Szabó György

Tisztségek

Külső bizottsági tag, Keszthely

Életrajz

Keszthelyen született 1950. 06. 19-én. Édesanyja Zajcsuk Mária, édesapja Szabó György. Egy nővére van.

Általános iskoláit Keszthelyen végezte, majd a helyi Szakmunkásképző Iskolában autószerelő képesítést szerzett. 1965-ben helyezkedett el az első és azóta is egyetlen munkahelyen a keszthelyi Autójavító és Kereskedelmi Szövetkezetnél. Időközben a szakmunkások szakközépiskolájában leérettségizett. Ezt követően a miskolci Nehézipari Egyetem levelező tagozatán gépész- üzemmérnöki diplomát szerzett. Munkahelyén a szakmai ranglistát végigjárta. Először autószerelőként, majd művezetőként. 2000 óta pedig a szövetkezet elnökeként dolgozik jelenleg is.

Második házasságában él. Első felesége 1986-ban meghalt, ebből a házasságából két fiú gyermeke született: György 1968-ban, Attila 1973-ban. 1988-ban újra házasodott. Felesége Szabóné Haraszti Zsuzsa, a keszthelyi Nagyváthy János Szakközépiskola tanára. 1990-ben született meg harmadik gyermeke, Zsófia. Az MSZP Keszthelyi Szervezetének elnöke. 2014 októberéig önkormányzati képviselő volt Keszthelyen.

Szabó György

E-mail cím keszthely@mszp.hu