Dr. Juhászné Lévai Katalin

Tisztségek

Alelnök - Nőtagozat

Életrajz

1955. október 8-án született Hajdúböszörményben. Férjezett, házastársa orvos, egy gyermekük született, aki a DOTE 3. éves tanulója. 1974-ben a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnáziumban érettségizett. A debreceni KLTE BTK-n 1981-ben magyar-orosz szakos középiskolai tanári diplomát szerzett. 1981-től szülővárosában, a Bocskai István Gimnáziumban tanított. 1984-től a KISZ Hajdú-Bihar Megyei Bizottságának titkára, a középiskolai diákmozgalom irányításával foglalkozott. 1989-1990-ben a Hajdú-Bihar Megyei Tanács munkatársa. 1990-től az MSZP debreceni irodájában irodavezetőként dolgozott, majd 1994-től a DRMKK munkatársa volt. Alapítója a Tócos-ért Alapítványnak, a Kéretlen Figyelem Egyesületnek. Az MSZMP tagjaként részt vett a reformköri mozgalomban. 1989 októberében az MSZP alapító tagja, 1991-ig a párt debreceni szervezetének elnökségi tagja volt. 1996-1998 között az országos választmány alelnöke, azóta tagja. 1998-tól 2003-ig az MSZP megyei elnöke, majd 2003-tól a megyei elnökség tagja. Az 1994. évi országgyűlési választásokon Debrecenben szerzett egyéni mandátumot, 1998-ban a Hajdú-Bihar megyei listáról került be az Országgyűlésbe. 1998. júniustól 2002. májusig az Országgyűlés jegyzője. 2002. áprilisban újra területi listáról szerzett mandátumot. A 2002 –es önkormányzati választásokat követően a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnökévé választották. 2005-ben szerzett diplomát a Debreceni Egyetem Szociológus szakán. A 2006. évi országgyűlési választásokon Hajdú-Bihar megyei területi listán szerzett mandátumot. 2006. május 30.-tól az Ifjúsági, szociális és családügyi bizottság, 2007. június 25.-től pedig az EÜ bizottság tagja. 2008-ban Területfejlesztési szakértői diplomát szerzett.

Juhászné Lévai Katalin

Cím Debrecen, Vágóhíd u. 3.
E-mail cím hajdu@mszp.hu