Belföld | vitanap parlament
2012. június 14. 14:22

A szembesítés napja

Az Orbán-kormány kétéves munkáját értékelő vitanapot kezdeményező MSZP-elnök úgy fogalmazott: a kormány nem a nemzet, hanem saját érdekeit képviseli, tudatosan okoz kárt egyes társadalmi csoportoknak, gazdasági szektoroknak, és felelőtlen, mert nem változtat dilettáns gazdaságpolitikáján, nem néz szembe hibáival, kudarcaival, hanem mindent a szocialistákra és a nemzetközi válságra próbálja fogni.

Elmondta, hogy az MSZP-frakció nyáron "nem megy szabadságra", tagjai szakmai egyeztetéseken és fórumokon vesznek részt, döntően arra keresve választ, hogyan lehet véget vetni a középosztály lecsúszásának, elszegényedésének és a fiatalok elvándorlásának, miként lehet új munkahelyeket teremteni, illetve több lehetőséget adni a kis- és közepes vállalkozásoknak.

Mesterházy Attila ezt azzal indokolta, hogy az így eléjük kerülő véleményeket összesítik és beépítik majdani választási programjukba.

A csütörtöki kormányértékelő vitanapról azt mondta: nem sokat vár tőle, biztos abban, hogy a Fidesz továbbra is minden problémáért a szocialistákat okolja majd, "még az időjárásért és azért is, hogy ha valaki egy másik pártból vörös csillagot visel". "De két éve ők kormányoznak, ezért vállalni kell a felelősséget, legkésőbb 2014-ben, amikor a magyar emberek leváltják ezt a kormányt" - jelentette ki az MSZP elnöke a sajtótájékoztatón, amelyen a szocialista képviselőcsoport tagjainak többsége is ott volt.