Hírek

Tudományos intézet Európa-ügyi tanácsosának választották Shanghai-ban Ujhelyi Istvánt

Rangos tiszteletbeli pozíciót kapott Ujhelyi István a napokban Kínában: a Shanghai Európai Tanulmányok Intézete (SIES) tiszteletbeli tanácsosának választották. Az MSZP európai parlamenti képviselője mellett ugyanennek a "think tank"-nek tagja még a világ és Kína több egyetemének – elsősorban geopolitikával és európai ügyekkel foglalkozó – professzora, tudományos munkatársa és kutatója is. Az Ujhelyi és a SIES vezetősége közötti kapcsolatot évekkel korábban még a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének (ennek alapító elnöke a szocialista politikus) és a Shanghai Nemzetközi Tanulmányok Egyetemének, valamint a Shanghai Politikatudományi Egyetem együttműködése alapozta meg. 

A Fidesz politikai pedofíliával megalázza az óvodásokat!

Tiltakozunk az ellen, hogy a Fidesz politikai pedofíliával óvodás gyermekeket kormánypropagandára használ! A mórahalmi kormányablak megnyitóján helyi óvodás gyerekek verseltek és énekeltek a kormányablakról, és az ügymenetet imitáló jeleneteket is előadtak. Mindez a fideszes polgármester „kérésére” történt, és a jelek szerint a váci eset nem példa nélküli!

A kormánypárti nyilatkozatokat is várjuk

A kormánytagok, valamint fideszes és kereszténydemokrata képviselők nyilatkozatát is várjuk az után, hogy a Jobbik képviselői ma épp nem holokauszt-emlékművek leköpésével és horogkeresztes üdvözlőlapok küldözgetésével voltak elfoglalva, hanem egytől egyig aláírták az MSZP által a parlamenti képviselőcsoportoknak kiosztott brókerbotránnyal kapcsolatos nyilatkozatot.

Reagálás Szűcs Lajos (Fidesz) budapesti sajtótájékoztatójára

Szűcs Lajos ne a fővárosból üzengessen Ajkára, hanem legyen férfi és álljon ki az emberek elé, különösen azok elé, akiket a Tarsoly Csaba haverjuk becsapott. Pad Ferenc érdekképviseleti vezetőként harcol a kisemberek igazáért. Ő nem hagyta cserben a várost, mint a fideszes jelölt. Pad Ferencet októberben képviselőnek választották Ajkán, szemben a fideszes jelölttel, akiből akkor sem kértek a választók. 

A Jobbik a Fidesznél is erősebben korlátozná a döntési szabadságot

Az MSZP szerint a Jobbik a Fidesznél is erősebben korlátozná az emberek döntési szabadságát. Gőgős Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szombaton Ajkán tartott sajtótájékoztatót a közelgő tapolcai időközi választásról, és felidézte: a Jobbik már 2010-ben benyújtott egy törvénymódosítást a vasárnapi zárva tartásról.