Hírek

A KDNP fejezze be az álszent mellébeszélést!

Törökország szerdán bocsánatot kér az Oszmán birodalom által 99 éve elkövetett vérfürdőért, amit a keresztény örmények ellen követett el. A KDNP ma közleményben jelezte, ők is fejet hajtanak az örmény áldozatok előtt. Miközben az MSZP üdvözli a török gesztust, a KDNP reakcióját mélységesen álszentnek tartja.

Maradjon szolgáltatás is a rezsi mögött!

A Fidesz lassan eléri a rezsiköltségek teljes megszűnését. Persze nem azért, mert a nagy rezsiharcosok, Rogán Antal, Németh Szilárd vagy Lázár János átvállalják a szegények költségeit, hanem, mert nem lesz szolgáltatás, amit ki kellene fizetni. A minap a Főgázról derült ki, hogy nem tudta időben visszakapcsolni a szolgáltatást jó néhány fogyasztónál.

Szent György napjára

Sárkányölő Szent György napján köszöntjük a rendőrség állományát. Köszönjük, hogy a közismerten nehéz körülmények ellenére felesküdtek, és hazánk polgárainak biztonsága érdekében nap, mint nap vállalják e számos veszéllyel, lemondással és jogkorlátozással együttjáró hivatást.

Az elszegényítést folytatják?

Magyarországon az Eurostat adatai szerint a gazdagoknak jelentősen nőtt a jövedelme, az ország 90%-ának helyzete viszont romlott az elmúlt négy évben. Ha a harmadik Orbán-kormány ott folytatja, ahol a második abbahagyta, négy év múlva közel 100% lesz a lecsúszók aránya, és már csak Orbán Viktor és baráti köre érezheti majd magát nyertesnek.

Miért akarja látni Matolcsy az átutalásainkat?

Miért kíváncsi Matolcsy György a magyar emberek és cégek banki tranzakcióra? Miért akarja látni a Magyar Nemzeti Bank fura elnöke a közüzemi számláinkat, hiteltörlesztéseinket, átutalásainkat? A jegybank ugyanis csaknem 10 milliárd forintért megvásárolja azt a céget, amely az összes lakossági és vállalati átutalást bonyolítja, azt viszont senkinek nem árulják el, miért van erre szükség!

Bukott szocpol, bukott gyed extra

Csúfos kudarcba fulladt az új lakások építéséhez és vásárlásához igénybe vehető lakásépítési hozzájárulás (szocpol) tavalyelőtti újbóli bevezetése: a kormány várakozásánál jóval kevesebb igénylés futott be. Éppen úgy, ahogy a gyed extra esetében is.

Macskafogó

Egyszer majd macskafogó is lesz. Mindazonáltal a szokásos macska-egér „játék” végén az egér nem szokott gratulálni… Én sem teszem. Sem a Fidesznek, sem a magyar sajtónak nem tudok gratulálni.

Itt az idő, hogy új irányba fordítsuk Európát!

Lehetőségek teremtése a feltörekvő generációnak, az ifjúsági munkanélküliség radikális csökkentése, a szociális dömping és a kizsákmányolás elleni küzdelem, az európai minimálbér és az emberek érdekeinek középpontba helyezése mind-mind elérendő célként került megfogalmazásra a francia Szocialista Párt kampánynyitóján, melynek vezérszónoka Martin Schulz, az Európai Szocialisták Pártjának bizottsági elnökjelöltje, az Európai Parlament jelenlegi elnöke volt.

Orbán a gyerekeink fejébe is be akar mászni

El sem készült tankönyveket kényszerít a diákokra és a pedagógusokra Orbán Viktor. Kormánya már a látszatra sem ad: nem akar versenyt, nem akar szakmaiságot. Egyet akar: azt a tudást a gyerekeink fejébe önteni, ami számára a legkedvezőbb, ami az európai értékektől egyre távolabb kerülő kormányzását magyarázza, alátámasztja.