Kárpáti Zsuzsa

Tisztségek

Életrajz

1961. március 25-én született, Veszprémben. Két gyermek édesanyja. 1981-ben ápolói és asszisztensi, 1982-ben gyermek-ápolónői szakképesítést szerzett. 1979 és 1997 között a fővárosi Szent László Kórházban dolgozott, 1985-től osztályvezető főnővérként, 1993-tól ápolási igazgatóhelyettesként. 1992-ben a SOTE Egészségügyi Főiskolai Karán intézetvezetői, 1997-ben az ELTE-n szociológusi diplomát szerezett. 1997-től az ÁNTSZ Pest megyei Intézetének megyei vezető ápolónője, 1993-1997 között az Országos Egészségbiztosítási Önkormányzat tagja. A Szakdolgozói Kamara létrehozásában aktívan közreműködött, önálló képviselői indítványként benyújtotta a törvényjavaslatot, mely elfogadásra került. A házi ápolás szervezéséről és módszertanáról két könyvem jelentett meg 1996-ban és 2001-ben. A Fővárosi Esélyegyenlőségi Program Egészségügyi fejezetének egyik kidolgozója 2009-ben. 2002-2006 között országgyűlési képviselő, az Egészségügyi, és a Szociális Bizottság tagja, egy évig a frakció egészségügyi munkacsoportjának vezetője. 2006-2007 között az egészségügyi miniszter tanácsadója, 2007. áprilisától az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet főigazgatója. 1991 óta MSZP tag, 2002-től az MSZP Választmányának tagja, az 1.sz. választókerületi társulás elnöke 2009-ig.2009-től a párt Központi Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának tagja. A párt Agrár és Vidékfejlesztési Tagozatának tagja 2006-tól. 2006-tól 2010-ig a Pest megyei Közgyűlés tagja, a Szociális Bizottság tagja.

Kárpáti Zsuzsa