Fogarasiné Deák Valéria

Tisztségek

Életrajz

1954. január 5-én született Gödöllőn. Férjezett, házastársa oktató a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen. Két felnőtt gyermekük van. 1977-ben a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Gépészmérnöki Karán szerzett diplomát; ugyanott kezdett el dolgozni, két évig tudományos ösztöndíjas gyakornok, majd tanársegéd volt. 1982-től a Gödöllő városi, majd a Pest megyei pártbizottságon, kétféle szakterületen politikai munkatársként dolgozott, közben elvégezte a Politikai Főiskolát. Az MSZMP tagja volt. 1989 októberében belépett az MSZP-be, a Pest megyei pártiroda vezetője lett. 1990-től 1994-ig a párt helyi vezetőségi tagja, 1995-től az országos központban dolgozik. 1997-től a párt Pest megyei alelnöke, 2003-tól az Országos Választmány tagja. Az 1994. évi önkormányzati választásokon bekerült a Pest Megyei Önkormányzat Közgyűlésébe, a frakció helyettes vezetője, 1998-tól a frakció vezetője. Az 1994. és az 1998. évi országgyűlési választásokon, listán képviselőjelölt, először 2002. áprilisban, az MSZP Pest megyei listájáról jutott be a törvényhozásba. A 2006. évi országgyűlési választásokon Pest megye 4. választókerületében egyéni mandátumot szerzett. 2006. május 30-tól 2010-ig az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság alelnöke.