Hírek

Hívják vissza Szilvásit, vagy távozzon magától!

Szilvási István fideszes nyíregyházi önkormányzati képviselő az október 30-ai közgyűlésen tett hozzászólásában olyan kirekesztő, szélsőjobboldali, saját pártjának deklarált elvivel is ellentétben álló kijelentéseket tett, amelyek egyes emberek magyarságát, hazaszeretetét, nemzeti ünnepünkhöz fűződő viszonyát kérdőjelezi meg.

Benyújtották a túlélés költségvetését

Egy nappal a határidő előtt benyújtotta a kormány a 2015-ös év költségvetését a parlamentnek. A korábban kiszivárgott számok jó része változatlan maradt, ám volt ami meglepetést okozott. A 2,5 százalékos GDP-növekedés az idénre tervezett 3,2 után visszaesés, bár az elemzők e körülre várták a bejelentést. A tervezetet a házelnöknek benyújtó Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter megemlítette, hogy ez évre 2 százalékkal terveztek, aminél jobb lesz a tényszám, és remélik jövőre is a tervezettnél jobban teljesít a gazdaság.

Kovács: Megrészegült Orbán a kétharmadtól

Elgondolkodtató, hogy az amerikai kitiltási botrány kirobbanását követően egy német konzervatív lap, a Die Welt szemrehányóan írt arról, hogy miközben az Egyesült Államok meglehetősen kemény lépést tett Magyarországgal szemben, addig az unió lényegében tétlenül figyeli, vagy legfeljebb egy "ejnye-bejnyével" nyugtázza Orbánék lépéseit - jelentette ki lapunknak a szocialista Kovács László.

Az MSZP javaslatára napirendre kerülhet a magánnyugdíjak, a MOL-üzlet és a határon túli támogatások ügye

Az MSZP üdvözli a Házbizottság mai döntését, amely lehetővé teszi, hogy hárommillió magyar állampolgár időskorra félretett, csaknem 3000 milliárd forintnyi nyugdíjcélú megtakarításának államosításáról és elköltéséről szóló beszámolókat az Országgyűlés – az eredeti tervekkel szemben – a szélesebb nyilvánosság bevonásával, nagyobb átláthatóság mellett, a plenáris ülés keretei között vitassa meg.

Ujhelyi: köszönet Andor Lászlónak!

Az Európai Parlament képviselői – közöttük a szociáldemokrata frakció magyar delegációjának tagjai – nagy többséggel támogatták a Jean-Claude Juncker vezette új Európai Bizottság megalakulását. Ezzel, egyszersmind véget ért a Barroso-bizottság, benne a magyar kormány által a testületbe delegált Andor László megbízatása is.

Brüsszel támogatja az Ujhelyi István által javasolt turisztikai EU-projektet

Az Európai Bizottság a legmagasabb minősítéssel támogatta az Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő által kezdeményezett turisztikai kísérleti projektet, amely arra irányul, hogy felkészítse az európai turisztikai szektort a harmadik országokból, azon belül elsősorban Kínából érkező látogatókra - közölte szerdán Ujhelyi irodája az MTI-vel.

Kezdeményezni fogunk a közgyűlésben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a tegnapi alakuló ülésén az eskütételeken túl kialakította a működési és bizottsági struktúráját, megválasztotta Békéscsaba régi és új alpolgármestereit, valamint tanácsnokait és a polgármester ismertette a város jövőjéről szóló elképzeléseit is.