Címke: dohányzásAz Orbán-kormány is elismeri a progresszív adózás előnyeit az egykulcsos adóval szemben

Az Orbán-kormány is elismeri a progresszív adózás előnyeit az egykulcsos adóval szemben
Az Európai Bizottság véleménye szerint az árbevételtől függő progresszív díjszerkezeten alapuló két magyar adóügyi intézkedés - az élelmiszerlánc-felügyeleti díj és a dohánytermékeket terhelő adó - sérti az uniós állami támogatási szabályokat. A Bizottság elismerte Magyarország jogát, hogy maga dönthessen adórendszeréről, azonban figyelmeztetett, hogy annak összhangban kell lennie az uniós joggal, valamint az egységes piacra vonatkozó szabályokkal.
2016-07-06 10:06 mszp.hu

Fideszes érdekek a dohányáruk feketepiacán?

Fideszes érdekek a dohányáruk feketepiacán?

Hozza nyilvánosságra a kormány a trafikmutyi összes dokumentumát, s nevezze meg a felelőseit is annak, hogy a felére zsugorodott az államilag ellenőrzött, legális dohánypiac, s ezzel a felére csökkent az ebből származó állami adóbevétel! 

 

2014-08-21 16:14 mszp.hu

Az Unió trafikmutyi helyett az emberek egészségét védi!

Az Unió trafikmutyi helyett az emberek egészségét védi!

Az EP Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottsága ma nagy többséggel elfogadta Tabajdi Csaba európai dohánytermék irányelvhez kapcsolódó jelentését. A jelentéstevő nagy hangsúlyt fektetett a dohányzáshoz való hozzászokás megelőzésének kérdésére.

2013-06-19 16:10

Oktatás és megelőzés a dohányzás visszaszorítása érdekében

Oktatás és megelőzés a dohányzás visszaszorítása érdekében

A fiatalkori dohányzás visszaszorítása kulcsfontosságú az európai állampolgárok egészségének megőrzésében. Meggyőződésem, hogy a leghatékonyabb eszköz a dohányzás visszaszorítására az oktatás és a megelőzés.

2013-04-25 14:37

Uniós lépések a dohányzás csökkentésére

Uniós lépések a dohányzás csökkentésére

A dohányzás visszaszorítására a megelőzés, az oktatás a leghatékonyabb eszköz. Éppen ezért javaslom egy Európai Dohányzás Megelőzési Alap felállítását, amely a fiatalkori dohányzás megelőzésében vállalhat kiemelkedő szerepet. Törekednünk kell azonban, hogy a dohányzásellenes rendelkezések mellékhatásaként a dohánytermesztőket ne lehetetlenítsük el, ezzel több ezer gazda megélhetését veszélyeztetve.

2013-03-26 08:55

Tisztázza magát a kormány a "dohánybotrányból"!

Tisztázza magát a kormány a
2012-02-27 16:26