Hírek

Magyarázatot várunk Latorcai János teheráni útjára!

Magyarázatot várunk a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól arra, hogy az Országgyűlés fideszes alelnöke az október 23-i megemlékezések alkalmából miért éppen a teheráni magyar nagykövetség fogadására utazott ki, és mi volt a reakciója az iráni külügyi bizottság vezetőjének ott elhangzott állításra, mi szerint „az Egyesült Államok és regionális szövetségeseik által elfogadott és alkalmazott logikátlan és rossz politika a terrorizmus terjedését és a régió instabilitását okozta, és így vált a terrorizmus globális problémává”!

Mit tesz az Európai Bizottság a magyar kormányhoz kötődő korrupciós botrány kapcsán?

A korrupció elleni harc az Európai Unió egyik központi célja. Néhány napja az Amerikai Egyesült Államok példátlan intézkedést jelentett be Magyarországgal szemben, amikor jelezte, hogy több - meg nem nevezett - kormánytisztviselőt és kormányhoz közel álló személyt beutazási tilalommal sújtott. Az USA szerint a magyar korrupciós helyzet romló tendenciát mutat és az ideiglenes ügyvivő szerint, ha ez a trend folytatódik, elérhet egy olyan szintet, ahol az USA számára már nem lehet szövetségesként együttműködni Magyarországgal.

Az ellenzéki politizálásról

Az önkormányzati választás – amúgy legkevésbé sem meglepő – rossz eredménye és a „permanens” választási kampányév után érdemes az elmúlt három választás, meg az azt megelőző négy év tanulságait levonva újragondolni, hogy az ellenzék szereplői miként folytassák tovább.

Az Európai Parlament napirendjén a munkahelyteremtés, a foglalkoztatottság növelése

Szanyi Tibor felszólalásában a számmisztikák elhagyását, valódi munkahelyek létrehozását és ennek ellenőrzését szorgalmazta. Emellett üdvözölte, hogy a Bizottság kiterjeszti az Ifjúsági Garancia Program határát 25 éves korról 30 évre, melyet egy júliusi írásbeli kérdésében maga is szorgalmazott.

Kérdés Magyarország minisztereihez

Amíg nem világos, hogy kik az amerikai beutazási botrány érintettjei, a korrupció bélyege ott ragad a teljes magyar kormányzaton. Az érintett kormányzati személyek kilétének tisztázása nemzeti érdek. Remélhetőleg a nemzeti ügyek kormánya is hozzá akar járulni a súlyos ügy tisztázásához, a felelősségre vonáshoz és a szövetségeseink bizalmának visszaszerzéséhez.

Tóth József: A településeken a teljesítmény számít

Aki harcba megy, győzni szeretne - a szocialista Tóth József és csapata így indult a XIII. kerületben. Bíztak abban, hogy az elmúlt húsz év teljesítményét értékelni fogják a választók és rájuk szavaznak akkor is, ha a baloldal többi pártja összefogott ellenük. A régi-új polgármester szerint a településeken a teljesítmény számít, ezért is győzhettek minden egyéni kerületben. Tóth úgy véli, az emberek normálisak, az ellenzéki politikusoknak hozzájuk kell felnőniük; normálisnak kell lenni és megosztás helyett a megoldásokat keresni.

Botka László Szegedet építette, nem magát

Az Orbán-rendszert nem lehet legyőzni egy erős Magyar Szocialista Párt nélkül - mondja az MSZP országos választmányának elnöke. Botka László, aki továbbra is Szeged polgármestere lehet - úgy látja, az ő - nem is első - sikere tanulságos lehet az egész pártnak. A szavazók ugyanis a teljesítményt értékelik, s egy olyan pártnak, amely csak vitázik és magával foglalkozik, nincs valódi üzenete a választópolgároknak. A következő három évben - amikor nem lesz választás - mindenkinek építkeznie kell. A baloldali pártok ebben az időben is együttműködhetnek, de az összefogás kérdése csak a következő voksolás előtt merülhet fel.

Szegénység elleni világnap - Mit tesz a magyar kormány?

A szegénység sajnos nem csak egyes fejlődő országok sajátossága, hisz az Európai Unióban is fokozatosan növekszik a szegénységben vagy kirekesztettségben élők aránya. Sajnos – a legújabb statisztikák alapján - Magyarország élharcos lett a szegénység növelésében! A magyar kormány szinte az összes szegénységi mutató szerint rosszabbul teljesít, melynek következménye, hogy hazánkban már több mint 4 millió ember él szegénységben és kirekesztettségben.

Saját spekulatív földszerzéseit segíti a Fidesz-kormány

Megdöbbentünk Dr. Simon Attila államtitkár csütörtöki kijelentésein, amelyek szerint örül a kötelezettségszegési eljárásnak. Ez azt jelzi az államtitkár úr nincs tisztában azzal, hogy ez mennyire káros lehet a magyar gazdákra nézve. Ha emiatt támogatásokat vonnak el, az a magyar termelőket hozza rendkívül nehéz helyzetbe. Ennek senki sem örülhet!

El a kezekkel a gyógypedagógiai asszisztensek fizetésétől!

Az MSZP felszólítja Kósa Lajost és a luxusvillalakó Fidesz-kormányt, hogy a bürokrácia csökkentésére hivatkozva ne vegyék el szeptembertől a gyógypedagógiai asszisztensek pótlékait! Az MSZP ebben a kérdésben jogszabály-módosítást kezdeményez és minden parlamenti eszközt felhasznál a gyógypedagógiai asszisztensek érdekének védelmében.