Kiss Péter képtelen volt elviselni a tétlenséget

Az alábbi interjú akkor készült, amikor Kiss Péter kancelláriaminiszter lett. Nagyon fiatalon, 55 évesen halt meg. Ezzel az írással emlékezünk rá.Évszámok, funkciók. Önéletrajzi adatok. Egy karrier állomásai. Ami mögöttük van, az egy ember életének nagyobbik fele – és mégsem mutatják meg a lényeget. Magáról az emberről nem tudunk meg semmit. S az a kevés, ami még hozzájöhet, csak a felszín. Kiss Péter kancelláriaminiszterről tudjuk, hogy mosolygós, barátságos, nagy a szakértelme, jó szervező és munkamániás. De vajon milyen lehet Kiss Péter, az ember? - Körmendi Zsuzsa interjúja.

Lendvai Ildikó: Búcsú Kiss Pétertől

Nincs rendjén, ha nálunk fiatalabb barátot kell búcsúztatnunk. Nincs rendjén, ha egy mindig pontosan, alaposan tervező, messzire látó ember úgy megy el, hogy még vagy két évtizedre való munkája, ötlete, terve marad megvalósítatlanul. Nincs rendjén, hogy Kiss Péternek 55 évesen kellett meghalnia.

A hazudozás szakértői

A jelek szerint továbbra sem hajlandó felhagyni gyalázkodó kampányával a miskolci Fidesz. Hétfőre is jutott egy gyöngyszem, Soós Attila ezúttal a hazudozásról értekezett. Nyilván, mint szakértő. Hiszen ha vannak kiváló ismerői ennek a témának, akkor azok egészen biztosan a fideszes politikusok.

Fogadóóra-sorozatot indított Ujhelyi István

„Azt mondtam az EP-választás kampányában, hogy brüsszeli képviselőként is járni fogom az országot és rendszeres fogadóórákon fogom begyűjteni a magyar választók megrendeléseit, kéréseit. Betartom az ígéretemet!” – ezzel kezdte most hétvégi fogadóóráját Ujhelyi István, aki az MSZP európai parlamenti képviselőjeként az ózdi piacon várta beszélgetésre a helyieket.

Van–e Magyarországon szegénység?

Ha a Fidesz politikájára és a képviselőik nyilatkozatára hagyatkozunk, akkor kijelenthetnénk, hogy minimális Magyarországon ma a szegénység. Hiszen Czibere Károly, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár is így nyilatkozik – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Halmi József, megyei alelnök.

Szakképzési káosszal súlyosbítanák a tudásválságot

Az elmúlt években végignéztük a közoktatást államosító Klebelsberg Intézményfenntartó Központ bukását. A nagy lendülettel elindított KLIK mára leszerepelt, képtelen volt normálisan átvenni az iskolákat, mára 50 milliárd forintos adósságot halmozott föl, elnöke megbukott. Odáig jutottunk, hogy ma van olyan iskola Magyarországon, ahová a szülők veszik az iskolapadot. Ugyanez történt a tankönyvekkel, az államosítást követően ma szinte működésképtelen a tankönyvellátás.