Godó Lajos

Életrajz

1950. december 21-én születtem Tiszanánán, Heves megyében. Elhunyt szüleim paraszti származásúak. Édesapám, Godó Ferenc hentes és mészárosként dolgozott nyugdíjazásáig, édesanyám, Tanka Izabella a háztartást vezette. Nővérem, Mária nyugdíjas boltvezető, Ferenc bátyám vállalkozó. 1986 óta nős vagyok; feleségem, Orosz Júlia általános iskolai tanár. Melinda lányom 1976-ban született, jelenleg az Egri Városi Földhivatalban dolgozik, és a munka mellett főiskolai tanulmányokat folytat. Fiam, Lajos Máté 1987-ben született, gimnazista.
Általános iskolai tanulmányaimat Tiszanánán, a középiskolát Gyöngyösön végeztem a Nemecz József Mezőgazdasági Technikumban. A keszthelyi Agrártudományi Egyetem növényvédelmi és kemizálási főiskolai karán szereztem növényvédelmi üzemmérnöki diplomát. Tanulmányaim befejezése után visszatértem szülőfalumba.
1972-tól 1993-ig a helyi termelőszövetkezetben dolgoztam: négy évig ágazatvezetőként, majd elnökhelyettesként, 1980-tól pedig a TSZ elnöke voltam. 1993-tól a Szolnoki Gabonaipari Rendszer (GITR) termelési igazgatójaként tevékenykedtem.
Az MSZP alapító tagja vagyok. 1989 óta a tiszanánai alapszervezet elnöke, ügyvivője vagyok. 1980-tól tíz éven át községi tanácstag, 1990-1996 között önkormányzati képviselő voltam Tiszanánán. 1990-1994 között, majd 1998-tól 2002-ig a Heves megyei közgyűlés tagja voltam, ahol a mezőgazdasági bizottságban is dolgozom. Az 1994. évi országgyűlési választáson az MSZP egyéni jelöltjeként szereztem mandátumot Heves megye 5. választókerületében, ahol 1998-ban és 2002-ben is újraválasztottak. 1996-tól 2010 -ig részt vettem a parlament Emberi Jogi, Kisebbségi- és Vallásügyi Állandó Bizottságának munkájában. Az MSZP frakciójában a mezőgazdasági munkacsoportban dolgoztam. Tagja vagyok az MSZP Választmányának.

Godó Lajos