Hírek

Újkori és fájó Trianon felé rohan Magyarország!

Egy felelős kormánynak kötelessége felelős nemzetpolitikát folytatnia. Egy önmagát óriásbetűkkel nemzetinek hirdető kormánynak pedig még inkább kiemelt figyelemmel kell lennie a demográfiai és szociológiai változásokra. De Magyarországon sajnos jelenleg sem felelős, sem nemzeti kormány nincsen. Egy plakátkormány van csupán, szlogenemberekkel. Nem attól lesz valaki ’nemzeti’, hogy zsebre vágott kézzel bárkit ki mer oktatni hazaszeretetből és magyarságból. És nem attól lesz valaki igazi magyar, ha másokat megfoszt magyarságától. Mintha egyáltalán megtehetné. Aki valóban félti nemzetét, az aggódva és tettre készen figyeli a végzetesedő társadalmi folyamatokat, így a fiatalok egyre mélyülő kivándorlását is.

A kormány cserbenhagyta a honvédelmi, rendvédelmi és titkosszolgálati dolgozókat

Elvárjuk, hogy kormány rendezze a Honvéd Egészségpénztár 28 ezer tagjának 1,8 milliárd forintos kártalanítását! A tagok többsége katona, rendőr, honvédségi és titkosszolgálati dolgozó, akik hazánk biztonságát garantálják, szolgálatuk megbecsülésnek a minimuma az, hogy egészségpénztári megtakarításukat maradéktalanul visszakapják.

Törvénymódosítást a kivándorolt magyarok érdekében!

Jelenleg többszázezer magyar állampolgár tartózkodik életvitelszerűen külföldön, így sokezer, a szülei révén magyar állampolgársággal rendelkező gyermek már a határainkon túl születik. Ezeknek a gyermekeknek a hazai anyakönyvezése – a törvényi határidő ellenére, a hivatal leterheltsége miatt – sok hónapot, egyes esetekben akár egy évet is igénybe vehet, holott az esetek nagy részében egyszerű megítélésű ügyekről van szó. Jelenleg nyolcezer magyar gyermek ügye húzódik tarthatatlan és vállalhatatlan módon; az állami bürokrácia lassúsága és nem ritkán érzéketlensége miatt a szülők nem tudnak hazautazni gyermekükkel.

Gurmai: a Fideszben férfikvóta van

Hoffmann Rózsa egy hét eleji interjúban azt mondta „az lenne a jó, ha a politika színpadán csupa rátermett, tehetséges, elkötelezett ember lenne”.  Gurmai Zita szerint a volt köznevelési államtitkár ezzel beismerte, hogy a Fideszben jelenleg is alkalmaznak kvótát, méghozzá a szervilis, tehetségtelen, csak a saját pecsenyéjét sütögető férfiak kvótáját.

Fideszes lopásminta az állami földekhez

Egy mányi állami területre telepített kajsziültetvényt az NFA a korábbi használóval való előzetes egyeztetés nélkül Balogh Zoltán Lászlónak adta bérbe. Balogh Zoltán László esztergomi illetőségű ügyvéd, az Esztergomi Lakásfenntartó Szövetkezet képviselője, egyben mezőgazdasági támogatásra jogosult termelő is, mányi lakcímmel. Kérdés, az NFA-nál miért nem tűnt fel senkinek, hogy Balogh Zoltán László két különböző állandó lakhellyel is rendelkezik?

Láng Zsoltnak tisztáznia kell magát!

A mai napon az RTL Klub híradójában az a feltételezés jelent meg, hogy Láng Zsolt, a Fidesz II. kerületi polgármestere a Balatonon egy olyan vállalkozó nyaralójában töltötte pihenőideje egy részét, aki több száz millió forintos közbeszerzéseket nyert a kerületi önkormányzatnál. 

Egy éve hunyt el Kiss Péter

Éppen egy éve, 2014. július 29-én hunyt el Kiss Péter országgyűlési képviselő, a munkaügyi területet, később a Miniszterelnöki Hivatalt is vezető miniszter.Ma csendes megemlékezéssel gondoltunk rá a Fiumei úti temetőben.Emlékét megőrizzük! Nyugodjon békében! 

Több milliárdot nyert, majd felszívódott egy szövetkezet

Egy országos szociális szövetkezet 2,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Európai Uniótól 2600 hátrányos helyzetű állástalan foglalkoztatására, de pár héttel azután, hogy a munkaszerződéseket aláírták, a szövetkezet illetékesei felszívódtak, munkavégzés nincs, az emberek nem kapták meg a fizetésüket, s nem tudják elérni a munkaadót – erről tájékoztatta a sajtót Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP Hajdú-Bihar megyei országgyűlési képviselője és Rónai György, a szocialisták debreceni elnöke.

Csúcson a hazugság – reagálás Czomba Sándor nyilatkozatára

A 7% alatti munkanélküliségről szóló sikerkommunikáció a Fidesz-kormány eddigi legnagyobb átverése. Ha a foglalkoztatottak számából levonjuk a közmunkások százezreit, a külföldön dolgozók százezreit, valamint a diákmunkások százezreit, a munkanélküliekhez pedig hozzáadjuk azokat, akik a kormány trükkös statisztikájában ma már nem szerepelnek, kiábrándító adatot kapunk: a valódi munkahelyek száma a mai napig nem éri el a válság előtti szintet sem.

Átadták a Bugát Pál Kórház új épületszárnyát

A ceremoniális szalagátvágással hivatalosan is átadták a kórház új szárnyát a betegellátás és gyógyító tevékenység szolgálatára. A nemzeti színű szalagot dr. Mészáros János, államtitkár-helyettes, Hiesz György (MSZP-DK-Együtt), polgármester, dr. Tatár László, alpolgármester, és Weisz Péter, főigazgató vágta át. A vendégek ezt követően megtekintették az új épületszárnyat, tájékoztatást kaptak a kórház főigazgatójától az épület struktúrájáról. 

A kormánynak nem kampányolnia, hanem kormányoznia kellene – reagálás a kormányszóvivői sajtótájékoztatóra

A nemzeti konzultáció megbukott, az emberek mindössze 12,5%-a válaszolt a kiküldött kérdőívekre. A kormány hazug és manipulatív konzultációjának értékelhető eredménye tehát nincs, súlyos következményei azonban vannak. A konzultáció kézzelfogható eredménye például, hogy a kormány által feltüzelt szélsőségesek ma már naponta követnek el fizikai és verbális agressziót. 

Czunyiné Bertalan Judit elismerte: megbukott a Fidesz oktatáspolitikája

Az Orbán-kormány ötödik éve teszi tönkre a központosítás jegyében a magyar iskolarendszert. Az Indexnek adott interjújában Czunyiné Bertalan Judit oktatási államtitkár a hibák elismerése nélkül hosszan beszélt arról, hogy a Fidesz iskolarendszere megbukott. Pontosan ennek veszélyeire hívta fel a figyelmet az MSZP - még a központosítás bevezetése előtt.