Szöveg nagyítása

-A +A

Móricz Eszter

Életrajz:

Budapesten, a XV. kerületben Rákospalotán élek.
A közeli múltban átléptem a negyvenedik életévemet.
A gyógyszeripar területén dolgozom, itt vagyok alkalmazásban, mint minőségbiztosító.
A szakma szeretete végigkísérte eddigi pályámat.

Közéleti tevékenységemet is itt kezdtem a XV. kerületben. Itt lettem aktivistája, tagja, majd vezetője a helyi MSZP szervezetének. Itt szereztem tapasztalatokat, gyakorlati vezetői ismereteket. Itt vagyok tagja több mint tíz éve a helyi polgárőr szervezetnek.
Pártom jelöltjeként Újpalotán egyéni választókörzetben kétszer választott meg a lakosság önkormányzati képviselőnek. Nyolc évig voltam a kerületi önkormányzat választott képviselője, 4 évig vezettem a pénzügyi és gazdasági bizottságot, ahol sok ismeretet, tapasztalatot szereztem a várospolitika szinte minden területén. Egyik kezdeményezője és szorgalmazója voltam a kerület középtávú fejlesztési koncepciója és városfejlesztési stratégiája előkészítésének és elfogadásának. Ezek a programok az alapjai még ma is az Európai Uniós pályázatoknak.
Most töltöm második ciklusomat a Fővárosi Önkormányzatban. Az első időszakban a pénzügyi ellenőrző bizottságban dolgoztam, jelenleg a pénzügyi költségvetési bizottság alelnöke vagyok. Közvetlen szakmai területem a szociálpolitika és intézményei. Hozzászólásaim nagyobb részét is ilyen ügyekben tettem. Közéleti tevékenységemben, önkormányzati munkámban jól tudtam hasznosítani közgazdász szakképzettségemet, munkahelyemen szerzett tapasztalatokat.

2014, áprilisában az MSZP ajánlásával a demokratikus baloldali pártok jelöltjeként indultam az Országgyűlési képviselői választásokon. A választási kampány során mód és lehetőség nyílt széleskörű kapcsolat kiépítése a választókkal. A közel 19000 szavazat mellet, sajnos nem sikerült nyernem, de az ország egyik legjobb eredményeként sikerült ez a csatát megvívnunk.

A következő előttem álló politikai időszak egyik fontos alapja és eleme az eddigi közéleti múltam, a kerületi és budapesti elnökségi tagságom, és az a társadalmi támogatottság és lakossági szimpátia, amelyet közéletiség révén sikerült ez idáig elnyernem.