Brókerbotrány - Ha kell, egészítsék ki a törvényt a készfizető kezességgel!

Ha kell, egészítse ki a jövő héten az Országgyűlés a Quaestor-károsultak megsegítéséről szóló törvényt, és kerüljön bele az állam készfizető kezessége, hogy a károsultak a pénzükhöz jussanak - mondta Szakács László (MSZP), a költségvetési bizottság és a brókerbotrányokat vizsgáló albizottság tagja a Quaestor-károsultak csütörtöki demonstrációján, az Igazságügyi Minisztérium előtt.

Nyílt levél Trócsányi Lászlónak

2015. augusztus 13-án Ön válaszolt arra a kérdésemre, melyet Varga Mihály miniszternek "Miért nem hajtják végre a Quaestor-törvényt?" címmel tettem fel, az iránt érdeklődve, miért hivatkozik az NGM és államtitkára arra, hogy a benyújtott alkotmánybírósági eljárásnak halasztó hatálya van a törvény végrehajtására.

Európai vizsgálatot a hátrányos helyzetűek ösztöndíja ügyében!

Orbán Viktor kormányfő, amikor négy évvel ezelőtt együttműködési megállapodást kötött az Országos Roma Önkormányzattal (ORÖ), azt hangsúlyozta: csak olyan emberekkel ír alá megállapodást, akik tartják a szavukat, ha pedig a megerősített szervezet nem él a lehetőségeivel, akkor „nem fogunk tisztán állni az Úr színe előtt”.

Egon Bahr emlékére - Kovács László írása

Csütörtökön hajnalban, 93 éves korában örökre eltávozott a Willy Brandt nevével fémjelzett német keleti politika egyik meghatározó személyisége, a Kelet és a Nyugat közötti két évtizedes hidegháború után, a hetvenes években kibontakozott enyhülési folyamat építőmestere, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) nagy tekintélyű politikusa, Egon Bahr.

Szabó Sándor: Szeged jelesre vizsgázott Szent István tanaiból

"Nincs fennmaradás fejlődés nélkül. És nincs élet egy olyan országban, amit átszőnek az ellentétek, és ahol a bizonytalanság és a félelem uralkodik. És nincs élet ott, ahol a félelem erőszakot szül, a többség visszaél a hatalmával, ahol a gőg és az arrogancia nagyobb súllyal bír, mint az érdemi és értelmes párbeszéd"