Címke: Angela MerkelSzanyi Tibor: Angela Merkelnek kulcsszerepe lehet Orbánék és a hasonszőrű nacionalista szélsőségesek megfékezésében

Szanyi Tibor: Angela Merkelnek kulcsszerepe lehet Orbánék és a hasonszőrű nacionalista szélsőségesek megfékezésében
Néhány nappal az Európai Néppárt helsinki kongresszusa után rendkívüli figyelem kísérte Angela Merkel német kancellár strasbourgi szereplését, aki a tagállamok vezetőivel, Európa jövőjéről folytatott párbeszéd-sorozat keretében keretében vett részt az Európai Parlament plenáris ülésén.
2018-11-13 18:33 mszp.hu

Az MSZP gratulál Angela Merkelnek

Az MSZP gratulál Angela Merkelnek
A Magyar Szocialista Párt gratulál Angela Merkel német kancellárnak ahhoz, hogy a vasárnapi választáson megőrizte vezető pozícióját.
2017-09-24 19:37 mszp.hu

Az MSZP üdvözli Angela Merkel kiállását a szociális, keresztény és liberális értékek mellett

Az MSZP üdvözli Angela Merkel kiállását a szociális, keresztény és liberális értékek mellett

Orbán Viktor ismét bebizonyította, hogy még egy rövid sajtótájékoztató erejéig sem képes leplezni antidemokratikus nézeteit. Bár sok vitánk van a CDU-val, abban teljesen egyetértünk, hogy a jövő Európája szociális, keresztény és liberális értékeken alapul. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy Angela Merkel és a magyar demokratikus ellenzék – bár nem találkoztak – lényegében egyformán gondolkodnak a demokráciáról, míg Orbán Viktor ismét megtagadta az emberi szabadságjogokra épülő társadalmi berendezkedést.

 

2015-02-02 15:45 mszp.hu