Hírek

Tóbiás: Simicska ne játsszon a választókkal!

Ha a változáshoz civil jelöltre van szükség Veszprémben, az MSZP támogatni fogja – nyilatkozta lapunknak Tóbiás József. A szocialista pártelnök Simicska Lajosnak azt üzeni: ne játsszon öncélúan a választókkal! Az interjúban arról is beszél, az ellenzék nem sértődhet meg az elmúlt huszonöt évet bíráló tüntetőkre.

Az MSZP elutasítja a szegregáció minden formáját!

A köznevelési törvény jelenlegi módosítása olyan hibákat próbál orvosolni, amelyeket a korrupt kormányzat által az oktatásra erőltetett álreformok sorozata idézett elő, ugyanakkor egyes passzusai alkalmasak az iskolai szegregáció legalizálására.  Az MSZP a szegregáció minden fajtáját elutasítja, ezért a törvényhez módosító javaslatokat nyújtottunk be.

Tiszta közéletet

Az MSZP szekszárdi szervezete sajnálatát fejezi ki, hogy a megalakult új önkormányzatban az új polgármester nem szakít az eldje „örökségével”. Megfelel önkormányzati munkát, fejldést ígért a szekszárdiaknak, ám továbbra is a mutyi, a nyilvánosság mellzése, az elző ciklus zűrös ügyeinek a takargatása jellemzi a Fidesz többség testületi „munkáját”.

Elfogadhatatlan a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium visszaállamosítása!

A Magyar Szocialista Párt megdöbbenéssel értesült a román bíróság tegnapi döntéséről, amellyel érvénytelenítették a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium épületének visszaszolgáltatását, és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az ügyben eljáró restitúciós bizottság tagjait. Méltánytalan és veszélyes precedensteremtő döntés született, hiszen ezzel veszélybe kerülhet mindaz, amit a romániai magyarság az elmúlt két évtizedben a visszaszolgáltatás terén elért.

JEL-et adtak a baloldali fiatalok

Felkiáltójelet formálva demonstráltak baloldali magyar fiatalok az Európai Parlament strasbourgi épületében. Az ötven fiatal Ujhelyi István szocialista EP-képviselő meghívására érkezett az európai törvényhozás franciaországi központjába, több mint harminc magyar településről. Megmozdulásukkal egyszerre kívántak a jelenlévő európai képviselőknek és a magyar kormánynak, illetve a teljes magyar közéletnek is üzenni.

Szanyi Tibor a kohéziós politikáról: gyorsítás, párbeszéd és tisztaság

A kohéziós politika kialakításának csúszásáról folytatott vitát az Európai Parlament hétfőn Strasbourgban. A vita során Szanyi Tibor felhívta a figyelmet arra, hogy a programalkotás EU-s szintű felgyorsítása mellett a tagállami végrehajtásra is érdemes időben odafigyelni, sőt ösztönözni szükséges azt. Bizakodását fejezte ki, hogy a felelős tagállami szervezetek is kapnak ehhez megfelelő útmutatást az Európai Bizottságtól.

Az új baloldal megteremtésével lehet perspektívát adni a nemzetnek

Folyik a vita a magyar baloldal megújításának szükségességéről és irányáról. Ennek keretében tartott vitanapot az MSZP Baloldali Tömörülés Platformja 2014. november 15-én. S hogy mennyire izgatja ez a kérdés az embereket, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az ország minden részéről sokan jöttek el a Jókai utcai székházba és több, mint húszan hozzá is szóltak a vitához!„Nem a sorozatban elveszített választási vereségek miatt került válságba az MSZP, hanem a válsága miatt veszített” – szögezte le kiindulásként vitaindítójában Földes György, a Politikatörténeti Intézet főigazgatója. Ezt a több éve tartó folyamatot elemezte nagy felelősséggel és hozzáértéssel a Baloldali Tömörülés.

Azonnal be kell tiltani a fideszes földadót!

Az MSZP azonnali tiltó határozatot követel a földadó helyi bevezetése ellen! A Fidesz által bevezethetővé tett helyi termőföldadó elfogadhatatlan a négymillió szegénységben élő ember, valamint a kétmillió földtulajdonos miatt is. Az újabb adó újabb élelmiszerár-emelést jelent és teljesen értelmetlen.

Ötpárti egyeztetést kezdeményezünk

Az MSZP határozott álláspontja szerint a hazánk biztonságát szavatoló intézményrendszer kialakítása és megfelelő működtetése a pártpolitikán felül álló nemzeti érdek. Ennek megfelelően a nemzetbiztonsági szolgálatok működését szabályozó törvényeket hagyományosan nagy többséggel szokta elfogadni az Országgyűlés.