Torzsa Sándor


Tisztségek

Elnök - Societas
elnök - Ifjúsági Tagozat

Életrajz

1986. április 22-én születtem Budapesten. Középiskolás tanulmányaimat a  Vajda János Újreál Gimnáziumban folytattam, ahol a diákönkormányzat elnöke voltam. A ZSKF-en diplomáztam politológia szakon. Sokat foglalkozok választástörténettel, választási rendszerekkel és választási szövetségekkel, a diplomamunkámat is ezen témákból írtam.  2009 és 2012 között rendszeresen publikáltam egy népszerű baloldali blogon.

Baloldaliként az első Orbán kormány alatt azt tapasztaltam, hogy kezd kiépülni egy igazságtalan társadalom, az ország fejlődése visszaesik és  kialakul egy átpolitizált, személyeskedő, rossz politikai kultúra. Ezért 2002-ben beléptem az MSZP-be és segítettem a pártot aktivistaként a választásokon.

Szimpatikus volt számomra az az értékrend, felelősségérzet  és szakmai  munka, amivel az MSZP  szolgálta a közös ügyeinket, ezért 2004-ben szívesen vállaltam az ifjúsági szervezet ferencvárosi  közösségének vezetését.

10 éve veszek részt a Ferencvárosi Önkormányzat munkájában külsős bizottsági tagként, elsősorban szociális, kulturális és oktatási ügyekkel foglalkozom. Önkormányzati választáson 2010-ben és 2014-ben az MSZP színeiben indultam egyéni választókerületben.  Párttisztségem nincsen.

 2008-ban a Societas Budapesti Területi Szövetségének alapító elnöke, 2010-ben a szervezet alelnöke lettem.  2015-ben a Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom kongresszusa a szervezet elnökének választott.

Torzsa Sándor

Kapcsolat

Telefonszám 20/550-0372
E-mail cím torzsa.sandor@societas.hu

 


Kapcsolódó cikkek, videók

Kockárda - felavattuk a NER-rel szembeni ellenállás jelképét

Kockárda - felavattuk a NER-rel szembeni ellenállás jelképét
Legyen a kockárda a Nemzeti Együttműködés Rendszerével szembeni ellenállás jelképe! – hirdetett mozgalmat Komjáthi Imre.
2016-03-02 12:49 mszp.hu

A Societas megrendülten szembesült a tegnapi franciaországi támadásokkal

A Societas megrendülten szembesült a tegnapi franciaországi támadásokkal
A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom mélységesen elítéli a tegnap esti, párizsi terrortámadást és részvétét fejezi ki valamennyi áldozat hozzátartozójának, valamint a francia népnek.
2015-11-14 18:25 mszp.hu

A Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom közleménye

A Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom közleménye

A Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom megdöbbenéssel értesült a törökországi Suruç-nál ma elkövetett merényletről. Bár minden terrorcselekmény elítélendő és elfogadhatatlan, mégis különösen fájó, hogy a terroristák mai tettüket egy olyan kulturális központ kertjében követték el, ahol a Szocialista Ifjúsági Egyesületek Szövetségének rendezvényére pont azért gyűltek össze a baloldali fiatalok, hogy részt vegyenek a szomszédos Kobani város ujjáépítésében Szíriában. 

2015-07-21 10:24 mszp.hu

Mosogatószivacs flasmobot tartott a Societas Ajkán

Mosogatószivacs flasmobot tartott a Societas Ajkán

Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom ma Ajkán egy flashmobbal hívta fel a figyelmet a magyarországi kivándorlás brutális mértékére. A flashmobon résztvevő fiatalok mosogatószivacsot tartottak magasba, majd azt eldobták. Torzsa Sándor a Societas-Baloldali Ifjúsági Mozgalom elnöke tarthatatlannak nevezte azt a helyzetet, hogy Magyarország jövője, a fiatalok, a jövő magyar értelmisége és munkásai ma Ausztriában poharakat mosogatnak,Londonban pincérként dolgoznak és Berlinben árut feltöltetnek. Azt is elmondta, hogy 2014-ben 31500 - egy kisvárosnyi- ember vándorolt ki dolgozni Magyarországról külföldre. A Societas arra kéri az Ajkai, Tapolcai és Sümegi járásban élő fiatalokat, hogy támogassák most vasárnap Pad Ferencet szavazatukkal, mert olyan politikára van szükség, amely képes Magyarországon tisztes jövőt és munkahelyet biztosítani a fiatalok számára.

2015-04-11 11:42 mszp.hu

A baloldali ifjúság 12 pontja

A baloldali ifjúság 12 pontja

A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom szombati kongresszusán a küldöttek egy 12 pontból álló javaslatcsomagot fogadtak el.

2015-01-31 16:43 mszp.hu