Etikai vizsgálat indul Bálint Imre ellen

Megdöbbenve értesültem arról, hogy tagtársunk, Bálint Imre a Facebook közösségi oldalon elfogadhatatlan stílusban kommentelt egy bejegyzést. Bár Bálint Imre magánemberként tette bejegyzését, közösségünk az ilyen durva és sértő kifejezésekkel nem tud azonosulni, ezért etikai vizsgálatot kezdeményezek vele szemben.

Ujhelyi az Európai Tanács elnökéhez fordul: objektív, de kemény uniós demokrácia-ellenőrzés kell

„Magyarországnak résen kell lennie, mert az Európai Unióban tervezett új demokrácia-ellenőrző mechanizmust először hazánk ellen kívánják alkalmazni” – nyilatkozta az állami rádiónak Pelczné Gáll Ildikó fideszes EP-képviselő. Sajátos beismerése ez annak, hogy az orbáni rezsim valóban korlátok közé szorította a demokratikus értékeket és veszélyes módon leépítette Magyarország jogállami immunrendszerét.

Nemzeti minimumra van szükség

Az MSZP bízik abban, hogy a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) ülésein a következő négy évben az anyaországi pártok és a határon túli szervezetek megállapodnak egy nemzeti minimumban, amelynek része az autonómiatörekvések támogatása - mondta az ellenzéki párt elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Gyermekjogok ma Magyarországon

A világ és az Európai Unió is afelé halad, hogy minél inkább biztosítsa a gyermekjogokat. A magyar kormány ezzel szemben az elmúlt négy és fél évben semmi mást nem tett, mint hogy csorbította, számos alkalommal mondhatni sárba tiporta e jogokat.

Az MSZP Tudományos, Felsőoktatási és Innovációs Tagozatának felhívása

A rövid távú politikai érdekeket szem előtt tartó választási kommunikáció idejének lejártával immár „csak” Magyarország sorsa forog kockán. Az MSZP Tudományos, Felsőoktatási és Innovációs Tagozata felhívással fordul a felsőoktatási intézmények, kutatóintézetek oktatóihoz, kutatóihoz, a hallgatókhoz és mindenkihez, akinek fontos az ország jövője.

Dubajoznak

Kósa Lajos és Halász János akár Szijjártó Péter medencés luxusvilláját is igénybe vehette volna, ám ők Dubajban nyaralnak akkor, amikor a korrupt kormányzat minden idők legbrutálisabb költségvetésének elfogadására készül a magyar parlamentben.

A felháborodás napja

Budapest mellett sok nagyvárosba szerveződik ma a felháborodás napja mozgalom. A megyében két helyen, Nyíregyházán a Kossuth téren és Mátészalkán a Járási Hivatal előtt szerveződik 18 órai kezdettel a demonstráció.

Ne titkolja tovább a kormány 34 ügy bizonyítékait!

Követeljük a Legfőbb Ügyészségtől, illetve Varga Mihálytól, hogy hozzák nyilvánosságra annak a 34 korrupciógyanús ügynek a tartalmát és bizonyítékait, amelyeket 2011 óta folyamatosan átadott az Európai Csalás Elleni Hivatal a Legfőbb Ügyészségnek! Ezek létezését maga a nemzetgazdasági miniszter levélben is elismerte. Polt Péter és a kormányzat fejezze be a bizonyítékok eltitkolását, és ne falazzanak tovább a korrupciós ügyek kormányzati elkövetőinek! Összesen 34 akta van a birtokukban, tele bizonyítékkal, és egyik sem "fecni". Mutassák be ezeket az embereknek!