Hírek

Kérjen bocsánatot a Bács-Kiskun megyei Fidesz!

Kérjenek bocsánatot a Fidesz-KDNP Bács-Kiskun megyei vezetői, amiért 8 éven keresztül egy olyan személyt támogattak, aki zsidózott, cigányozott és tarkón lövést emlegetett politikai ellenfeleivel kapcsolatban! Szégyellje magát dr. Kerényi János régióigazgató és Bányai Gábor választókerületi elnök, hogy egészen az utolsó utáni pillanatig kiálltak a tegnap lemondott keceli polgármester mellett, és csak akkor határolódtak el tőle, amikor már mindenki elítélte Haszilló Ferenc nyíltan rasszista és életellenes kijelentéseit!

Szeged-szőregi rózsák emlékeztetnek Strasbourgban

Az Európai Parlament vezetésének külön engedélyével, Ujhelyi István kezdeményezésére szeged-szőregi rózsákat ültettek az S&D-frakció magyar tagjai a strasbourgi törvényhozás főbejáratánál. A szociáldemokrata politikusok a piros-fehér virágokkal az 1956. évi magyar forradalom kitörésének és a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának évfordulójára emlékeztek. Az október 23-i eseményekre a rózsák mellett kőtábla is emlékeztet a jövőben.

Kitiltási ügy: a BM azonnal intézkedjen az esetleges nemzetbiztonsági kockázatok feltárása érdekében!

Az egyes kormányzati tisztviselők kitiltásáról szóló amerikai döntés világosan jelzi, hogy a kormányzatot átszövő korrupció immár nemcsak a magyar gazdaságot mérgezi, de a nemzetbiztonságra és hazánk külkapcsolataira is súlyos veszélyt jelent. Sokatmondó, hogy e veszélyek és kockázatok Orbán Viktor kormányát kevéssé érdeklik. A Nemzetbiztonsági bizottság ülésén a Miniszterelnökséget vezető miniszter még arra sem tudott választ adni, hogy a NAV vezetői érintettek-e a botrányban, holott ők a legszigorúbb (korábbi "C" típusú) nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személyek.

Szocialista javaslatok a gazdasági fellendülés előmozdítására az európai szemeszterről szóló jelentésben

Az Európai Parlament mai ülésén elfogadta a gazdaságpolitikai koordináció európai szemesztere 2014. évi prioritásainak végrehajtásáról szóló jelentését. Ugyan az Európai Parlament csak javaslattevő szereppel bír e körben, de a dokumentum számos olyan ajánlást tesz, melyeket az Európában példátlan jelentőségű korrupciós botrányba süllyedő és folyamatosan rosszabbnál rosszabb szegénységi mutatókat produkáló magyar kormánynak is meg kellene fogadnia.

Az internetadó ellen minden eszközzel fel kell lépni

Az internetadó nem költségvetési kérdés, hanem társadalmi-társadalompolitikai, kulturális és gazdasági ügy. Az internetadó költségvetési értelemben indokolatlan és szakmailag elhibázott. Az internetadó bevezetése súlyos csapást mérne az esélyegyenlőségre, a független sajtó maradékára és Magyarország modernizációjára egyaránt. Az internetadó igazságtalan, értelmetlen és elfogadhatatlan, ezért minden eszközzel fel kell lépni ellene.

Szanyi Tibor nyilatkozata az Európai Bizottság EP-jóváhagyásáról

Az Európai Parlament meggyőző többségének támogatásával, az előirányzott időpontban, november 1-jén, Jean-Claude Juncker vezetésével megalakulhat az EU új Bizottsága. Ez jó hír Európának, Magyarországnak, s minden magyar állampolgárnak, aki hazánknak az európai értékek és normák alapján, az uniós szolidaritásra támaszkodó, demokratikus fejlődésében érdekelt.

Miniszterelnök úr, szellemi karanténba zárja az országot?

A tudás lehetőségét Önök az elmúlt 4 év során már elvették az ország nagyobb és szegényebb felétől. A média korlátozásával, a sajtószabadság szűkítésével eddig is sikeresen gátolták az információ szabad áramlását. Most, a tervezett internetadóval felteszik a koronát az országot szellemi jobbágyságba taszító intézkedéseikre!

Magyarázatot várunk Latorcai János teheráni útjára!

Magyarázatot várunk a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól arra, hogy az Országgyűlés fideszes alelnöke az október 23-i megemlékezések alkalmából miért éppen a teheráni magyar nagykövetség fogadására utazott ki, és mi volt a reakciója az iráni külügyi bizottság vezetőjének ott elhangzott állításra, mi szerint „az Egyesült Államok és regionális szövetségeseik által elfogadott és alkalmazott logikátlan és rossz politika a terrorizmus terjedését és a régió instabilitását okozta, és így vált a terrorizmus globális problémává”!

Mit tesz az Európai Bizottság a magyar kormányhoz kötődő korrupciós botrány kapcsán?

A korrupció elleni harc az Európai Unió egyik központi célja. Néhány napja az Amerikai Egyesült Államok példátlan intézkedést jelentett be Magyarországgal szemben, amikor jelezte, hogy több - meg nem nevezett - kormánytisztviselőt és kormányhoz közel álló személyt beutazási tilalommal sújtott. Az USA szerint a magyar korrupciós helyzet romló tendenciát mutat és az ideiglenes ügyvivő szerint, ha ez a trend folytatódik, elérhet egy olyan szintet, ahol az USA számára már nem lehet szövetségesként együttműködni Magyarországgal.

Az ellenzéki politizálásról

Az önkormányzati választás – amúgy legkevésbé sem meglepő – rossz eredménye és a „permanens” választási kampányév után érdemes az elmúlt három választás, meg az azt megelőző négy év tanulságait levonva újragondolni, hogy az ellenzék szereplői miként folytassák tovább.

Az Európai Parlament napirendjén a munkahelyteremtés, a foglalkoztatottság növelése

Szanyi Tibor felszólalásában a számmisztikák elhagyását, valódi munkahelyek létrehozását és ennek ellenőrzését szorgalmazta. Emellett üdvözölte, hogy a Bizottság kiterjeszti az Ifjúsági Garancia Program határát 25 éves korról 30 évre, melyet egy júliusi írásbeli kérdésében maga is szorgalmazott.