Címke: CEU

Az EP szociáldemokrata frakciója elfogadhatatlannak tartja a CEU elleni fellépést

Teljességgel elfogadhatatlan a magyar kormány támadása a Közép-európai Egyetem (CEU) ellen, az intézmény ellehetetlenítését célzó törvénytervezettel Orbán Viktor miniszterelnök a média függetlenségét ért támadások után a véleményszabadság újabb fontos jelképét akarja elhallgattatni - írta keddi közleményében az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója (S&D), cselekvésre szólítva fel az Európai Bizottságot.
2017-04-04 13:29 mti

A CEU újabb példa rá, hogy Orbán csak rombolni képes

Szanyi Tibor az Európai Parlament hétfői plenáris ülésén szólalt fel a Közép-európai Egyetemet (CEU), valamint a magyar akadémiai és szellemi szabadságot ért orbáni támadás ellen. Beszédében a Fideszt is a tagjai között tudó Európai Néppárt képviselőinek szegezte a kérdést, hogy tudnak-e egy ilyen nyíltan tudásellenes, már-már barbár politikával azonosulni?
2017-04-04 10:02 mszp.hu

CEU, MNB, egészségügy

Ülésezett az Országgyűlés
2017-04-03 17:23 MTI/mszp.hu

Lex CEU: politikai indíttatású a törvénymódosítás

Az MSZP szerint politikai indíttatású támadás a nemzeti felsőoktatási törvény módosítása, a lex CEU, amely sérti az oktatás szabadságát.
2017-04-03 15:25 MTI/mszp.hu

Ne kerüljön a Parlament elé a CEU ellehetetlenítéséről szóló törvényjavaslat!

Az MSZP a mai napon kezdeményezi, hogy az Országgyűlés vegye le a napirendjéről a Közép-európai Egyetem ellehetetlenítéséről szóló fideszes törvényjavaslatot.
2017-04-03 11:14 mszp.hu

A Közép-Európai Egyetem nemzeti érték, a kormány ellene indított támadása hazaárulás!

A Közép-Európai Egyetem nemzeti érték, a kormány ellene indított  támadása hazaárulás!
Az Orbán-kormány mindig új ellenséget keres, hogy elterelje a figyelmet saját bűneiről. A civilek és Brüsszel után most a Magyarországon működő Közép-Európai Egyetem (CEU) ellen indítottak támadást – annak ellenére, hogy az intézmény hazánk egyik büszkesége. A CEU minden évben előkelő helyen végez a különböző egyetemi rangsorokban, hiszen világviszonylatban is értékelhető teljesítményt nyújt. Diákok százainak ad használható, modern tudást, oktatói pedig a tudományterületük legismertebb és legkiválóbb képviselői. Magyarországnak ez az egyetem pénzt, megbecsülést, művelt és okos, diplomás embereket ad.
2017-03-29 10:44 mszp.hu
«1234»