Dr. Szabadkai Tamás

Tisztségek

Életrajz

1976. december 24-én született. Kapcsolatban él, egy gyermek édesapja.

1995-ben érettségizett a sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnáziumban. 1995-től a Pécsi Tudományegyetem (korábban: Janus Pannonius Tudományegyetem) Állam- és Jogtudományi Karán, jogász szakon folytatta tanulmányait, 2000. májusában szerezte meg "summa cum laude" minősítéssel jogi diplomáját. 2004-ben jeles eredménnyel jogi szakvizsgát tett, 2004. július 1-től ügyvéd.

2002. tavaszától az MSZP sárbogárdi szervezetének, 2004. őszétől a helyi szervezet elnökségének tagja, 2007. januárjától a szervezet elnöke. Az MSZP Fejér megyei Területi Szövetségének alelnöke, az MSZP kongresszusának tagja.

A 2002. évi helyhatósági választásokon Sárbogárd város 2. sz. választókörzetében egyéni képviselőként szerzett mandátumot, 2006-ban ismét képviselővé választották. 2002-2006 között Sárbogárd város alpolgármestere. 2006 őszétől a Fejér Megyei Közgyűlés tagja. 2008-tól 2010-ig országgyűlési képviselő.

Megalakulása óta a Sárbogárdi Kosárlabda Club elnöke, több helyi és térségi egyesület és alapítvány tagja, aktivistája. Hobbija a kosárlabda és az utazás.

Szabadkai Tamás

Cím 7000 Sárbogárd Ady Endre út 160/B