Lombos István

MSZP Nógrád Megyei Területi Szövetsége
Alapszervezeti elnök Balassagyarmat

Életrajz

Lombos István 1947. november 27-én született Kétbodonyban. Nős, két felnőtt lánya van.

A salgótarjáni Stromfeld Aurél gépipari technikum diákjaként érettségizett, végzett (akkor) gépésztechnikusként. Munka mellett (városi sportegyesület függetlenített elnök 1972-79., 1986-92., szervezési osztályvezető Magyar Kábel Művek 1979-1986., AXA Colonia Biztosítló 1992-1998. területi képviselő, 1998-2002. Allianz Biztosító balassagyarmati igazgató.) Főiskolai diplomát a Testnevelési Főiskola Sportszervezési Szakán (1982.), illetve kézilabda szakedzői szakán (párhuzamosan) szerzett.

1980-tól 1986-ig a Balassagyarmati Kábelgyár MSZMP alapszervezeti titkára volt. 1998-től az MSZP Balassagyarmati Szervezetének tagja, 2000-től vezetőségi tagja, 2002-től az MSZP Nógrád megyei elnökségének tagja.

A 2002. évi helyhatósági választásokon, Balassagyarmaton polgármesterré választották, az MSZP színeiben (2006-ig töltötte be ez a pozíciót).

A Nógrád megyei Területfejlesztési Tanács elnökségének és az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnökségének - mint kistérségi megbízott tagja volt.

Lombos István

Cím 2660 Balassagyarmat, Rákóczi út 23/b.
Telefonszám 35/300-630
E-mail cím balassagyarmat@mszp.hu