Rózsa Endre

Tisztségek

elnökhelyettes - MSZP Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete
alelnök - Nemzeti Összetartozás Tagozata
önkormányzati képviselő, megyei közgyűlési tag

Életrajz

Rózsa Endre vagyok, 37 éves, nős, két kislány édesapja.

Mezőtúron születtem, itt végeztem általános és középiskolai tanulmányaimat, 1997-ben érettségiztem a Teleki Blanka Gimnáziumban.

Érettségi után felvételt nyertem a budapesti Külkereskedelmi Főiskolára, ahol 2001-ben nemzetközi kommunikáció szakon szereztem diplomát.

Második diplomámat 2005-ben szereztem a Szegedi Tudományegyetem közgazdász szakán, vállalkozásfejlesztési szakirányon.

Két felsőfokú szakmai nyelvvizsgával rendelkezem.

Már a diákéveim alatt aktív közösségi ember voltam, sok éven át voltam tagja és vezetője iskoláim diákönkormányzatainak – innen datálom közéleti tevékenységem kezdetét.

2001-ben léptem be az MSZP ifjúsági szervezetébe, a Fiatal Baloldalba, melynek országos irodavezetője, elnökségi tagja majd alelnöke voltam. Ezt követően az időközben Societas névre keresztelt szervezet országos választmányi elnökeként dolgoztam 2 évig.

Az MSZP-nek 2002 óta vagyok tagja. Voltam helyi elnökségi tag, országos választmányi tag, platform elnökségi tag. 2010 óta vagyok tagja a Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnökségnek, 2016 májusa óta megyei elnökhelyettesként dolgozom.

2013 óta vagyok a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. sz. választókerület elnöke, 2014-ben a választókerület egyéni országgyűlési képviselőjelöltje voltam.

2010-ben, majd 2014 októberében bekerültem a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlésbe, ahol 2011 ősze óta vezetem az MSZP frakcióját.

2003 és 2006 között a parlamenti frakció területfejlesztési munkacsoportja mellett voltam gyakornok.

2007 és 2010 között az Önkormányzati Minisztériumban voltam előbb szakmai főtanácsadó majd az államtitkári titkárság vezetője.

Külkereskedőként korábban évekig foglalkoztam agrártermékek exportjával, 2010 óta pedig ismét gazdasági területen dolgozom.