Fogadóóra-sorozatot indított Ujhelyi István

„Azt mondtam az EP-választás kampányában, hogy brüsszeli képviselőként is járni fogom az országot és rendszeres fogadóórákon fogom begyűjteni a magyar választók megrendeléseit, kéréseit. Betartom az ígéretemet!” – ezzel kezdte most hétvégi fogadóóráját Ujhelyi István, aki az MSZP európai parlamenti képviselőjeként az ózdi piacon várta beszélgetésre a helyieket.

Van–e Magyarországon szegénység?

Ha a Fidesz politikájára és a képviselőik nyilatkozatára hagyatkozunk, akkor kijelenthetnénk, hogy minimális Magyarországon ma a szegénység. Hiszen Czibere Károly, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár is így nyilatkozik – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Halmi József, megyei alelnök.

Szakképzési káosszal súlyosbítanák a tudásválságot

Az elmúlt években végignéztük a közoktatást államosító Klebelsberg Intézményfenntartó Központ bukását. A nagy lendülettel elindított KLIK mára leszerepelt, képtelen volt normálisan átvenni az iskolákat, mára 50 milliárd forintos adósságot halmozott föl, elnöke megbukott. Odáig jutottunk, hogy ma van olyan iskola Magyarországon, ahová a szülők veszik az iskolapadot. Ugyanez történt a tankönyvekkel, az államosítást követően ma szinte működésképtelen a tankönyvellátás.

Tóbiás József: Nem hajolhatunk el

Egy alternatív Alkotmánybíróság létrehozásáról is beszélt tervei között lapunknak a szombaton az MSZP elnökévé választott Tóbiás József. Nem hisz a csodajelöltekben, és úgy látja, az ellenzék Budapesten megint kezd belecsúszni abba a hibába, hogy az összefogást teszi céllá ahelyett, hogy arról beszélne, min akar változtatni.

A szobrot vigyék, az embereket védjék!

Szerény számítások szerint is naponta hárommillió forintot költ a rendőrség az éj leple alatt a Szabadság téren elhelyezett szégyenteljes építmény őrzésére. Orbán Viktor kormánya egy társadalmat megosztó, történelemhamisító, hazug műalkotás védelmére pazarolja az adófizetők pénzét és a rendőrség erőforrásait, miközben az ország számos településén már nyomokban sem létezik a közbiztonság.

A nők munkajogi esélyegyenlősége gazdasági szükségszerűség

Elfogadhatatlan, hogy az esélyegyenlőség hiánya még ma is nők millióit szorítja ki a legális gazdaságból, s kényszeríti őket az informális gazdaság keretei közé! Ez elsősorban a fejlődő országokban jelent problémát, de a veszély minden olyan gazdasági környezetben jelen van, ahol a nők társadalmi és anyagi megbecsüléséért még mindig küzdeni kell – és sajnos Magyarország is ezen térségek közé tartozik.

A nándorfehérvári diadal európaiságunk egyik nagy győzelme volt

A nándorfehérvári diadal emléknapja a hazaszeretet, az önfeláldozás, az európai összefogás és emberi helytállás máig élő példáját vetíti elénk. Ezen a napon emlékezünk hőseinkre, akik Hunyadi János vezetésével szétzúzták a Nándorfehérvárt ostromló török sereget és ezzel csaknem hetven évre megállították az Oszmán Birodalom európai terjeszkedését. Hazánk történelmének eme fényes győzelme azóta életünk részévé vált, hiszen a déli harangszó is arra emlékeztet minket, hogy Magyarország Európához tartozik és ott is marad.

A megszállási emlékműnek „mennie kell”!

Az MSZP Roma Tagozata társadalmilag veszélyesnek tartja a megszállási emlékmű körül kialakult tarthatatlan és robbanásig feszült állapotokat, ezért még időben figyelmezteti  a kormányt : legyen tekintettel a holokauszt túlélői, illetve az ő leszármazottaik véleményére – beleértve a magyarországi romákat is –, amely szerint „ennek az emlékműnek mennie kell”!

Ujhelyi az Európai Bizottsághoz fordul az uniós források befagyasztása miatt

Annak ellenére, hogy a magyar kormány képviselői szerint az uniós források kifizetései zökkenőmentesek és szerintük a kormányzati elosztórendszer visszás átalakítása miatt indult brüsszeli vizsgálatok is csak formaságok, a Magyarországot megillető uniós pénzek továbbra sem jutnak el hozzánk. Köszönhetően a magyar kormánynak, amely pökhendi módon megszegi az európai szabályokat és minden forrást saját maga alá akar vonni. Legyen az uniós fejlesztési büdzsé, vagy norvég civil alap.

Azonnali forinterősítésre van szükség!

Felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy az államadósság gyors csökkentése érdekében azonnal kezdje erősíteni a forintot! A kabinet hangolja össze gazdaságpolitikáját a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank monetáris politikájával, és olyan kormányzati lépésekre van szükség, amelyek erősítik a magyar nemzeti valutát!