Papp József

Tisztségek

Életrajz

1960 február 24-én született Szombathelyen, Szülei postai alkalmazottak voltak: Papp József (+1974) Tóth Mária nyugdíjas. Nős, felesége Tárkányi Mária ügyvezető, gyermekei Nóra 1985, Levente 1988, Zsófia 1991, Gergely 1994. Általános iskoláit Jánossomorján és Csornán végezte. A csornai Hunyadi János Gimnáziumban érettségizett, majd a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán szerzett okleveles könyvtáros és magyar nyelv és irodalom szakos általános iskolai tanár diplomát. Tapolcán tanított 4 évig, majd Veszprémben ifjúsági vezetőként dolgozott. 1990-1991-ben tagja volt a DEMISZ országos ügyvivő testületének. 1991-ben költözött feleségével Csornára. 5 hónapig a polgármesteri hivatal tanulmányi felügyelőjeként dolgozott, majd elindította vállalkozását, hirdetési újságokat adott ki. 1994-ben Csorna Város polgármesterévé választották, és tagja lett a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlésnek is. 1998-ban mindkét tisztségében újraválasztották. 1996 óta a Baloldali Önkormányzati Közösség tagja, majd megyei elnöke, 1998 óta országos alelnöke. 2000-2003 közt az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke. 2002-ben az MSZP országos listájáról országgyűlési képviselői mandátumot szerzett, majd harmadszor is polgármesterré választották a csornaiak. A parlament Önkormányzati Bizottságának tagja. Társadalmi megbízatásai: 4 évig a Vöröskereszt Csornai Területi Szövetség elnöke, a Rábaköz Tűzvédelméért Közalapítvány Kuratóriumának elnöke, a Táncsics Alapítvány kurátora, a csornai Kmety Társaság tagja, a csornai Európai Kapcsolatok Egyesület tagja. Hobbija a sport (tenisz kosárlabda) és a zene.

Papp József

Cím 9300 Csorna Szent István tér 5.
Telefonszám 96/261-402
Fax 96/593-285