Címke: ebeszCsak a választási törvény érdemi módosítása fogadható el - reagálás Tuzson Bence államtitkár nyilatkozatára

Csak a választási törvény érdemi módosítása fogadható el - reagálás Tuzson Bence államtitkár nyilatkozatára
Az InfoRádiónak adott nyilatkozatában Tuzson Bence propagandaügyi államtitkár bejelentette, hogy az októberi népszavazás esetében a kormány kész „technikai jellegű változtatásokra” a külföldön élő és dolgozó százezrek egyenlő választójogának garantálása érdekében. Ezzel a Fidesz beismerte, hogy a jelenlegi választási rendszer alkotmánysértő és lehetővé teszi a választási csalást.
2016-08-02 09:23 mszp.hu

Lesújtó végösszegű jelentés a választásról

Lesújtó végösszegű jelentés a választásról

Közzétette előzetes jelentését az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala, valamint Parlamenti Közgyűlése az április 6-i országgyűlési választásról. A legfontosabb megállapításokat alább Ön is elolvashatja.

2014-04-22 17:14 mszp.hu

Választások tisztaságával baj van!

Választások tisztaságával baj van!

A kormányváltó erők fontosnak tartják, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői jelen legyenek a magyarországi választáson - közölte a Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Nyíregyházán, ahol Halmi József, képviselőjelölt vendége volt.

2014-04-03 10:23 MTI/mszp.hu

Nem lesz tiszta a választás?

Nem lesz tiszta a választás?

A Fidesz-KDNP kétharmados többségét kihasználva, társadalmi vita és az ellenzék bevonása nélkül, a jogalkotási törvény megkerülésével, egyéni képviselői indítványok formájában fogadott el alapvető törvényeket, köztük az új alaptörvényt, és az új választások jogi hátterét, majd számtalanszor módosította ezeket. Az egyéni választókerületek határait pedig átláthatatlan módon, a kormánypárt érdekeinek figyelembevételével alakították át – derült ki az EBESZ választási megfigyelőinek kedden nyilvánosságra hozott időközi jelentéséből.

2014-03-25 14:50 mszp.hu

A kormány hívjon EBESZ-megfigyelőket a választásokra!

A kormány hívjon EBESZ-megfigyelőket a választásokra!
2013-11-12 15:50