Petíció Orbán Viktornak

Eleget téve a felszólításának, tudatjuk Önnel, hogy teljes mértékben elhibázottnak, tisztességtelennek, átgondolatlannak és ésszerűtlennek tartjuk az autópályák bevezető szakaszira, illetve az M0-ás elkerülő útra kivetett útdíjat.

Közlemény

A tegnapi közgyűlésen több programot és koncepciót fogadtunk el. Ezek hatásaként több forrás érkezhet Békéscsabára és a megvalósult fejlesztések később fontos részét képezhetik a városunk mindennapi életének.

Reagálás a kormány szegénységgel kapcsolatos legutóbbi nyilatkozataira

Az Orbán-kormány szociális államtitkára szerint jelentősen csökkent a szegénység Magyarországon. Az Orbán-kormány családügyi államtitkára szerint viszont jelenleg a gyermekek harmada étkezik ingyen, és ezt kétharmadra tervezik növelni. A valóságban pedig az Orbán-kormány csak tavaly 22,6 milliárddal költött kevesebbet gyermekétkeztetésre a tervezettnél, és 14 milliárddal kevesebbet, mint 2013-ban.

Szanyi Tibor: A Fidesz ne froclizza a pékeket!

Brüsszel, 2015. január 29. - Magyarország az első az egész Európai Unióban, már ami az élelmiszerek közvetlen és közvetett adóztatását illeti. Még az alapvető élelmiszerek tekintetében is hasonló terhek érvényesülnek – mint például a roppant energiaigényes pékáruk esetében –, tehát értelmetlen a Fidesznek a pékeket frocliznia - véli Szanyi Tibor, európai parlamenti képviselő.

Tárgyal-e a kormány egyes médiumok hírszerkesztéséről?

Az elmúlt napokban számos híresztelés látott napvilágot a magyar kormány és az Rtl Klub televíziót birtokló Bertelsmann-csoport közötti tárgyalás természetéről és témáiról. A megjelent információk alapján a kormány vezető tisztségviselői a tárgyalás részeként kezelik a médium híradójának tartalmát, a tárgyalások során pedig igyekeznek korlátozni, módosítani a független hírszerkesztés gyakorlatát.

Németh Imre: elsorvasztja Sopront a Fidesz

A Fidesz-KDNP kormány sokadszorra is bebizonyítja, hogy Sopron számukra nem létezik – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Németh Imre, az MSZP elnökségi tagja. A politikus a közlekedési főutak másfelé terelését, a soproni iskolák állapotának lerontását és a jelek szerint hiába felújított helyi kórház győri fennhatóság alá helyezését említette példaként.