Horváth István

Alelnök - MSZP Somogy Megyei Területi Szövetsége
Somogy Megyei Közgyűlés tagja

Életrajz

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának matematika-fizika szakán szereztem diplomát 1976-ban. Mélyebben struktúraelmélettel, a természet-tudományos rendszerek matematikai modellezésével foglalkoztam. Kezdettől egy munkahelyen, a fonyódi gimnáziumban dolgoztam. Közben némi jártasságot szereztem a számítástechnika területén, valamint filozófia-kurzust végeztem a szakosítón. Így összesen 5 tantárgyat (matematika, fizika, számítástechnika, technika, filozófia) tanítottam, számítástechnikából tanárképzést vezettem. A kollégiummal – mint perifériára szorult területtel – az esélyteremtés és a társadalmi mobilitás fenntartása miatt kezdtem el foglalkozni. 1981-ben kollégiumvezetői megbízást kaptam, majd 1990-től - az intézmény önállósodásával - igazgatói munkakörben dolgozom.
Szakmai tevékenység, eredmények, elismerések: Miniszteri dicséret (1981) Önkormányzati kollégium-modell kidolgozása – szakmai díj (1985) Mikroszámítógépes hálózatok (BNV): 2 db I. díj (1987) Kiváló munkáért - kitüntetés (1987) Mikroszámítógépes kiállítás (BNV) - különdíj (TII) (1988) Tarján Rezső díj - NJSZT-kitüntetés (1989) Szakmai szervezet létrehozása – Kollégiumi Szövetség (1988-1990) Számítógépes (kártyás) ellenőrző rendszer kidolgozása - cégalapítás (1991) Kollégium-koncepció kidolgozása – MKM, a törvényi szabályozáshoz (1991-1992) Neumann János emlékplakett - EMT-kitüntetés (1992) A kollégiumi szabályozás alapproblémái – KSZ, megoldási javaslat (1993-1994) A kollégium szakmai normatívái – MKM, intézmény-definíció (1995-1996) Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt - kitüntetés (1995) Közalapítványi modell kidolgozása –KSZ, kollégium-fenntartás (1997) Eötvös József emlékérem - kitüntetés (1997) A kollégiumi nevelés tárgyi feltételei – OM, tanulmány (1998) A Kollégiumi Nevelés Országos Alapprogramja (1999-2001) Jelentés a magyar közoktatásról – OKI, kollégiumi fejezet (1998, 2000, 2002) Országos Számítástechnikai Konferencia szervezése (1985-2002, évente) Közéleti tevékenység: Neumann J. Számítógéptudományi Társaság (országos vez. tag) – 1985-foly. Kollégiumi Szövetség (elnök) – 1990-foly. Fonyód Város Önkormányzata (képviselő) – 1990-1994 Pedagógus Szakszervezet (országos vez. tag) – 1990-foly. Somogy Megyei Közgyűlés (képviselő, biz. alelnök) – 1998-2002, 2002- Pedagógiai Kitüntetések Szakkuratóriuma (kollégiumi képviselő) – 1998-foly.Tagja a Somogy Megyei Közgyűlésnek.

Horváth István

Cím 7400 Kaposvár, Szent Imre u. 14.
E-mail cím somogy@mszp.hu