Címke: családon belüli erőszakNyolc hónap, nyolc sor - ennyit érnek az áldozatok?

Nyolc hónap, nyolc sor - ennyit érnek az áldozatok?

A kormány nem tudott, vagy nem akart komolyan fellépni a családi erőszak ellen. Napirendre tűzte ugyan a Btk. módosítását, de a kész javaslat összesen nyolc sor, és ennek elkészítését is nyolc hónapig húzták.

2013-05-15 16:52

Anyák napi ünnepség Kisvárdán

Anyák napi ünnepség Kisvárdán

„Sokat elmond egy társadalomról az, hogy milyen a nők helyzete, hogyan viszonyul a többség az édesanyákhoz” – hangsúlyozta dr. Gurmai Zita az MSZP EP-képviselője, aki elsősorban a szülői kapcsolatokat, s az édesanyák társadalomban betöltött szerepét emelte ki a kisvárdai anyák napi vasárnapi ünnepségén. A rendezvényen köszöntette a résztvevőket Mesterházy Attila az MSZP elnöke.

2013-05-14 08:56

A KDNP olyan álszent, hogy az már fáj

A KDNP olyan álszent, hogy az már fáj

Ma a parlamentben egyetlen, magát kereszténydemokratának mondó képviselő sem írta alá azt az ívet, amelyen az az egyszerűen eldönthető kérdés állt: "Ön is egyetért azzal, hogy asszonyverő politikusok ne ülhessenek az Országgyűlésben?". No comment.

2013-05-13 19:09

Határozottabb fellépést követel az MSZP a családon belüli erőszak ellen

Határozottabb fellépést követel az MSZP a családon belüli erőszak ellen
2013-05-11 13:38

Kutyavilág

Kutyavilág

Felháborító, hogy Balogh József függetlenként folytathatja képviselői munkáját.

Megdöbbentő, hogy a nagyobbik kormánypárt nem követeli meg, hogy Balogh brutális cselekedete után váljon meg parlamenti és párttisztségeitől, a Fidesz választmányának alelnöki posztjától, és lemondjon fülöpházi polgármesteri tisztségéről is.

2013-05-05 11:43

Egy vak komondor?!

Egy vak komondor?!

Egy fideszes országgyűlési képviselő a hírek szerint úgy megverte élettársát, hogy orrcsonttöréssel szállították kórházba. Az MSZP elvárja a Fidesztől, hogy azonnal szólítsa fel politikusát az igazmondásra. Amennyiben pedig bebizonyosodik, hogy a bántalmazást nem egy vak komondor, hanem Balogh József követte el, azt is elvárjuk, hogy a Fidesz szólítsa fel képviselő-polgármesterét a lemondásra.

2013-04-29 19:03

Az MSZP Nőtagozata nyilvános magyarázatot vár a kormánytól

Az MSZP Nőtagozata nyilvános magyarázatot vár a kormánytól

Az MSZP Nőtagozata egyetért az LMP azon BTK módosítási javaslatával, mely megteremti a családon belüli erőszakkal szembeni szigorú fellépés lehetőségét, kiterjesztve azt a lelki és a gazdasági erőszakra is.

2013-04-04 13:53

A Fidesz vegye komolyan a civil nőket!

A Fidesz vegye komolyan a civil nőket!

Az MSZP Nőtagozata aggodalommal figyeli a családon belüli erőszakkal foglalkozó kormányzati munkacsoport munkáját, és azt, ahogy ez a bizottság a témával foglalkozó civil munkacsoport javaslatait kezelte és kezeli.

2013-01-31 09:33

Nyilatkozzon Balog Zoltán!

Nyilatkozzon Balog Zoltán!

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének működtetői ismét bizonyítják, hogy képtelenek az együttműködésre. Nem az MSZP mondja ezt, hanem azok a jogvédők, akik a bántalmazott nők és gyermekek védelméért küzdenek.

2013-01-23 17:10

Lássuk a tetteket!

Lássuk a tetteket!

Balog Zoltán fiatalos érzékenysége nem csupán a diákokhoz való hozzáállásában mutatkozik meg: az Orbán-kormány „humán” miniszterét láthatóan a gyerekek elleni erőszak kérdése sem érdekli. Hónapok óta ígérgeti a családon belüli erőszak büntetőjogba illesztését célzó törvényt, de azt még senki sem látta, így azt sem tudni, mi szerepel benne.

2013-01-22 08:47