A hazudozás szakértői

A jelek szerint továbbra sem hajlandó felhagyni gyalázkodó kampányával a miskolci Fidesz. Hétfőre is jutott egy gyöngyszem, Soós Attila ezúttal a hazudozásról értekezett. Nyilván, mint szakértő. Hiszen ha vannak kiváló ismerői ennek a témának, akkor azok egészen biztosan a fideszes politikusok.

Fogadóóra-sorozatot indított Ujhelyi István

„Azt mondtam az EP-választás kampányában, hogy brüsszeli képviselőként is járni fogom az országot és rendszeres fogadóórákon fogom begyűjteni a magyar választók megrendeléseit, kéréseit. Betartom az ígéretemet!” – ezzel kezdte most hétvégi fogadóóráját Ujhelyi István, aki az MSZP európai parlamenti képviselőjeként az ózdi piacon várta beszélgetésre a helyieket.

Van–e Magyarországon szegénység?

Ha a Fidesz politikájára és a képviselőik nyilatkozatára hagyatkozunk, akkor kijelenthetnénk, hogy minimális Magyarországon ma a szegénység. Hiszen Czibere Károly, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár is így nyilatkozik – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Halmi József, megyei alelnök.

Szakképzési káosszal súlyosbítanák a tudásválságot

Az elmúlt években végignéztük a közoktatást államosító Klebelsberg Intézményfenntartó Központ bukását. A nagy lendülettel elindított KLIK mára leszerepelt, képtelen volt normálisan átvenni az iskolákat, mára 50 milliárd forintos adósságot halmozott föl, elnöke megbukott. Odáig jutottunk, hogy ma van olyan iskola Magyarországon, ahová a szülők veszik az iskolapadot. Ugyanez történt a tankönyvekkel, az államosítást követően ma szinte működésképtelen a tankönyvellátás.

Tóbiás József: Nem hajolhatunk el

Egy alternatív Alkotmánybíróság létrehozásáról is beszélt tervei között lapunknak a szombaton az MSZP elnökévé választott Tóbiás József. Nem hisz a csodajelöltekben, és úgy látja, az ellenzék Budapesten megint kezd belecsúszni abba a hibába, hogy az összefogást teszi céllá ahelyett, hogy arról beszélne, min akar változtatni.

A szobrot vigyék, az embereket védjék!

Szerény számítások szerint is naponta hárommillió forintot költ a rendőrség az éj leple alatt a Szabadság téren elhelyezett szégyenteljes építmény őrzésére. Orbán Viktor kormánya egy társadalmat megosztó, történelemhamisító, hazug műalkotás védelmére pazarolja az adófizetők pénzét és a rendőrség erőforrásait, miközben az ország számos településén már nyomokban sem létezik a közbiztonság.

A nők munkajogi esélyegyenlősége gazdasági szükségszerűség

Elfogadhatatlan, hogy az esélyegyenlőség hiánya még ma is nők millióit szorítja ki a legális gazdaságból, s kényszeríti őket az informális gazdaság keretei közé! Ez elsősorban a fejlődő országokban jelent problémát, de a veszély minden olyan gazdasági környezetben jelen van, ahol a nők társadalmi és anyagi megbecsüléséért még mindig küzdeni kell – és sajnos Magyarország is ezen térségek közé tartozik.

A nándorfehérvári diadal európaiságunk egyik nagy győzelme volt

A nándorfehérvári diadal emléknapja a hazaszeretet, az önfeláldozás, az európai összefogás és emberi helytállás máig élő példáját vetíti elénk. Ezen a napon emlékezünk hőseinkre, akik Hunyadi János vezetésével szétzúzták a Nándorfehérvárt ostromló török sereget és ezzel csaknem hetven évre megállították az Oszmán Birodalom európai terjeszkedését. Hazánk történelmének eme fényes győzelme azóta életünk részévé vált, hiszen a déli harangszó is arra emlékeztet minket, hogy Magyarország Európához tartozik és ott is marad.

A megszállási emlékműnek „mennie kell”!

Az MSZP Roma Tagozata társadalmilag veszélyesnek tartja a megszállási emlékmű körül kialakult tarthatatlan és robbanásig feszült állapotokat, ezért még időben figyelmezteti  a kormányt : legyen tekintettel a holokauszt túlélői, illetve az ő leszármazottaik véleményére – beleértve a magyarországi romákat is –, amely szerint „ennek az emlékműnek mennie kell”!

Ujhelyi az Európai Bizottsághoz fordul az uniós források befagyasztása miatt

Annak ellenére, hogy a magyar kormány képviselői szerint az uniós források kifizetései zökkenőmentesek és szerintük a kormányzati elosztórendszer visszás átalakítása miatt indult brüsszeli vizsgálatok is csak formaságok, a Magyarországot megillető uniós pénzek továbbra sem jutnak el hozzánk. Köszönhetően a magyar kormánynak, amely pökhendi módon megszegi az európai szabályokat és minden forrást saját maga alá akar vonni. Legyen az uniós fejlesztési büdzsé, vagy norvég civil alap.