Brókerbotrány - Ha kell, egészítsék ki a törvényt a készfizető kezességgel!

Ha kell, egészítse ki a jövő héten az Országgyűlés a Quaestor-károsultak megsegítéséről szóló törvényt, és kerüljön bele az állam készfizető kezessége, hogy a károsultak a pénzükhöz jussanak - mondta Szakács László (MSZP), a költségvetési bizottság és a brókerbotrányokat vizsgáló albizottság tagja a Quaestor-károsultak csütörtöki demonstrációján, az Igazságügyi Minisztérium előtt.

Nyílt levél Trócsányi Lászlónak

2015. augusztus 13-án Ön válaszolt arra a kérdésemre, melyet Varga Mihály miniszternek "Miért nem hajtják végre a Quaestor-törvényt?" címmel tettem fel, az iránt érdeklődve, miért hivatkozik az NGM és államtitkára arra, hogy a benyújtott alkotmánybírósági eljárásnak halasztó hatálya van a törvény végrehajtására.

Európai vizsgálatot a hátrányos helyzetűek ösztöndíja ügyében!

Orbán Viktor kormányfő, amikor négy évvel ezelőtt együttműködési megállapodást kötött az Országos Roma Önkormányzattal (ORÖ), azt hangsúlyozta: csak olyan emberekkel ír alá megállapodást, akik tartják a szavukat, ha pedig a megerősített szervezet nem él a lehetőségeivel, akkor „nem fogunk tisztán állni az Úr színe előtt”.

Egon Bahr emlékére - Kovács László írása

Csütörtökön hajnalban, 93 éves korában örökre eltávozott a Willy Brandt nevével fémjelzett német keleti politika egyik meghatározó személyisége, a Kelet és a Nyugat közötti két évtizedes hidegháború után, a hetvenes években kibontakozott enyhülési folyamat építőmestere, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) nagy tekintélyű politikusa, Egon Bahr.

Szabó Sándor: Szeged jelesre vizsgázott Szent István tanaiból

"Nincs fennmaradás fejlődés nélkül. És nincs élet egy olyan országban, amit átszőnek az ellentétek, és ahol a bizonytalanság és a félelem uralkodik. És nincs élet ott, ahol a félelem erőszakot szül, a többség visszaél a hatalmával, ahol a gőg és az arrogancia nagyobb súllyal bír, mint az érdemi és értelmes párbeszéd"

A fiatalok jövője Magyarország jövője!

Az elmúlt 5 év kormányzati ámokfutásnak a fiatalok csak az elszenvedői voltak. Az ifjúság érdekei nem voltak semmilyen befolyással a politikai döntésekre, az oktatási rendszer finanszírozása évről-évre csökken, amely tovább növeli a kiszolgáltatottságot és tervezhetetlenné teszi az oktatást és ezzel együtt az ifjúság jövőjét is – kezdte a sajtótájékoztató Jeszenszki András az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei választmányának elnöke.

Lázár ismét beismerte az orbáni államgépezet alkalmatlanságát

Azután, hogy Lázár János egy szekszárdi fórumon azt mondta: „riasztó állapotban” van az állam, most újabb beismerést tett. A Miniszterelnökséget vezető miniszter Ujhelyi István európai parlamenti képviselőnek küldött írásbeli válaszában azt közölte: „minden jó szándék és feszített tempó mellett sem várható el”, hogy a kormányhivatal rövid időn belül felszámolja azt az ügyhátralékot, ami miatt a külföldön élő magyar családok újszülötteit a magyar állam csak hónapos késéssel képes megfelelően anyakönyvezni.

Visszafizetteti a Fidesz a rezsicsökkentést

A Fidesz úgy döntött: visszafizetteti az emberekkel a rezsicsökkentés árát, mivel a közműszámlákra hamarosan visszakerül a rendszerhasználati díj és a közműadó. Ezt pedig mindenképp az emberek fizetik meg, hisz vagy áremelés jön, vagy pedig a nemzeti közműcég nyeli le a veszteséget, amit a magyar adófizetők pénzéből finanszíroznak.

Helyzetkép - 2015. május–június

Az idei év elején alapvetően pozitívak voltak a globális gazdaság növekedésére készült prognózisok. Az előző két évhez hasonló, annál valamivel kedvezőbb gazdasági bővülést vártak, a fennálló politikai kockázatok, és a több helyen is éles regionális konfliktusok ellenére. Ehhez alapvetően hozzájárulnak az alacsony energia- és a mérséklődő nyersanyagárak, noha ez nem minden ország számára kedvező. Az első hónapok nem mindenben igazolták a gazdasági növekedésre vonatkozó várakozásokat. A világgazdaságban jelentős kockázatot jelent a kínai gazdaság bizonyos feszültségeinek kiéleződése, amely érzékelhető gondokat okoz a kínai pénzügyi rendszerben, a beruházásoknál, és érinti a kínai importot is. Mivel ma már Kína a világ második legnagyobb gazdasága, értelemszerűen komoly hatással van a partnereire.