Az MSZP önkéntessé tenné az agrárkamarai tagságot

Az MSZP törvénymódosító javaslatban kezdeményezi, hogy a jelenlegi kötelezőről váljon önkéntessé az agrárkamarai tagság.

Pártunk elnökhelyettese, Gőgös Zoltán, szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy az agrárkamara jelenleg nem a gazdák érdekvédelmével, hanem korlátlan és pofátlan pénzbehajtással foglalkozik.

Az ellenzéki politikus elfogadhatatlannak nevezte a kormányoldal azon parlament előtt lévő törvénymódosító javaslatát, amellyel szerinte az agrárkamara visszamenő hatállyal is adók módjára szedhet be tagdíjakat, a nagykereskedőktől akár több millió forint értékben is.

A kormánynak meg kell értenie, hogy ez a sarc sehova nem vezet - fogalmazott Gőgös Zoltán, hozzátéve, amennyiben az agrárkamara megfelelő szolgáltatásokat nyújtana, akkor senki nem kérdőjelezné meg a tagdíjfizetést.

Az MSZP elnökhelyettese kitért arra is, hogy kormányra kerülésük esetén úgy alakítanák át az agrárkamarát, hogy az érdemi párbeszédet biztosítson az ágazatban dolgozók és a kabinet között.

Gőgös Zoltán kérdésekre válaszolva elmondta, az MSZP a karakteres baloldali politika mellett kötelezte el magát, a kormányváltás érdekében pedig csak az olyan döntésekben és együttműködésekben partnerek, amelyek nem térnek el ettől az iránytól. 

Szociális demokráciát!

Orbán Viktor 2010 után nemcsak felszámolta a liberális demokráciát, de 2014-ben az illiberális demokrácia korát is büszkén bejelentette. Azért tehette meg mindezt érdemi ellenállás nélkül, mert a 2010 előtti magyar köztársaság nem számíthatott az emberek érzelmi azonosulására és tömeges, aktív politikai támogatására.
2018-02-17 12:30

Kapcsolódó párttagok