Lukács Zoltán: a Szószóló Program szolgáltató párttá teszi az MSZP-t

Térítésmentes korrepetálás, nyelvoktatás, ingyenes jogi képviselet és bármilyen probléma legmagasabb szintű képviselete. Ez a Szószóló Program alapja, melynek keretén belül az MSZP rövid időn belül egy szolgáltató, gondoskodó  párttá válik. A kezdeményezést maga a program gazdája, Lukács Zoltán alelnök ismertette csütörtökön Szekszárdon a Tolna megyei civil szervezetek és szakszervezetek képviselőivel, valamint az MSZP szimpatizánsaival.

Ujhelyi: Magyarország is legyen részese a digitális uniónak!

Integrált stratégiára és világos, egyértelmű jogi szabályozásra van szükség ahhoz, hogy a világunkat formáló digitális forradalom biztosítani tudja alapvető értékeinket és a fejlődés hozta változások minden európai polgár számára hasznosuljanak – többek között erről is szól az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának a Digitális Unióról ma bemutatott vitairata.

A honvédelem napjára

A magyar honvédelem napján köszöntjük azokat a nőket és férfiakat, akik arra esküdtek fel, hogy akár életük feláldozásával is megvédelmezik honfitársaik életét, Magyarország függetlenségét és szabadságát. Ők azok, akik a rendvédelmi szervek állományával és önkéntesek ezreivel vállvetve életeket mentettek a természeti és ipari katasztrófák idején, akik más nemzetek katonáival együttműködve jelen pillanatban is a világ veszélyes válságövezeteiben teljesítenek szolgálatot egy biztonságosabb, békésebb világ megteremtése érdekében. Katonáink mindenhol példamutatóan helytálltak és szövetségeseink körében is nagy elismertséget vívtak ki maguknak. Magyarország méltán büszke katonáira!

Gripen-baleset: a vizsgálatot követően magyarázatot várunk

Baleset érte kedden a Magyar Honvédség egyik Gripen vadászgépét egy csehországi katonai repülőtéren. Ezt megelőzően március végen az egyik Gripen kényszerleszállást hajtott végre Kassán. Ezekkel az esetekkel összefüggésben indult vizsgálatok eredményeiről, azok lezárultát követően haladéktalanul tájékoztatást várunk a honvédelmi minisztertől a Honvédelmi és rendészeti bizottság zárt ülésen.

A felelőtlen fideszesek fizessenek!

Az MSZP több mint egy hónapja határozati javaslatot nyújtott be a több sebből is vérző fizetős útdíjrendszer módosítására, hogy a D1-es és a D2-es kategória összekeverése miatt megbüntetett autósokra ugyanúgy vonatkozhasson a méltányosság, mint a matrica nélkül autózókra. A kormánypárti képviselők leszavazták a javaslat tárgysorozatba vételét a gazdasági bizottság mai ülésén.

EP-vita Magyarországról - Ujhelyi és Niedermüller előzetes nyilatkozata

Nem pusztán a halálbüntetés kérdéséről vagy a bevándorlási konzultációs kérdőívről, hanem arról lesz szó a kedd délutáni európai parlamenti vitában, hogy Magyarország, az Európai Unió tagja miért nem tartja tiszteletben a közös európai értékeket és alapelveket - hangsúlyozta néhány órával az EP-vita megkezdése előtt tartott közös strasbourgi sajtótájékoztatóján Ujhelyi István, az MSZP, valamint Niedermüller Péter, a DK EP-képviselője.

Szűcs Lajos a brókerügyről számoljon be!

A Simon-ügy kivizsgálása a fideszes főügyészség dolga. Ha Szűcs Lajos az igazságszolgáltatás helyett bűnösök után akar kutatni, akkor a brókerbotrány felelőseit feltáró parlamenti bizottság elnökeként annak járjon utána, hogy a mai napig miért nincsenek felelősei az évszázad brókerbotrányának, például annak, hogy a Földművelésügyi Minisztérium elbukott 410 millió forint közvagyont kockázatos befektetésein.

Még egyszer és utoljára a halálbüntetésről, avagy hatezerhétszázötven órával Orbán tusványosi beszéde után

Egyszerű hazugság a Fidesz érvelése, miszerint azért kell a halálbüntetésről beszélni, mert jelenleg ez foglalkoztatja az embereket. És ha az embereket foglalkoztatja valami, akkor egy tisztességes kormány nem tehet mást, mint napirendjén tartja a kérdést - hangzik el naponta a kormánypárti magyarázat. Ügyes, de egyszerű hazugság.