Hírek

Nem menti meg a nyugdíjrendszert a vizet gereblyéző közmunkások hada

A Győri Baloldal tematikus sajtótájékoztatójának vendége, Korózs Lajos, országgyűlési képviselő, szociológus volt. Korózs az összefoglalójában elmondta, a magyar nyugdíjrendszer életveszélyes állapotban van. A 2014-es társadalombiztosítási kifizetés a kormány szerencséjére azért nem lett veszteséges, mert 2014 júliusig senki nem mehetett nyugdíjba a korhatáremelés miatt, következésképpen nem történt kifizetés.

"A társadalom hűtlen kezelésétől" az MNB közpénzszórásáig - Országgyűlés

Tóbiás József a "társadalom hűtlen kezelésével" vádolta a kormányt, Harangozó Gábor szerint úgy tűnik, mintha a Fideszt nem érdekelné a mezőgazdaságból élők sorsa, "kivéve néhány jó barátjukat". Volt még szó az MNB közpénzszórásáról, budpesti fejlesztésekről, a botrányos miskolci igazgatói poszt pályáztatásáról, a civilekkel szembeni aránytalannak tartott rendőri fellépésről, stratégiai megállapodásokról és a 42-es főútról. Ülésezett a parlament.

László Ferenc polgármesterjelölt bemutatkozása

1974-ben születtem Nagykőrösön. Itt nőttem fel, minden ehhez a városhoz köt. A Petőfi iskolába jártam, a Toldiban érettségiztem, majd a helyi református tanítóképző főiskolán szereztem diplomát általános szociális munkás szakon. A Ceglédi úton lakom családommal egy negyedik emeleti lakásban és mással ellentétben én nem építkezem Budapest környékén...

A kormány hibájából esnek el az almatermelők az EU-s támogatástól

A kormányfő felszólalására válaszolva az MSZP frakcióvezetője kifogásolta a szerinte 2010 óta növekvő társadalmi egyenlőtlenségeket, a központosított iskolarendszert. Azt javasolta, hogy a parlamenti bizottságok mellett jöjjenek létre albizottságok, amelyek megvonják a 2010 és 2014 közötti kormányzati teljesítmény mérlegét, különösen az egészségügy területén. Hozzátette: a vizsgálatoknak ki kell terjedniük a közbeszerzésekre.