Félegyházi Tamás

Tisztségek

Életrajz

1966. szeptember 21-én születtem Budapesten, azóta újbudai lakos vagyok. 2000 óta nős vagyok.

A hetvenes évek közepén három évet töltöttem Havannában, ahol édesapám geológusként dolgozott. 1985-ben a budapesti József Attila Gimnáziumban érettségiztem, majd egy évet beszerzési bonyolítóként dolgoztam. A Szegeden és a budapesti Központi Honvédkórházban letöltött katonai szolgálatot követően 1987-től 1994-ig a Szentpétervári Állami Egyetem Közgazdaságtudományi karán tanultam, nemzetközi gazdasági kapcsolatok szakon. Diplomamunkámat a külföldi tőkebefektetések oroszországi lehetőségeiről írtam.

1995-től közel hat évet dolgoztam exportmenedzserként a magyar szeszesitalok kivitelét elősegítve, majd gázerőmű-építkezésen lettem projektigazgatósági tag ÉNy-Kazahsztánban. Magyarországra visszatérve évekig elnöki tanácsadóként segítettem egy részvénytársaság kazahsztáni gazdasági kapcsolatépítését.

2006 óta egy európai uniós acélimportot folytató cégnél dolgozom, mint beszerzési és külgazdasági igazgató.

Középiskolai éveim alatt rendszeres látogatója volt a később feloszlatott Rakpart Klubnak, az egyetemi éveim elején pedig a Nagy Imre nevéhez köthető ifjúsági reformszárny irányába tájékozódtam.

2001 nyarán léptem be a MSzP-be. 2001 – 2004 között a Harmadik Hullám Platform Koordinációs Tanácsának tagja voltam, majd az Ésszerűség és Felelősség Platform szervező- alapító tagja lettem. 2004 – 2006 között az újbudai párttagságot képviseltem a budapesti Párttanácsban. 2005-ben részt vettem az Új Európai Politikai Akadémia kurzusain.

Rendkívüli érdeklődéssel fordulok ma is az Európai Unió fejlődése irányába. A globalizáció kihívásainak humánus, az emberi jólétet magyar honfitársainknak is biztosító megoldásait keresem a tőkekoncentráció manapság tapasztalt magas szintje ellenében.

2007. májusa óta az Európa-politikai Tagozat budapesti elnökségének tagja, júniusától pedig az Ésszerűség és Felelősség Platform szavazati jogú delegáltja vagyok az MSZP Választmányában.

Nyelvismereteim: orosz - felsőfokú gazdasági szakmai anyaggal bővített, angol - középfokú gazdasági szakmai anyaggal bővített, spanyol – erős alapokon nyugvó társalgási, francia – alap

Félegyházi Tamás