Deutsch Tamás ezt is megússza?

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Gömöri Zsolt lemondása az elmúlt napokban kirobbant botrányok – a parasportolók támogatásából végtörlesztett hitel, a közpénzből szervezett magánutak és a szervezeten belüli vesztegetési kísérletek – hatására elkerülhetetlenné vált. Minden egyes nap, amelyet Gömöri a bizottság elnökeként tölt, tovább rombolja a magyar sportvezetés hitelességét.

Vonják vissza az Ifiházra kiírt bontást!

Pusztai Patrik, a győri Societas tagja elmondta, hogy az elmúlt napokban kérdőíves felmérést végeztek az Ifjúsági Ház jövőjével kapcsolatban. Borkai Zsolt polgármester ugyan korábban megígérte, hogy kikéri az emberek véleményét ezzel kapcsolatban, de ezt a mai napig nem sikerült teljesítenie.

Ma dönt a Nemzeti Választási Bizottság: útjára indulhat a vasárnapi zárva tartás eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezés?

A Nemzeti Választási Bizottság ma délutáni ülésén dönt az MSZP vasárnapi zárva tartás eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezéséről. Az MSZP még április 21-én két népszavazási kezdeményezést nyújtott be.  Az egyik népszavazási kérdés a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény eltörléséről, a másik a nyitva tartó boltokban dolgozók 200%-os vasárnapi bérpótlékáról szól. A koncepció világos: ha gazdaságilag megéri, lehessenek nyitva a boltok vasárnap, ebben az esetben azonban kiemelten fizessék meg a vasárnap dolgozó munkavállalókat.