypárti országgyűlési képviselőiket, és emlékeztessék őket: NEM ezt ígérték!

Török Zsolt

szóvivő