Címke: diszkriminációA magyar nő a vak komondorra is birkatürelemmel reagál

A magyar nő a vak komondorra is birkatürelemmel reagál

„Ha a nők is megkapják a teljes élet lehetőségét, akkor az egész társadalom egészségesebben és harmonikusabban működhet” – mondta dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő, az MSZP Nőtagozatának elnöke pénteken, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, a Friedrich Ebert Alapítvány és a Közép-európai Egyetem konferenciáján.

2013-11-15 13:26

Kasztalapú diszkrimináció: az EU-nak is küzdeni kell ellene

Kasztalapú diszkrimináció: az EU-nak is küzdeni kell ellene

A kasztrendszer Indiában széleskörű diszkrimináció és emberjogi-sértések alapjául szolgál még napjainkban is. A diszkrimináció különösen súlyosan érinti a nőket és a gyerekeket, akiknek gyakran a szexuális erőszak különböző formáit kell elszenvedniük. A kiszolgáltatott csoportok helyzetén az Európai Unió programokkal és nemzetközi egyezményekkel segíthet – hangzott el az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén.

2013-10-10 11:12

Veszélybe kerültek a nők jogai Európában

Veszélybe kerültek a nők jogai Európában

2012. november 14-én, szerdán dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő részt vett a Belga Nők Tanácsa által szervezett „Nők jogai Európában: a hanyatlás veszélye?” című szemináriumon.

2012-11-15 11:14

A politika befekszik az ágyunkba

A politika befekszik az ágyunkba

A Magyar Szocialista Párt Nőtagozata egyetért a VDSZ Nőtagozatának tiltakozó nyilatkozatával és támogatja az abban megfogalmazottakat.

2012-11-14 13:23

A KDNP-nek nem kell minden magyar család

A KDNP-nek nem kell minden magyar család

Legalábbis az élettársi viszonyban élőkre nemet mondanak, mivel szerintük továbbra sem lenne szabad őket családnak tekinteni a családjogi törvény keretein belül.

2012-11-14 09:19