A költségvetés vitája és elfogadása

A költségvetés vitája és elfogadása volt a legutóbbi Közgyűlés kiemelt témája. A vita előtt vízválasztónak tartottuk a kérdést a város működőképességének szempontjából. Kíváncsiak voltunk, hogy mennyire jelennek meg benne a Fidesz-frakció, a polgármester és az ellenzéki pártok javaslatai

Közlemény

Az MSZP Kecskemét Helyi Szervezete megdöbbenve értesült arról, hogy tűz ütött ki Kecskeméten, a Mátis Kálmán utcai kilencemeletes ház egyik negyedik emeleti lakásában. A város tűz-oltói 3 perc alatt a helyszínen voltak, a tüzet szerencsére rövid időn belül sikerült eloltaniuk. Ennek ellenére úgy tudjuk, hogy sok család került nehéz helyzetbe a tűz és az oltás miatt.

Fideszes bankbotrány: a kormány elnéző segítségével alakultak bankká a csődbe ment pénzintézetek

A DRB bankbotrány a belső harcokban és válságokban meggyengült Fidesz bankbotránya.Ezek a csődbe ment bankok ugyanis a Fidesz gyámsága alatt alakultak meg. Ezek a bankok korábban mind takarékszövetkezetek voltak. A Fidesz csinált belőlük bankot úgy, hogy a takarékszövetkezetek fideszes államosítása során engedélyt adott nekik, hogy bankká alakuljanak.

Közös jövő, új dilemmák

A magyarok nem akarnak kilépni az Európai Unióból és a politikusoknak nem kell óvatosnak lenniük, amikor az együttműködés elmélyítéséről beszélnek, mert sokan még a közös hadsereget sem utasítanák el. Erről Krekó Péter, a Political Capital igazgatója beszélt tegnap azon a konferencián, amelyen az unió és Magyarország közös jövőjéről és új dilemmáiról beszéltek.