Címke: államadósságAz államadósság nagyobb, mint valaha volt

Az államadósság nagyobb, mint valaha volt

Burány Sándor parlamenti vezérszónoklatában arról beszélt, hogy ma az államadósság nagyobb, mint valaha volt, nagyobb, mint 2010-ben Orbán Viktor kormányzásának kezdetén. Burány Sándor kijelentette: az államadósság elleni harcot a kormány elbukta, nem lehet csökkenő adósságpályáról beszélni, az államadósság aránya a gazdaság teljesítőképességéhez képest növekvő tendenciát mutat.

2014-10-14 15:29 MTI/mszp.hu

Magyarország „jobban” teljesít: új csúcson az államadósság

Magyarország „jobban” teljesít: új csúcson az államadósság

Az MSZP az államadósság brutális emelkedése miatt felszólítja a kormányt, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt a forint erősítése érdekében, a több mint 3000 milliárd forintos paksi gigahitel felvételéről pedig végleg tegyen le! Matolcsy György azonnal állítsa le az összes felesleges jegybanki luxusbeszerzést, beleértve a 11 milliárdos belvárosi Eiffel-palota, valamint a tiszaroffi kastélyszálló megvételét is!

2014-08-18 15:33 mszp.hu

Azonnali forinterősítésre van szükség!

Azonnali forinterősítésre van szükség!

Felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy az államadósság gyors csökkentése érdekében azonnal kezdje erősíteni a forintot! A kabinet hangolja össze gazdaságpolitikáját a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank monetáris politikájával, és olyan kormányzati lépésekre van szükség, amelyek erősítik a magyar nemzeti valutát!

2014-07-22 15:28 mszp.hu

Már a Költségvetési Tanács is cáfolja a kormányt

Már a Költségvetési Tanács is cáfolja a kormányt

A múlt heti uniós figyelmeztetés után most itthon is intőt kapott a kormány: a Költségvetési Tanács elnöke szerint ugyanis a következő 4-5 évben nem fog csökkenni az államadósság Magyarországon.

2014-07-11 14:32 mszp.hu

A forint azonnali erősítésére van szükség!

A forint azonnali erősítésére van szükség!

A Fidesz kormánynak olyan gazdaságpolitikára kell áttérnie, amely azonnal és radikálisan erősíti a forintot! Ezzel egyszerre nyerne a magyar gazdaság, csökkenne az államadósság és hosszú távú anyagi segítséget kapnának a devizahitelesek.

2014-07-01 14:29 mszp.hu

Atomadósság a láthatáron

Atomadósság a láthatáron

Levélben fordult Burány Sándor, a Költségvetési bizottság pártunk által delegált elnöke a Költségvetési Tanács elnökéhez. Levelében felkérte a tanácsot, hogy vizsgálja meg és véleményezze az alsó hangon 3000 milliárdos paksi (hitel)szerződés államadósságra gyakorolt hatását.

2014-06-22 13:30 mszp.hu

Orbán bóvli kormánya

Orbán bóvli kormánya

Pénteken a Fitch Ratings megerősítette Magyarország államadós-osztályzatát, amely még mindig bóvli. Ezzel lelepleződött Orbánék hazugsága, hiszen Magyarország rosszabbul teljesít. A tervezett 2,9 százalékos idei hiánycél csak megszorításokkal tartható. A magyar családok százezreinek helyzete kilátástalan, egyre többen döntenek a kivándorlás mellett.

2014-06-06 13:37 mszp.hu

Bozótharc helyett államadósság-csökkentést!

Bozótharc helyett államadósság-csökkentést!

Az államadósság 84,6 százalék, közel 25 ezer milliárd forint volt március végén, jelentette a jegybank. 2010. március végén a mutató még "csak" 82,1 százalékon állt, alig több mint 21 ezer milliárd forint volt. Négy év alatt közel 4000 milliárddal nőtt az államadósság, pedig Orbán Viktor az adósságharc keretében még a 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyont is beáldozta.

2014-05-19 12:40 mszp.hu

Államadósság: elbukták, elhazudták, elismerik?

Államadósság: elbukták, elhazudták, elismerik?

Az Államadósság Kezelő Központ közlése szerint ma mintegy 24 és fél ezermilliárd forint az államadósság. Ez több mint 4 és fél ezermilliárddal több, mint a 2010-es összeg. Ma már minden számítás szerint magasabb a közös tartozásunk, mint az államadósság elleni harc előtt volt. Ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor és kormánya hazudott, amikor azt állította, hogy az államadósság csökkenő pályára állt.

2014-04-15 15:28 mszp.hu

Erre büszke Varga Mihály?

Erre büszke Varga Mihály?

Az Orbán-kormány arra büszke, hogy stabilan „bóvli” kategóriában tartja a magyar gazdaságot, vagyis befektetésre nem ajánlott országgá változtatta hazánkat. A nemzetközi hitelminősítők most ugyanis legalább két fokozattal rosszabb kategóriába sorolják Magyarországot, mint négy évvel ezelőtt. Varga Mihálynak ezt az adatot inkább dugdosnia kellene!

2014-04-01 13:24 mszp.hu
«1234»