Ruthner György

Tisztségek

Életrajz

1977. január 17-én születtem Budapesten, a Ferencvárosban. 1983-ban költöztem a XVII. kerületbe szüleim lakótelepi lakásába. Általános iskolámat angol tagozaton végeztem. Ezután a Zrínyi Miklós Gimnázium informatika tagozatára jártam. 1995-ben informatikából érettségiztem és letettem operátori, majd szoftverüzemeltetői képesítésemet. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (akkori nevén Budapesti Műszaki Egyetem) Gépészmérnöki Karának nappali képzésére felvételiztem. Az egyetemi képzésről 1998-ban átjelentkeztem a főiskolai képzésre, mechatronikai szakirányra. Az egyetemi évek alatt elhelyezkedtem Óbudán egy akkor induló számítástechnikai kiskereskedésben. 2000-ben a XVII. kerületben gyermekkori barátommal internetkávézót nyitottunk. Ez alatt tanulmányaimra mind kevesebb időm jutott, ezért 2001-ben kiléptem a Műegyetemről.
A következő 3 évben a kerületben internetkávézót működtettünk Játékosok Klubja néven. A környék legismertebb számítástechnikai szervizét üzemeltettük, és több mint 300 állandó klubtaggal rendelkeztünk. 2003 szeptemberétől folytattam főiskolai tanulmányaimat a Budapesti Műszaki Főiskola Bánki Donát Gépészmérnöki Kar CAD-CAM technológia szakán levelező tagozaton. 2007-ben diplomáztam. Azóta több-kevesebb időre egy fémszerkezet gyártó cég műszaki igazgatójaként tevékenykedtem. Feladatom a gyártás felügyelete, anyagbeszerzések és késztermékek szállítmányozásának szervezése főként uniós országbeli megrendelőinknek.

2002 óta vagyok párttag. 2004 óta vagyok a XVII. kerületi pártelnökség tagja.
Munkám során mindig a felkészültségemnek és teherbírásomnak megfelelő tisztségre jelentkeztem. Így lehettem ügyvezető alelnöke a szervezetnek, amit kisebb szünet után most újra elláthatok a párttagok jóvoltából. A fiatalok vezetésében is hamar kivettem a részem. 2004-ben alapítója, majd alelnöke és elnöke lettem a helyi FIB-nek, ahol 2006 augusztusáig irányítottam a fiatalok munkáját. A fővárosi FIB-ben 2005-ben egy rövid ideig alelnöki feladatokat láttam el.
Az MSZP „Csapatjáték” elnevezésű kommunikációs és kampány képzéssorozatában az egyik legsikeresebb és legelismertebb csoport munkájában vehettem részt. 2004-ben elvégeztem az Új Európa Politikai Akadémiát, s ennek a pártképzésnek a végén jól megfelelt eredményt kaptam.
Az önkormányzatban 2005. márciusától 2006-ig a Művelődési és Tájékoztatási Bizottságának külsős tagja voltam.
2006 őszétől a 4.evk egyéni önkormányzati képviselője voltam. 2010 óta listás képviselőként veszek részt Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata munkájában.

Bizottsági tagságaim képviselőként:
Elnök: 2011-től -    Pénzügyi és Költségvetési Bizottság
Elnök: Eu-kapcsolatok bizottság 2006-2008
Elnök: Költségvetési bizottság 2008-2010
Tag: 2006. Környezetvédelmi bizottság
Tag: 2008-2010 Városfejlesztési és közlekedési bizottság

Felügyelőbizottsági tagságaim:
2010 novembertől -    FB tag Rákosmente Kft (100%-os önkormányzati tulajdonú kivitelező és karbantartó cég.)

Képviselői fogadóóra időpontja: minden hónap első hétfőjén 18.00-19.00 óráig

Ruthner György

Cím 1173 Budapest, Kaszáló út 45.
Telefonszám 20/466-8590
E-mail cím gyorgy.ruthner@mszp.hu