Szirbik Imre

Tisztségek

Polgármester (Szentes)
Megyei közgyűlés tagja (Csongrád megye)

Életrajz

Középiskolai tanulmányait 1968-1972 között Szegeden a Radnóti Miklós Gimnáziumban végezte, 1977-ben a budapesti Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát. Ezután 1978-1982 között a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán villamos üzemmérnök képesítést kapott, 2000-ben okleveles pénzügyi revizori vizsgát tett. 1986-1990-ig Szentes város tanácselnöke, 1986-90 között Szentes Városi Tanács tagja, 1990-94. Szentes Városi Önkormányzat Képviselő-testületének képviselője, 1990-től a Csongrád Megyei Közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke volt. Felesége higiénikus, természetgyógyász. Négy gyermeket nevelnek. A legidősebb fiú geográfus, leánya óvónő, a legkisebb fia a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem hallgatója, nevelt fiúk a Pécsi Tudományegyetem tanulója. 1994-től Szentes város polgármestere /választási eredmény: 1994. év 62 %, 1998. év 65 %, 2002. év 70 %/, 1990-től a Csongrád Megyei Közgyűlés tagja, 1998-tól a közgyűlés külügyi bizottságának elnöke. Tisztséget tölt be a Kisvárosi Önkormányzati Szövetség választmányában, és tagja a Csongrád Megyei Területfejlesztési Tanácsnak. Elnöke a Szentes Kistérség Többcélú Társulásnak. 2004-től az Európai Régiók Tanácsa fenntartható fejlődés szakbizottságában tevékenykedik. Nyelvtudása: német. Publikációi: számos cikke jelent meg önkormányzati-pénzügyi és területfejlesztési témakörökben. Részt vett az USAID által koordinált önkormányzati költségvetési reform programjának kidolgozásában. Oktatói munkája: a Szegedi Tudományegyetemen rendszeresen tart előadást önkormányzati és gazdasági-pénzügyi kérdésekről.

Szirbik Imre

Cím 6600 Szentes, Kossuth tér 6.
Telefonszám 63/510-302
E-mail cím szirbik@szentes.hu