Magyar András

Tisztségek

Életrajz

Dunaújvárosban születtem és itt élek, dolgozom ma is a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola igazgatójaként és a Dunaújvárosi Főiskola oktatójaként.

A Technikum városrészben voltam gyerek a ’80-as években. 1994-től a Széchenyi Gimnázium padjait koptattam, majd Budapesten tanultam tovább. Történelem szakos tanár lettem a Károli Gáspár Református Egyetemen. 2005-től 2007-ig Pozsgay Imre tanársegédje voltam. Jelenleg is tanulok, a Pécsi Tudományegyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájába járok, szülővárosom oktatástörténetét kutatom. Sokáig sportoltam, úsztam, majd vízilabdáztam.

Igazi munkáscsalád a miénk. Édesapám – akárcsak nagyapám – a Vasműben dolgozott a kohó mellett jó negyven éven át. Édesanyám jegyzőként dolgozott Kisapostagon. Ma már mindketten nyugdíjasok. Édesanyámtól a kommunikációs és kapcsolatteremtő képességet, édesapámtól pedig a munkabírást, a kitartást és a természet szeretetét örököltem – ezek segítették és egyben meghatározták eddigi életemet.
Feleségemmel kislányunk büszkei szülei vagyunk.

Az egész családunk baloldali kötődésű, így számomra nem volt kérdés, hogy húszévesen melyik párt tagja akarok lenni. Részt kívántam venni a közéletben. Végigjártam a szamárlétrát az elmúlt 13 évben. Először az ifjúsági szervezetben dolgoztam, melynek dunaújvárosi vezetője lettem, később megyei alelnöke. A dunaújvárosi MSZP elnökségi tagja voltam hat éven át, mellette megyei elnökségi tag. 2010 óta pedig a dunaújvárosi MSZP alelnöke vagyok, néhány hete választott újra egyhangúlag a tagság.