Móricz Eszter


Tisztségek

Fővárosi közgyűlés tagja
Önkormányzati képviselő - Budapest 15. kerület

Életrajz

Budapesten, a XV. kerületben Rákospalotán élek.
A közeli múltban átléptem a negyvenedik életévemet.
A gyógyszeripar területén dolgozom, itt vagyok alkalmazásban, mint minőségbiztosító.
A szakma szeretete végigkísérte eddigi pályámat.

Közéleti tevékenységemet is itt kezdtem a XV. kerületben. Itt lettem aktivistája, tagja, majd vezetője a helyi MSZP szervezetének. Itt szereztem tapasztalatokat, gyakorlati vezetői ismereteket. Itt vagyok tagja több mint tíz éve a helyi polgárőr szervezetnek.
Pártom jelöltjeként Újpalotán egyéni választókörzetben kétszer választott meg a lakosság önkormányzati képviselőnek. Nyolc évig voltam a kerületi önkormányzat választott képviselője, 4 évig vezettem a pénzügyi és gazdasági bizottságot, ahol sok ismeretet, tapasztalatot szereztem a várospolitika szinte minden területén. Egyik kezdeményezője és szorgalmazója voltam a kerület középtávú fejlesztési koncepciója és városfejlesztési stratégiája előkészítésének és elfogadásának. Ezek a programok az alapjai még ma is az Európai Uniós pályázatoknak.
Most töltöm második ciklusomat a Fővárosi Önkormányzatban. Az első időszakban a pénzügyi ellenőrző bizottságban dolgoztam, jelenleg a pénzügyi költségvetési bizottság alelnöke vagyok. Közvetlen szakmai területem a szociálpolitika és intézményei. Hozzászólásaim nagyobb részét is ilyen ügyekben tettem. Közéleti tevékenységemben, önkormányzati munkámban jól tudtam hasznosítani közgazdász szakképzettségemet, munkahelyemen szerzett tapasztalatokat.

2014, áprilisában az MSZP ajánlásával a demokratikus baloldali pártok jelöltjeként indultam az Országgyűlési képviselői választásokon. A választási kampány során mód és lehetőség nyílt széleskörű kapcsolat kiépítése a választókkal. A közel 19000 szavazat mellet, sajnos nem sikerült nyernem, de az ország egyik legjobb eredményeként sikerült ez a csatát megvívnunk.

A következő előttem álló politikai időszak egyik fontos alapja és eleme az eddigi közéleti múltam, a kerületi és budapesti elnökségi tagságom, és az a társadalmi támogatottság és lakossági szimpátia, amelyet közéletiség révén sikerült ez idáig elnyernem.

Móricz Eszter

Kapcsolat

Cím 1153 Budapest, Eötvös utca 8.
Telefonszám 1/307-6320
E-mail cím moricz.eszter@mszp.hu

 


Kapcsolódó cikkek, videók

Nagykoalíció a XV. kerületben

Nagykoalíció a XV. kerületben

Politikai megállapodást írt alá szerdán a XV. kerületi Fidesz-Jobbik-tengely a DK-s polgármesterrel.

2014-12-18 18:19 mszp.hu

Tisztújító kongresszus 2014

Tisztújító kongresszus 2014

Lezárul az MSZP-ben a felmenő rendszerű tisztújítás. A szocialista párt rendkívüli tisztújító kongresszusán választja meg felső szintű vezetőit. A budapesti SYMA-csarnokban a nap folyamán a pártelnöki, elnökhelyettesi, alelnöki, valamint elnökségi tagi tisztségekről is szavaznak a küldöttek, de az erős baloldalról szóló vita sem maradhat el.

2014-07-19 08:54 mszp.hu

Öt párt, egy cél

Öt párt, egy cél

Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Szabó Tímea, Fodor Gábor - és Móricz Eszter. A kormányváltó erők vezetői közös sajtótájékoztatóval zárták a XV. kerület képviselőjelöltjének kampányát az újpalotai vásárcsarnoknál.

2014-04-05 14:38 mszp.hu

Móricz Eszter: Nem lehet megfélemlíteni!

Móricz Eszter: Nem lehet megfélemlíteni!

Móricz Eszter, a kormányváltó erők képviselőjelöltje, kedden borítékban papírba rejtett fehér port kapott. A feladó nélküli borítékot postai úton kézbesítették az MSZP XV. kerületi irodájába.

2014-03-12 15:56 mszp.hu