Kovács István

Tisztségek

Polgármester (Örkény)

Életrajz

Nevem Kovács István. Örkényben születtem 1954. május 24-én, lakcímem Örkény, Vörösmarty u. 16., ténylegesen Dabason a feleségemmel közös tulajdonban lévő lakásban élek. Alapszakmám textil-ruházati eladó, kereskedelmi iskolában érettségiztem. A Politikai Főiskolát nappali tagozaton végeztem, ezután az Államigazgatási Főiskolán igazgatásszervezői diplomát, az ELTE-n szociológus (területfejlesztés) egyetemi diplomát szereztem. Kereskedőként kezdtem dolgozni, majd ifjúság-politikusként 7 évet Dabason dolgoztam, ezután közigazgatás felügyeletét végeztem. 1989. február 1-től Örkényben megbízott tanácselnök voltam, 1990. szeptember 30-tól pedig polgármesterként dolgozom, immár az ötödik ciklusban. A város fejlődése töretlen, teljes körű az infrastruktúránk, az intézmény-hálózatunk kisvárosias szintű, a mikrotérség központja. 1998-tól 2010-ig a Pest megyei Közgyűlés képviselője voltam, számos alapítvány kuratóriumának tagja, civil szerveződés létrehozója és működtetője vagyok. MSZP tag 1994-től vagyok.

Kovács István