Reagálás az MTVA képtelen állításaira

Szomorú, hogy az MTVA évi 80 milliárd forintos költségvetésből alkalmazott vezetői képtelenek definiálni az élő egyenes adás fogalmát, képtelenek megkülönböztetni azt egy rövid összefoglalótól, továbbá, hogy képtelenek különbséget tenni a szinte mindenki által elérhető televízióadás, valamint a lényegesen szűkebb kör számára elérhető online közvetítés között.

Lukács Zoltán Szekszárdon: a Szószóló Program szolgáltató párttá teszi az MSZP-t

Térítésmentes korrepetálás, nyelvoktatás, ingyenes jogi képviselet és bármilyen probléma legmagasabb szintű képviselete. Ez a Szószóló Program alapja, melynek keretén belül az MSZP rövid időn belül egy szolgáltató, gondoskodó  párttá válik. A kezdeményezést a program gazdája, Lukács Zoltán alelnök, valamint Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes és Heringes Anita országgyűlési képviselő ismertette május 21-én Szekszárdon, a  Tolna megyei civil szervezetek és szakszervezetek képviselőivel, valamint helyi MSZP vezetőivel és szimpatizánsaival.

Ujhelyi: Magyarország is legyen részese a digitális uniónak!

Integrált stratégiára és világos, egyértelmű jogi szabályozásra van szükség ahhoz, hogy a világunkat formáló digitális forradalom biztosítani tudja alapvető értékeinket és a fejlődés hozta változások minden európai polgár számára hasznosuljanak – többek között erről is szól az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának a Digitális Unióról ma bemutatott vitairata.

A honvédelem napjára

A magyar honvédelem napján köszöntjük azokat a nőket és férfiakat, akik arra esküdtek fel, hogy akár életük feláldozásával is megvédelmezik honfitársaik életét, Magyarország függetlenségét és szabadságát. Ők azok, akik a rendvédelmi szervek állományával és önkéntesek ezreivel vállvetve életeket mentettek a természeti és ipari katasztrófák idején, akik más nemzetek katonáival együttműködve jelen pillanatban is a világ veszélyes válságövezeteiben teljesítenek szolgálatot egy biztonságosabb, békésebb világ megteremtése érdekében. Katonáink mindenhol példamutatóan helytálltak és szövetségeseink körében is nagy elismertséget vívtak ki maguknak. Magyarország méltán büszke katonáira!

A honvédelem napjára

Gripen-baleset: a vizsgálatot követően magyarázatot várunk

Baleset érte kedden a Magyar Honvédség egyik Gripen vadászgépét egy csehországi katonai repülőtéren. Ezt megelőzően március végen az egyik Gripen kényszerleszállást hajtott végre Kassán. Ezekkel az esetekkel összefüggésben indult vizsgálatok eredményeiről, azok lezárultát követően haladéktalanul tájékoztatást várunk a honvédelmi minisztertől a Honvédelmi és rendészeti bizottság zárt ülésen.