Nagy Jenő

Tisztségek

Életrajz

1947. november 8-án született Örvényesen. Nős, első házasságából két gyermeke van: Krisztina (1972) és Bence (1977). 1966-ban érettségizett a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnáziumban. Főiskolai diplomát a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola Szakoktatói szakán szerzett 1984-ben. 1992-től `94-ig a főiskolán kétéves, szállodaipari és idegenforgalmi szaküzemgazdász képzésen vett részt. Német nyelvvizsgája van. 1971 óta dolgozik a Hungarhotels (jelenleg Danubius RT) vállalatnál (1979-től 1983-ig a balatonaligai Aliga II. MSZMP Üdülő vezetője volt) , jelenleg igazgatója a két balatonfüredi szállodának, egyben területületi igazgató-helyettese az öt szállodából álló Hévíz-Balatoni Területi Igazgatóságnak.

Sok időt tölt a munkahelyén, de - ha csak teheti, szabadidejében - sokat olvas. Kedvenc sportja a labdarúgás. A közéletben fiatal korától vesz részt, a politika mindig rendkívüli módon érdekelte. 1974-től az MSZMP, alapítása óta az MSZP tagja. 1992 óta az MSZP Balatonfüredi szervezetének elnöke, 1998-tól elnökségi tag az MSZP Veszprém megyei szövetségében. 1990 és `94 között, majd 1998-tól Balatonfüreden önkormányzati képviselő, jelenleg alpolgármester. 1998-2002 között a Veszprém Megyei Közgyűlés tagja, az Idegenforgalmi Bizottság elnöke. Az 1994-es országgyűlési választáson a Veszprém megyei 2. választókerületből jutott be a parlamentbe ahol a Környezetvédelmi Bizottság tagja, és az Idegenforgalmi albizottság elnöke lett. Az 1998-as választáson nem került be a parlamentbe - annak ellenére, hogy több szavazatot kapott, mint az MSZP listája. A 2002-es választáson az MSZP Veszprém megyei területi listáján kapott ismét képviselői mandátumot. A Parlamentben az Idegenforgalmi és a Rendvédelmi Bizottságokban dolgozott.

A Balaton Fejlesztési Tanács alelnöke. Tagja a Balatonfüred Városért Közalapítvány Kuratóriumának. Elnökségi tagja vagy a Veszprém megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének.

Nagy Jenő

Cím 8230 Balatonfüred Deák F. u. 25.
Telefonszám 87/343-280
Telefonszám 87/343-