Andó Sándor

Tisztségek

Életrajz

1951. augusztus 6-án született Kőbányán, itt végezte iskoláit is. Vasútgépész technikusi, majd felsőfokú vasúti, és felsőfokú tűzvédelmi szakképesítést szerzett. A MÁV Északi Járműjavító Üzemben helyezkedett el, ahol műszaki tervezéssel, beruházásokkal foglalkozott, a felsőfokú képesítés megszerzése után önálló tervezői beosztásban, később az üzem tűzvédelmi vezetője lett. Alapítója a MÁV Északi 8.sz. tervezői VGMK-nak, majd az Intertechnika Kisszövetkezetnek. 1992-től az Intertraverz Rt. PR igazgatója. 1992-től a Budapest Kőbányai Önkormányzat önkormányzati képviselője, alpolgármestere, később tanácsnoka. 2002 óta Kőbánya polgármestere. 1989-től tagja a X. kerületi elnökségnek, az országos választmánynak, 2003-ig párttanács tag. Kiemelten fontosnak tartja a tömeg-és diáksport, továbbá a művészetek támogatását a fiatalság nevelésében, Wolverhampton angol testvérvárossal való együttműködésen belül anyanyelvi tanárok általi nyelvtanítást. Javaslata alapján került elhelyezésre a Pataky Művelődési Központba a Rock és Musical Színház. Szívügye a szociális háló erősítése, szociális bérlakások építése, társasházak felújítási programjának, valamint a városrehabilitációnak támogatása. Nős, két nevelt gyermeke van. Hobbija a wellness, színház, zene, utazás.

Andó Sándor

Telefonszám 1/431-7972