Hallgassa meg a legfőbb ügyészt is az igazságügyi bizottság!

Nincs ellenünkre az ombudsman meghallgatása, ha ugyanarra a napra a legfőbb ügyész meghallgatását is indítványozza az igazságügyi bizottság elnöke. De ha már az előre egyeztetett időpontoknál tartunk, szeretnénk választ kapni arra, mi a büntetőeljárási indoka annak, hogy Hiszékeny Dezső képviselőtársunkat éppen néhány nappal az önkormányzati választás előtt tervezik meggyanúsítani. Azt is tudni akarjuk, hogy négy éve miért éppen 4 nappal az önkormányzati választás előtt kézbesítette az ügyészség az idézést az azóta jogerősen felmentett Molnár Gyulának.

"Füvezik" a győri polgármester

Kaptunk egy levelet. Egy győri lakos Borkai Zsolt polgármester úrtól kérdezi, mi lett a sikertelen nyári szúnyoggyérítés kivizsgálásnak eredménye, valamint kik a felelősek. A 2014. szeptember 19-én kelt válasz minket is megdöbbentett. Idézzük: „Megállapítottam, hogy a legnagyobb károkozást az időjáráshoz kapcsolódóan a szúnyogok, valamint a fű növekedése okozta a városnak. Sajnos ezeket nem tudom felelősségre vonni. Üdvözlettel: Borkai Zsolt.”

Tóbiás: az elmúlt négy év a hatalom kinyilatkoztatásáról szólt

A hatalom helyett az emberekről, közösségekről, közös sorsokról való döntésről kell szólnia az októberi önkormányzati választásoknak - mondta Tóbiás József, az MSZP elnöke egy szombat délelőtt Pécsett tartott sajtótájékoztatón. Az eseményen Cserfainé Dr. Kovács Ágnes, a baloldal közös pécsi polgármesterjelöltje is beszélt, hangsúlyozta, hogy egy város nem apellálhat csak az állam támogatására, a pártfüggetlen uniós támogatásokat viszont ki kell aknázni.

Kriza Ákost megvilágosítottuk

Miskolc ismét példát mutatott az országnak. A Földes ügye után – ezúttal az avasi emberek – újra bátran és határozottan álltak ki iskolájukért, az igazukért. Az összefogásnak köszönhetően elérték, hogy a hatalom vegye őket végre emberszámba, foglalkozzon a véleményükkel, s ha korábban hibás döntést is hozott, akkor a gyerekek, a pedagógusok, az iskola érdekében hajlandó legyen azt felülvizsgálni.

Mikor tesz valamit a kormány a gyermekek ketrecharca ellen?

A Blikk nyár eleji tényfeltáró cikkeinek hatására és a közvélemény felháborodására június végén a kormány ígéretet tett a gyermekek brutális ketrecharcának haladéktalan beszüntetésére. Eltelt három hónap és nem történt semmi. A kormány nevében Simicskó István államtitkár ma ismét megígérte, hogy szigorítanak a szabályokon. Mikor lesz megoldás?

Kazinczy-ügy: objektív érvekkel segítjük Kriza Ákos munkáját

A Kriza Ákos polgármester és a fideszes közgyűlési többség által kinevezett miskolci jegyző irányította jegyzői hivatal minősítette jónak és támogathatónak Dávid Enikő pályázatát. Ezt maga a polgármester ismerte el akkor, amikor – többszöri felszólításunkra – Kazinczy-ügyben végre méltóztatott kihúzni a fejét a homokból, s személyes találkozón próbálta magyarázni a szülőknek a megmagyarázhatatlant.