Segítünk!


Január 14-én az MSZP országos ételosztást szervez, összesen 20 helyszínen több mint 3000 adag meleg ételt osztunk szét a segítségre szoruló embereknek.

Mióta Orbán Viktor kormányon van, 3 millióról 4 millióra nőtt a magyar szegények száma. Másfélmillió ember él kevesebb mint havi 55 ezer forintból – sokak téli rezsije több ennél, és ők sem élnek nagy lábon. Sok százezren éheznek;a budapesti Blaha Lujza téren többen órákig álltak sorba egy tál meleg ételért.

Eközben a Fidesz folytatja az urizálást: milliárdokat oszt szét saját kegyeltjei között, az Orbán embere által vezetett Magyar Nemzeti Bankban átlagosan 600 ezer forint karácsonyi jutalmat osztottak ki. Kettészakadt az ország: a fideszesek dőzsölnek, a kisemberek éheznek. A kettő között pedig van összefüggés.

Az Orbán-kormány mindent megtett azért, hogy a szegényeknek rosszabb legyen. Őket bünteti legjobban a magas áfa, nekik kedvezőtlen az egykulcsos adó. A Fidesz-kormányzás vesztesei sokszor nem a munkanélküliek: ma Magyarországon létező jelenség a dolgozói szegénység, sőt, a dolgozói éhezés is.

Az MSZP nekik akar segíteni. Ha az MSZP szövetségeseivel választást nyer 2018-ban, az ő adójuk lesz kevesebb, ők kapnak majd több támogatást. Eddig a szegények fizették a gazdagok gyarapodását, mi ezt megfordítjuk: fizessenek a gazdagok! Szemben az oligarchák kormányával, az MSZP a kisemberek pártján áll.

Ellenzékből ezzel tudunk segíteni. Novemberben és decemberben több ezer embernek segítettünk ajándékokkal, 200 család karácsonyát tettük boldogabbá a gyerekek kívánságainak teljesítésével szerte az országban.

De nem hagyjuk, és nem hagyhatjuk abba: most azoknak segítünk, akiknek nem jut meleg étel az asztalára.

Kétféle ország közül lehet választani jövőre. Az egyikben a hatalom az urak és szolgák országát építi: sok szolgáét és néhány tucat úrét. A másikban egyenlő esélyeket adnak, senkit nem kezelnek másodrendű állampolgárként. Akinek semmije nincs, az ennél sokkal többet ér – és többet érdemel!


Több mint 3000 adag meleg ételt osztunk szét a segítségre szoruló embereknek

Több mint 3000 adag meleg ételt osztunk szét a segítségre szoruló embereknek
Háromezer adag meleg ételt oszt szét ingyen az MSZP szombaton az országban, ebből 150 adagot Szolnokon - mondta Molnár Gyula pártelnök ételosztás szolnoki helyszínén.
2017-01-14 16:18 MTI/mszp.hu

Ételosztás Kecskeméten

Ételosztás Kecskeméten
A kecskeméti MSZP-nél már 7. esztendeje hagyomány, hogy az ünnepek elmúltával is gondolnak a rászorulókra. Az idei évben sincs ez másképp, több alkalommal osztanak meleg ételt a város különböző pontjain.
2017-01-12 16:11 mszp.hu

Segítünk! 2016

Segítünk! 2016
Karitatív akciónkkal 480 gyermek karácsonyi kívánságát teljesítettük, 200 családot segítettünk adománnyal és 1500 kiló tartós élelmiszert, ruhát, valamint tisztítószert juttatunk el rászoruló családokhoz karácsonyig.
2016-12-29 12:43 mszp.hu

Segítünk!

Segítünk!
Országszerte 150 helyen gyűjtöttünk adományt.
2016-12-22 12:28 mszp.hu

Változást hoz 2018 a politikai életben

Változást hoz 2018 a politikai életben
Az MSZP szerint a 2018-as választás változást hoz a magyar politikai életben - jelentette ki Molnár Gyula a párt országos választmányának ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján szombaton Budapesten.
2016-12-17 15:52 mszp.hu

Ott segítünk, ahol a legnagyobb szükség van rá

Ott segítünk, ahol a legnagyobb szükség van rá
A félegyházi Családok Átmeneti Otthonában jártunk, ahol szeretetebéddel és ajándékokkal leptük meg az otthon lakóit.
2016-12-09 10:24 mszp.hu

Szegeden is segítünk

Szegeden is segítünk
Magyarországon egyre nehezebb helyzetbe kerül a lakosság igen jelentős része. Ha nem kapnak segítséget, nekik kétszer olyan hideg a tél, mint másoknak. Az MSZP természetesen segít, ahol csak lehet, így Szegeden is.
2016-12-06 14:08 mszp.hu

Ételosztás Debrecenben

Ételosztás Debrecenben
Az MSZP Hajdú-Bihar megyei Nőtagozata és a 3.sz. választókerületi szervezete, a hónap utolsó vasárnapján ismét egy tál meleg étellel várta a Debrecenben, rászoruló, nehéz körülmények között élő embertársainkat. A rossz idő, az eső, a hideg ellenére ebben az évben most voltak legtöbben, több mint százötvenen álltak a hosszú sorban, ebédre várva. Volt közöttük hajléktalan, ESZOSZ-károsult, kisnyugdíjas, munkanélküli és szomorúan láttuk, hogy gyermekes családok is. A meleg étel, és a kenyér mellé, mindenki kapott néhány szem szaloncukrot is, a közelgő Mikulásra tekintettel.
2016-11-27 14:03 mszp.hu

Adománygyűjtő akciót indított az MSZP

Adománygyűjtő akciót indított az MSZP
Elindult országos adománygyűjtő akciónk, melyet a hátrányos helyzetű emberek megsegítésére szervezünk. Molnár Gyula, az MSZP elnöke a Nyugati téren tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az Orbán-kormány fordított Robin Hoodként működik: a szegényektől elveszi a pénzt és szétosztja a gazdagok között.
2016-11-18 12:43 MTI/MSZP