Hírek

Lázár János és a való világ

Lázár János a csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a legalacsonyabb jövedelmű közszolgálati dolgozók bérének 50 százalékos emelésére tett javaslatot a kormány számára. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy az első fél évre 25 milliárd forintos “mozgástér” van a közszolgálati életpályára.

Szabad György halálára

A Magyar Szocialista Párt megrendüléssel fogadta Szabad György halálának hírét. Szabad György az 1989-90-es rendszerváltás utáni első szabadon választott Országgyűlés konzervatív elnökeként egyszerre képviselte a magyar demokráciát, az egyetemes jogállamiságot, és az egyesült Európa eszméjét. Az MSZP osztozik Szabad György családjának gyászában.

Propaganda helyett a tények a BKV finanszírozásáról

A BKV adósságállományának átvállalása szükséges, de korántsem elégséges lépése volt a kormányzatnak. Mielőtt az egekbe magasztalnánk az Orbán-kormányt az adósságátvállalás miatt, emlékezzünk meg arról, hogy épp miattuk került a BKV katasztrofális pénzügyi helyzetbe, amelyből egyébként a mostani döntéssel sem került ki.

Korlátlanul lophatnak a közmédiánál?

A közmédia működése ma évente 80 milliárd forintjába kerül az embereknek. Ez másfélszerese annak, amit évente munkanélküli juttatásra, és negyvenszerese annak, amit menekültekre költ a magyar állam. A parlament Költségvetési bizottságának fideszes tagjai elfogadtak egy olyan módosító javaslatot, amely szerint az MTVA közbeszerzés nélkül, lényegében korlátlanul költhet műsorkészítésre és médiatartalmak előállításához szükséges eszközökre. 

Deutsch Tamás sportvezetőként és emberileg is megbukott

Deutsch Tamás, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a Magyar Narancsnak adott interjújában kifejtette, hogy szerinte a fogyatékkal élő sportolók nem érdemlik meg ugyanazt a pénzt, amit az ép olimpikonok. Deutsch Tamás nem először hagyja cserben az általa képviselni hivatott paralimpikonokat: ő tett ugyanis javaslatot arra, hogy Gömöri Zsolt, a bizottság korábbi elnöke fogyatékkal élő sportolók támogatásából fizesse ki devizahitelét. Gömöri a botrányok miatt lemondott, Deutschból pedig megbízott elnök lett.

Ujhelyi: kinyitjuk Brüsszel kapuit a szegedi tudásközpont előtt

"A nemzetközi tudományos élet egyik jelentős regionális központjává válhat a szegedi lézeres kutatóközpont, amely Magyarország kiemelkedő sikere lesz" - jelentette ki Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő. A politikus erről azután beszélt, hogy számos szakmai egyeztetést folytatott az Európai Bizottság több tagjával; a tárgyalásokon részt vett és beszámolt a beruházás részleteiről Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem vezetője is, aki a képviselő meghívására látogatott Brüsszelbe.