Hírek

TÖRVÉNYESSÉGI AGGÁLYOK

A Békés Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti osztályának 30 nap áll a rendelkezésére, hogy törvényességi szempontból megvizsgálja az Életfa Szociális Szolgáltató Központ és a Joghatás Kft között létrejött „munkahelyi étkeztetés és egyéb vendéglátás” lebonyolítására kötött szerződést. 

Nem az MSZP-nek, a Fidesznek van a legnagyobb gáztartozása!

Jön a nyár, jönnek a bulvárlapok álhírei. A Bors megalapozatlanul azt írja, hogy az MSZP Jókai utcai székházában már nincs se gáz, se villany, és csak egy portás üldögél az üres épületben. Ezzel szemben az igazság az, hogy az MSZP vezető testületei rendszeresen üléseznek az MSZP Jókai utcai székházában, sajtótájékoztatók, politikai rendezvények zajlanak az épületben. Az eseményekről tudósító sajtó munkatársai is láthatják, hogy a székház működik, minden ehhez kapcsolódó közműszolgáltatással együtt.

Örülünk, hogy segíthettünk!

Vasárnap, Debrecenben a "Piros Pont"-nál vártuk a rászoruló, nehéz körülmények között élő embertársainkat. Sajnos, hosszú volt a sor. Mindenki kapott egy tál meleg ételt, finom töltött káposztát. Nem számoltuk, de biztos, hogy több mint száz embernek segítettünk, olyanoknak, akiknek vasárnap egyébként nem jutott volna meleg étel.

A Fidesz és a nagy roaming-hazugság - EP-képviselői nyíltlevél-sorozat Magyarország polgáraihoz (47.)

Itt lett volna a lehetőség, hogy a rezsicsökkentés forradalmi kormánya érdemben kiálljon a magyar fogyasztók érdekeiért, de a roaming-díjak eltörlésének ügyében inkább gyáván a kettős beszéd mögé bújt, a brüsszeli zárt ajtók mögött pedig sunyin szembefordult saját EP-képviselőivel is.

Lukács Zoltán: Több fizetés kell a magyar embereknek!

A magyar emberek jelenleg évente 3500 milliárd forinttal kevesebb fizetést kapnak, mint amennyi az európai uniós átlag. Az EU államaiban átlagosan a nemzeti össztermék 68 százalékát költik bérekre, míg nálunk ugyanez az arány alig több mint 50 százalék. Lukács Zoltán az MSZP alelnöke orosházi sajtótájékoztatóján kijelentette: egy jelentős fizetésemelés fedezete a magyar költségvetésben is meglenne, ha nem folyna el stadionokra, fideszes offshore cégekbe, áfacsalásokra és a brókerkormány egyéb mutyijaira.

Orbán ázsiai típusú féldiktatúrába vezette Magyarországot

Az Amnesty International, a Velencei Bizottság, a Helsinki Bizottság és a Freedom House friss országértékelése után az amerikai külügy Magyarországra vonatkozó országjelentése is megerősítette, hogy a hazánkat súlyosan fertőzi a kormányzati korrupció, és a civil társadalom elleni kormányzati és rendőrségi fellépés mellett, a sajtó szabadsága csorbát szenved.

Az igazi fal a fejekben épül

Magyarországról sok százezres nagyságrendben vándoroltak külföldre polgártársaink. Jobb életet, több reményt, jól működő országot kerestek. Nem csodát, nem ingyen boldogságot vártak, hanem jobb életet. Olyan helyet, ahol az iskolában a jövőre készítik fel a gyerekeket, ahol a kórházba nem a beteg viszi a kötszert vagy, ahol az államnak nem tart több mint fél évig, hogy regisztrálja egy kisbaba megszületését. Nemcsak jobb jövedelmet, hanem több nyugalmat, több mosolyt, kevesebb kiszámíthatatlanságot vagy háborút akartak. Az új vasfüggöny terve – mindegy, hogy kommunikáció vagy valódi szándék – pedig épp ezt a háborút szítja tovább.

Nem a falak felhúzása jelenti a megoldást

Az európai szocialista kormányzati, illetve pártvezetők egyetértenek abban, hogy nem a falak felhúzása jelenti a megoldást a migrációs problémákra - jelentette ki Tóbiás József, az MSZP elnöke Brüsszelben az MTI-nek adott nyilatkozatában, miután részt vett egy szerda-csütörtöki szocialista rendezvényen. 

A HM nem söpörheti többé szőnyeg alá a problémát!

Március végen az egyik Gripen kényszerleszállást hajtott végre Kassán, majd május közepén a Magyar Honvédség másik Gripen vadászgépe balesetet szenvedett egy csehországi katonai repülőtéren. Június 10-én e tragikus sorozat folytatódott Kecskeméten, amikor az egyik vadászgépet futómű nélkül volt kénytelen földre tenni a pilótája, aki a baleset során gerincsérülést szenvedett. Ma a Magyar Honvédség JAK-52-es repülőgépe Szolnokon kényszerült földre, a gép kiképzési repülés közben kigyulladt, az egyik pilóta súlyos égési sérüléseket szenvedett.