Hírek

A gyógyszerpiacot is lenyúlja a Fidesz

A korrupt Fidesz-kormány most a gyógyszerpiacot akarja lenyúlni. A recept ugyanaz, mint a dohánytermékek, a tankönyvek, vagy a takarékszövetkezetek esetében: előbb államosítanak egy jövedelmező üzletágat, majd az így megteremtett monopóliumot szétosztják maguk között a fideszes haverok.

Ajándékokkal lepte meg az MSZP a vesebetegeket

Ruhákkal, tartós élelmiszerekkel, gyermekjátékokkal lepte meg a Vesebetegek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületét az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén és miskolci szervezete nevében Hajkóné Homolya Gizella, az MSZP miskolci alelnöke, a Baloldali Nőtagozat elnöke kedden, az egyesület karácsonyi ünnepségén, a megyei kórházban működő FMC Miskolci Nefrológiai Központban.

Kövér Lászlónak össze kell hívnia a Parlament rendkívüli ülését

Az MSZP kedden délelőtt rendkívüli parlamenti ülésnapot kezdeményezett azért, hogy kiderüljön, ki támogatja, és ki ellenzi az M0-s és a bevezető autópálya-szakaszok fizetőssé tételét. Kedd délutánra az MSZP-s, az LMP-s és független képviselők aláírásával összegyűlt az ülés összehívásához szükséges mennyiségű támogatás. Kövér László nem tehet mást, mint hogy a szocialisták kezdeményezésére összehívja a Parlament rendkívüli ülését.

Szanyi Tibor az üzemanyag-minőségről szóló irányelvvel kapcsolatban

Az Európai Parlament tegnapi ülésnapján tárgyalta az Európai Bizottság üzemanyag minőségével összefüggő tervezetét, mely mintegy 5 éves előkészítés után került Parlament elé. A javaslat elsődleges célja az lett volna, hogy az olajipar 2020-ig 6% -al csökkentse üvegházhatású gázok kibocsátását. Úgy tűnik azonban, hogy ez a tervezet nem váltja be teljes mértékben a hozzáfűzött reményeket.

A képviselők juttatásai helyett az M0-s díjmentességéről szavazzon az Országgyűlés!

Az Országgyűlésről szóló törvény benyújtása óta megtett felháborító kormányzati intézkedések – kiváltképp az M0-s fizetőssé tétele – miatt az országgyűlési képviselők juttatásainak módosítása jelenlegi formájában vállalhatatlanná vált. Ezért az Országgyűlésről szóló törvényt az MSZP frakciója nem fogja megszavazni.

Dőlhetett volna a kétharmad

A hétfői parlamenti szavazásnál a Fidesz ismét bizonyította, hogy teljesen elvesztette a kapcsolatát a magyar valósággal. Az ország 2015-ös költségvetésének elfogadása, az ellenzéki módosító indítványok totális elutasítása azt mutatja, hogy a korrupt kormányzat nem hajlandó letérni a szegénységet pestisként terjesztő politikájának útjáról.

Ujhelyi: a Képviselői Irodaházban európai parlamenti irodák is vannak, vissza kell rakni az uniós zászlót!

Örömét és köszönetét fejezte ki a szélsőséges Jobbik, amiért a fideszes házvezetés eltávolította az Európai Unió zászlaját a Képviselői Irodaházról. A radikális, kirekesztő párt képviselői korábban már megtették ezt, ahogyan a Jobbik dobta ki először a parlamenti ülésteremből is az európai lobogót. A fideszes állampárt úgy látszik, immáron nemcsak szavakban és uszító tettekben, de nyilvános értékvállalásában is követni kívánja a szalonképtelen szélsőjobboldalt. Míg az elmúlt hetekben a Fidesz vezető politikusai erőszakkal kivitették az Országgyűlés plenáris terméből az Unió zászlaját, most Kövér László házelnök utasítására – a híradások szerint – azzal az indokkal vették le az európai lobogót a Képviselői Irodaház épületéről, hogy az csak olyan intézményeken legyen kint, ahol az Unióval összefüggő tevékenység zajlik.

Vonják vissza az M0-ás fizetőssé tételét!

Hatalmas rés tátonghat a költségvetésben, ha a III. kerület közlekedésének összeomlása sem elég nagy ár a Fidesznek azért, hogy bevételhez jussanak. A Megyeri híd fontos eleme Budapest és a III. kerület közlekedésének, mert lehetőséget biztosít a pesti kerületek megközelítésére, ezáltal csökkentve a III. kerület forgalmát.