Hírek

Az alma és a dohány is a meggy sorsára juthat?

Az almaszezon közepén vagyunk és a héten a dohánytermelőknek is nyílt napot tartottak. A választás után az első nagy krízis a megye agráriumában a meggyprobléma volt, ahol láthattuk, hogy a kormány és képviselőik mit „nem tesznek” meg a termelőkért és a feldolgozókért  – ezekkel a szavakkal nyitotta pénteki sajtótájékoztatóját Halmi József megyei alelnök.

Az EU-csúcs döntései az európai közösség megújulásra és kompromisszumra való képességét bizonyítják

Az európai közösség megújulásra és kompromisszumra való képességét mutatja, hogy a jobbközép Donald Tusk lengyel kormányfőt az Európai Tanács elnökévé, a baloldali Federica Mogherinit pedig külpolitikai főképviselővé választották a hétvégi EU-csúcson. A képen alelnökünk az olasz külügyminiszter asszonnyal látható. 

A nemzeti bank a nemzeté!

A nemzeti bank a nemzeté, nem Matolcsy Györgyé vagy Orbán Viktoré- szögezte le Gúr Nándor vasárnap a jegybank Szabadság téri épülete előtt. Az MSZP álláspontját megerősítve újra elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Bnak vezetésére alkalmatlan Matolcsy Györgynek távoznia kell posztjáról. 

Legyen parlamenti vitanap a gyermekszegénység felszámolásáról!

Tartson a parlament vitanapot a gyermekszegénység felszámolásának lehetséges módjairól! Ha ugyanis Magyarország valóban fejlődne, mint ahogy azt a Fidesz megpróbálja elhitetni, nem kellene egyre több gyereknek ingyenkonyhákon ennie, a szülők ki tudnák fizetni a tankönyveket, és a családok a nyári táboroztatást is meg tudnák oldani saját zsebből. Az, hogy egyre több gyerek szorul állami segítségre, arról árulkodik, hogy Magyarországon úgy terjed a szegénység, mint a pestis.

Nem kaptak választ határidőre a kecskeméti szocialisták a helyi honatyáktól, hogy kit is rejthet a „Budai” ügynök fedőnév

Július végén tartott sajtótájékoztatót Király József és Riczu Péter „Besúgó, bűnpártolók a kecskeméti Fideszben?” címmel, amely alkalmával felszólították a korábbi „hírös” városi parlamenti képviselőket, ha és amennyiben jelentettek az állambiztonsági hivatalnak, akkor vállalják fel múltjukat nyilvánosan is. Mindezt egy internetes hírportálon megjelent cikkére hivatkozva tették.

Hiányzik a szatmáriaknak az M49–es

Az M49-es útért már régen próbálok a saját eszközeimmel lobbizni, hiszen ez ügyben Győrtelek község is érintett az óriási forgalom miatt – mondta Halmi József szerdai sajtótájékoztatóján. A legutóbbi közgyűlésen is kérdést tettem fel az országgyűlési képviselőhöz. Mivel a válaszai nem voltak számomra kielégítőek, ezért dr. Legény Zsolt alelnöktársam segítségét kérve írásbeli kérdést tettünk fel Seszták Miklós úrhoz – tette hozzá.

Erkölcstelen és tisztességtelen a Fidesz kampánya

Augusztus 24-én hivatalosan megindult az önkormányzati kampány. Tapasztaljuk, hogy a kormány politikáját önkormányzati szintekre is le akarja vinni. A kistelepüléseket elsősorban hatáskörök elvonásával, a járási hivatalok bevonásával lehetetlenítették el, míg a megyei önkormányzatokat már teljesen kiürítették és államosították. Legjobb példa erre a megyei televízió esete, amit odaadtunk az államnak, és most visszabéreljük a volt tulajdonunkat – ezekkel a szavakkal nyitotta Halmi József az MSZP megyei frakcióvezetője mai sajtótájékoztatóját.

Erős Magyarország, erős önkormányzat

Amint azt mindannyian tudjuk, a megyei önkormányzatoknak a jövőben leginkább területfejlesztési feladatai lesznek. A megyei önkormányzat pedig a Győr-Moson-Sopron megyében élő emberek és településeik szövetsége kell, hogy legyen. Az MSZP ezt a szövetséget kívánja szolgálni, mert véleményünk szerint az erős Magyarországhoz erős önkormányzatokra van szükség, nem pedig gazdag kormánypártra.

Hamis a sikerpropaganda, csak külföldön nőtt a foglalkoztatás

Az MSZP továbbra is várja a kormány válaszát: ki a felelős az országos gyárbezárási és elbocsátási hullámért? A KSH által közölt friss foglalkoztatottsági statisztikák láttán ugyanis hiába örült Czomba Sándor munkaügyi államtitkár: az adatok azt mutatják, hogy az Orbán-kormány csak a foglalkoztatási statisztikák manipulálásában és magyar munkavállalók külföldre üldözésében teljesít jobban.

Guinnes-rekorder lehetne a miskolci Patak utcai mélygarázs

Három és fél éven keresztül építették, nagy nehezen át is adták, de az autósok még most sem használhatják a Patak utcai mélygarázst Miskolcon. Ez így alighanem Guinness-rekord lehetne, a szocialisták csak Miskolcra való tekintettel nem kezdeményezik a hitelesítési eljárás megindítását. Szerintük az építkezésre eddig elköltött több százmillió forintot ennél sokkal értelmesebb dologra is fel lehetett volna használni: megépülhetne például a diósgyőri várat és Lillafüredet összekötő kerékpárút, az, amit az MSZP-s városvezetés által elindított várrekonstrukciós projektből a fideszes városvezetés kihajított.

Biztosítsák az iskolai papírgyűjtés jogszabályi hátterét még az önkormányzati választás előtt!

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy még az önkormányzati választás előtt léptesse életbe a hulladéktörvény tervezett módosítását, amely továbbra is lehetővé tenné az évtizedek óta működő iskolai papírgyűjtés megmaradását! A papírgyűjtés ugyanis nem csupán az államosítás után forráshiánnyal küzdő iskolák nélkülözhetetlen bevételi forrása, illetve a diákok hozzájárulása az iskolai kirándulásokhoz, hanem a felnövő generációk környezettudatos szemléletformálásának egyik elengedhetetlen eszköze is.

Közlemény

A „Szövetség a XVI. kerületért” választói együttműködést kezdeményező pártok kerületi vezetői közvetlenül azután, hogy tudomásukra jutottak Dr. Büki Tamás orvos, jogász, civil jelölt álnéven írt blogjában nyilvánosságra került nézetei, meghallgatták a jelöltet, és egyetértésben a jelölés visszavonásáról döntöttek.

Nemzeti érdek szövetségeseink értékeinek tiszteletben tartása

A nemzeti érdek az, hogy a szövetségeseink, a NATO és az Európai Unió értékeit tiszteletben tartsuk, az uniós forrásokat a magyar nemzeti érdeknek megfelelően költsük el, de legyünk figyelemmel arra, hogy a közös európai értékek felelősséget is jelentenek - jelentette ki Ujhelyi István hétfőn Zalaegerszegen, az MSZP sajtótájékoztatóján.