Hírek

Az MSZP Országos Elnökségének döntései

AZ MSZP Országos Elnöksége szerdai ülésén az MSZP elnökének javaslatára, a megyei elnökök és az országos testületek vezetőivel folytatott konzultáció után döntött arról, hogy az MSZP pártigazgatói feladatait Katona Tamás egyetemi tanár, a KSH volt elnöke, az MSZP Tudományos, Innovációs és Felsőoktatási Tagozatának elnöke látja el, a szocialista párt országos irodavezetői teendőinek ellátásával pedig Boros Vilmát bízta meg.

Szaharov-díjat az Ökotársnak!

Az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának magyar tagjai a mai napon aláírásukkal támogatták Jávor Benedek (Együtt-PM) európai parlamenti képviselő kezdeményezését, amellyel Szaharov-díjra kívánják jelölni a magyarországi Ökotárs Alapítványt.

Ki hazudik az uniós források ügyében?

"Lényegében az a hír, hogy nincs hír" - ezzel nyugtatott korábban a kormány az uniós kifizetések leállítása kapcsán, miközben saját tehetetlenségét és bűnét próbálta meg csak pökhendiséggel elfedni. Az orbáni rezsim az uniós források elosztását végző rendszert is megpróbálta az elmúlt időszakban saját és oligarcháinak érdekei szerint átalakítani. Ezt az Európai Bizottság erősen aggályosnak találta és vizsgálatot indított az ügyben. Az ellenőrzés ideje alatt Magyarország egy ideig hiába küldött számlákat Brüsszelnek, a kifizetések átmenetileg leálltak, a magyar kormány illetékeseitől pedig mindössze szánalmas magyarázkodásra tellett.

Úgy látszik, valaki nem tud, vagy nem akar számolni - még egyszer az MNB luxusirodaház-vásárlásáról

A Magyar Nemzeti Bank nemrég értelmezhetetlen és indokolhatatlan pénzköltésbe kezdett. Ezek közül a legmegmagyarázhatatlanabb az a mintegy 200 milliárd forintos összeg, amit az MNB saját alapítványaiba tett, meghatározhatatlan céllal. E mellett több irodaházat és egy kastélyt is vásárolt a jegybank, amelyek körül szintén rengeteg a kérdés.

Nem menti meg a nyugdíjrendszert a vizet gereblyéző közmunkások hada

A Győri Baloldal tematikus sajtótájékoztatójának vendége, Korózs Lajos, országgyűlési képviselő, szociológus volt. Korózs az összefoglalójában elmondta, a magyar nyugdíjrendszer életveszélyes állapotban van. A 2014-es társadalombiztosítási kifizetés a kormány szerencséjére azért nem lett veszteséges, mert 2014 júliusig senki nem mehetett nyugdíjba a korhatáremelés miatt, következésképpen nem történt kifizetés.

"A társadalom hűtlen kezelésétől" az MNB közpénzszórásáig - Országgyűlés

Tóbiás József a "társadalom hűtlen kezelésével" vádolta a kormányt, Harangozó Gábor szerint úgy tűnik, mintha a Fideszt nem érdekelné a mezőgazdaságból élők sorsa, "kivéve néhány jó barátjukat". Volt még szó az MNB közpénzszórásáról, budpesti fejlesztésekről, a botrányos miskolci igazgatói poszt pályáztatásáról, a civilekkel szembeni aránytalannak tartott rendőri fellépésről, stratégiai megállapodásokról és a 42-es főútról. Ülésezett a parlament.

László Ferenc polgármesterjelölt bemutatkozása

1974-ben születtem Nagykőrösön. Itt nőttem fel, minden ehhez a városhoz köt. A Petőfi iskolába jártam, a Toldiban érettségiztem, majd a helyi református tanítóképző főiskolán szereztem diplomát általános szociális munkás szakon. A Ceglédi úton lakom családommal egy negyedik emeleti lakásban és mással ellentétben én nem építkezem Budapest környékén...

A kormány hibájából esnek el az almatermelők az EU-s támogatástól

A kormányfő felszólalására válaszolva az MSZP frakcióvezetője kifogásolta a szerinte 2010 óta növekvő társadalmi egyenlőtlenségeket, a központosított iskolarendszert. Azt javasolta, hogy a parlamenti bizottságok mellett jöjjenek létre albizottságok, amelyek megvonják a 2010 és 2014 közötti kormányzati teljesítmény mérlegét, különösen az egészségügy területén. Hozzátette: a vizsgálatoknak ki kell terjedniük a közbeszerzésekre.