Hírek

Szanyi Tibor: Hajajajajaj!

"Nem gondolom, hogy havonta 15 napnál többet kellene nekem Brüsszelben lennem. Két ciklusban gondolkozom az EP-ben, de úgy, hogy egy vadiúj kultúráját akarom megteremteni az európai képviseletnek, ami szorosan kötődik a választókhoz. Meg fogom tartani ugyanúgy a fogadóóráimat itthon."

A találkozások városa

A Bécs–Pozsony–Budapest tengelyen fekvő Győr minden körülmények között a találkozások városa, hisz ez a beceneve neki. Csütörtök délután aztán egész érdekes találkozásoknak is tanúja lehetett az, aki elkísérte az MSZP Európai Parlamenti listavezetőjét a szocialista párt EP-kampánykörútjának győri állomására.

Adják vissza a Péterfy Sándor utcai trolimegállót!

Értetlenül állunk a Budapesti Közlekedési Központ azon döntése előtt, amellyel – a 4-es metró átadására és a felszíni közlekedés átalakítására hivatkozva – megszüntette a trolibusz megállóját a Péterfy Sándor utcai kórháznál. Ezzel gyakorlatilag megszűnt az intézmény közvetlen elérhetősége közösségi közlekedéssel.

Orbán eldobja a közmunkásokat?

Feleannyi közmunkás lehet a választások után a vidéki településeken, mint azt megelőzően. Gyanús, hogy mindez épp a választások befejeztével történik. A Népszabadság információi szerint ugyanis a munkaügyi központok sorra zárják el a közmunkaprogram számára korábban megnyitott pénzügyi csapokat.

Indul az EP-hadjárat!

Séta a belvárosban, selfie a Petőfi szobornál, egy lelkes listavezetői szónoklat és egy otthonfelejtett piros sál. Kiskunfélegyházán indult útjára az MSZP május 25-éig tartó, országos EP-választási hadjárata.

Reakció az Alkotmánybíróság döntésére

Az Ab visszautasította a Margitszigettel kapcsolatos alkotmányjogi panaszt. Ezzel Orbán Viktor hivatalosan is megteremtette a fideszes típusú tanácsrendszert. A fővárosban az ingatlanmutyira kiszemelt területeket (Margitsziget, Városliget) önmagának kisajátította, Rákosi módszerét követve államosította.

Vonják vissza a rezsihirdetményt előíró rendeletet!

A Fidesz rezsiharcának legaljasabb húzása, hogy a közös képviselőket sok tízezres bírsággal fenyegeti és besúgói hálózatot épít a társasházakban. Az ötvenes évek világát idézve a fogyasztóvédelmi hatóság már 33 esetben indított vizsgálatot a társasházakban hiányzó rezsihirdetmény miatt. Ezek minden esetben a lakók bejelentései nyomán indultak.

Tegyük átláthatóvá az uniós intézményrendszer működését!

Tegyük átláthatóvá az uniós intézményrendszer működését. Hangsúlyozta ki plenáris felszólalásában dr. Gurmai Zita EP képviselő, az Alkotmányügyi bizottság alelnöke. Az európai választókhoz közelebb kell vinnünk az uniós intézményeket, ahol a mindennapi életüket jobbá tevő kérdésekkel foglalkozunk. Ez a bizalom alapja.

Reakció Harrach Péter kijelentésére

Harrach Péter reméli, hogy az új parlament elfogadja a családi csődről szóló törvényt.  Az MSZP örül annak, hogy négy év semmittevés után a KDNP ismét támogatja az évekkel ezelőtt kidolgozott ötletünket. Harrach Péternek üzenjük: a politikában nem reménykedni, hanem cselekedni kell.