Harangozó Gábor


Tisztségek

Elnök - MSZP Somogy Megyei Területi Szövetsége
Alelnök - Harmadik Hullám Platform
Országgyűlési képviselő - Frakció
elnökhelyettes - Választmány
Pártstratégiai Bizottság vezetője
Alelnök (Mezőgazdasági bizottság)

Életrajz

1975. szeptember 27-én született Budapesten. Nős, három gyermek édesapja.

A szekszárdi Garay János Gimnáziumban érettségizett. A Nyugat-Magyarországi Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán végzett gazdasági agrármérnökként, majd másoddiplomáját Hollandiában a Dronteni Keresztény Agrártudományi Egyetemen szerezte az Európai Unió strukturális alapjainak menedzsmentjéből. Szakterületei a regionális politika, a vidékfejlesztés és a mezőgazdaság. Szakmai tapasztalatot a Magyarországi Régiók Brüsszeli Képviseletén, és a Baden-Würtenberg Régió Brüsszeli Képviseletén szerzett. Ezt követően a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU-támogatások hivatalában, az agrár- és vidékfejlesztési operatív program elkészítésének és tárgyalásainak szakértőjeként a Regionális Fejlesztési, és Mezőgazdasági Bizottságában dolgozott. 2004 és 2009 között Európai Parlamenti képviselő. 2009-től szociális innovációért felelős miniszterelnöki megbízott, 2010 óta országgyűlési képviselő, mezőgazdasági- és külügyi bizottsági tag, az ET, és az EBESZ PKGY tagja, 2014-től Földművelésügyi Bizottság alelnöke.

Angol felsőfokú „C”típusú nyelvvizsgával rendelkezik.

Politikai pályafutását 2000-ben a Magyar Szocialista Párt tagjaként kezdte, a Harmadik Évezred Harmadik Hullám Platform egyik alapítója. 2010-től az MSZP Siófok és Városkörnyéki Szervezetének az elnöke volt, majd 2011. november 19-én megválasztották az MSZP Somogy Megyei Területi Szövetsége elnökének.  Az MSZP Országos Választmányának, elnökhelyettese. Az Agrár- és Vidékpolitikai Tagozat elnökhelyettese.

 


Kapcsolódó cikkek, videók

Nyaralásokat tesz tönkre a Fidesz-KDNP brókerkormány

Nyaralásokat tesz tönkre a Fidesz-KDNP brókerkormány

Mostanra kiderült: már a kispénzű emberek nyaralását, pihenését is elveszi a brókerkormány. A Fidesz-KDNP a kötelező vasárnapi zárva tartással azoknak az embereknek teszi tönkre a pénteki és szombati napját, akik csak egy röpke hétvégére tudnak a Balatonhoz utazni, de ennek a kis időnek a jelentős részét is a boltokban kell tölteniük sorban állással, lökdösődéssel, tömeges bosszankodással.

2015-06-21 12:10 mszp.hu

A brókerkormány a baráti nagygazdálkodókat nem bünteti?

A brókerkormány a baráti nagygazdálkodókat nem bünteti?

Az MSZP felszólítja Lázár Jánost, hogy nyilatkozzon: Simicska Lajos és Csányi Sándor cégei mellett vajon az ő, illetve politikustársai mezőgazdasági érdekeltségeit is megnyirbálja a brókerkormány?

2015-06-19 14:58 mszp.hu

Vasárnap már a vásárló egészsége, biztonsága sem szent

Vasárnap már a vásárló egészsége, biztonsága sem szent

A tejtermékeknél még a mostanihoz hasonló hőségek idején sem lehet biztos benne senki, hogy a megvásárolt áru szakértő kezekből, az összes higiéniai szabályt betartva került a kosárba.

 

2015-06-14 15:04 mszp.hu

A Fidesz kilóra akarja megvenni a falusi polgármestereket

A Fidesz kilóra akarja megvenni a falusi polgármestereket

Az időközi választásokon sorozatban vereséget szenvedő Fidesz elhatározta, hogy a bérük rendezése helyett kiszolgáltatja a kistelepülési polgármestereket a Fidesz-kormánynak.

2015-06-10 14:07 mszp.hu

Plakátőrzés miatt a bűnüldözés átmenetileg szünetel?

Plakátőrzés miatt a bűnüldözés átmenetileg szünetel?

A gimnáziumi férőhelyek, az "alkotmánysértés minisztériuma", a marcali kórház és plakátőrzés. Ülésezett a parlament. 

2015-06-08 18:13 mszp.hu

Fidesz-KDNP felpuhítaná a képviselői összeférhetetlenségi szabályokat

Fidesz-KDNP felpuhítaná a képviselői összeférhetetlenségi szabályokat

Az MSZP szerint a Fidesz-KDNP a nemzetiségi szószólókkal nyújtatott be törvénymódosítást, hogy felpuhítsák a képviselői összeférhetetlenségi szabályokat és bővítsék a képviselői juttatásokat.

 

2015-06-08 16:07 mszp.hu

Vasárnapi zárva tartás: ellenzéki hangulat a Balatonnál

Vasárnapi zárva tartás: ellenzéki hangulat a Balatonnál

Ellenzékivé vált a Balaton térsége az idei szezon első kánikulai vasárnapján: a bezárt üzletek előtt dühös turisták ezrei fordultak sarkon és illették a legkülönfélébb jelzőkkel a vasárnapi zárva tartást kitaláló kormánypártokat. 

2015-06-07 14:29 mszp.hu

A kormány adósa az embereknek

A kormány adósa az embereknek

Az elmaradt egymillió új munkahely, a kórházi beszállítók, a miskolci beruházások, a pályázati kiírások, a nyíregyházi állatpark, a kábítószer-fogyasztás megelőzésére szánt forrás, a hulladéktelepek, a Buda-Cash ügyfelek, Paks vezetése és a gyermekétkeztetés a nyári szünetben. Ülésezett a parlament.

2015-06-01 15:49 MTI/mszp.hu

A miniszterelnök nem vitte túlzásba a válaszadást

A miniszterelnök nem vitte túlzásba a válaszadást

Szingapúri szabadalmak, Orbán tőmondatos válasza, igazságosabb kifizetéseket szeretnénk a civil szférában - ülésezett a Parlament.

2015-05-26 17:58 MTI/mszp.hu

A foglalkoztatáshoz kell kötni az uniós agrártámogatásokat!

A foglalkoztatáshoz kell kötni az uniós agrártámogatásokat!

Az MSZP szerint a foglalkoztatáshoz kell kötni az uniós agrártámogatásokat, mert ez már rövidtávon is 100 ezer új munkahelyet teremtene. A mostani rendszer ugyanis korrupt, cinikus és tarthatatlan, mivel a több milliárdos támogatásokat fideszes politikusok érdekeltségei kapják.

2015-05-20 16:08 mszp.hu
«...345678...»