Címke: egyetemMinél több fiatal kerüljön be a felsőoktatásba

Minél több fiatal kerüljön be a felsőoktatásba
Az MSZP stadionok helyett az egyetemekben hisz, a szocialisták azt szeretnék, ha minél több fiatal kerülne be a felsőoktatásba - mondta a párt választmányi elnöke szombaton.
2017-06-17 14:38 MTI/mszp.hu

A Közép-Európai Egyetem nemzeti érték, a kormány ellene indított támadása hazaárulás!

A Közép-Európai Egyetem nemzeti érték, a kormány ellene indított  támadása hazaárulás!
Az Orbán-kormány mindig új ellenséget keres, hogy elterelje a figyelmet saját bűneiről. A civilek és Brüsszel után most a Magyarországon működő Közép-Európai Egyetem (CEU) ellen indítottak támadást – annak ellenére, hogy az intézmény hazánk egyik büszkesége. A CEU minden évben előkelő helyen végez a különböző egyetemi rangsorokban, hiszen világviszonylatban is értékelhető teljesítményt nyújt. Diákok százainak ad használható, modern tudást, oktatói pedig a tudományterületük legismertebb és legkiválóbb képviselői. Magyarországnak ez az egyetem pénzt, megbecsülést, művelt és okos, diplomás embereket ad.
2017-03-29 10:44 mszp.hu

A Societas kész tárgyalni a Fidelitasszal

A Societas kész tárgyalni a Fidelitasszal

Az egyetemi politizálás témakörében is nyitottak vagyunk a párbeszédre, tűkön ülve várjuk a Fidelitas vitaindító elképzeléseit, de a Societas sokkal súlyosabb gondnak látja, hogy tíz középiskolásból kilenc ma úgy gondolja, hogy külföldön fog munkát vállalni.

2015-03-22 16:46 mszp.hu

A felsőoktatási törvény módosítása rontja a magyar egyetemek és főiskolák versenyképességét

A felsőoktatási törvény módosítása rontja a magyar egyetemek és főiskolák versenyképességét
2014-07-04 16:02

Nincs baloldali és jobboldali tudomány

Nincs baloldali és jobboldali tudomány

"Úgy vélem bajba kerül hazánk, és menthetetlenül lemarad a nemzetek versenyében, ha a Szegedi Tudományegyetem különbséget tesz baloldali és jobboldali tudomány, vagy hogy Berkó professzor úr szakterületénél maradjunk baloldali és jobboldali felület- és nanotudományt művelők között. Kérem nyugtasson meg, hogy a mellékelt levélben szereplő, a szellemi honvédelem harcos gondolatait felvonultató sorok nem tekinthetők a magyar tudományos élet álláspontjának."

2013-05-10 11:13

A Fidesz figyelmen kívül hagyta az egyetemi autonómia és demokrácia elveit

A Fidesz figyelmen kívül hagyta az egyetemi autonómia és demokrácia elveit

Az egyetemek politikai célú megregulázásának, a felsőoktatás közvetlenül kormányzati irányítás és néhány nagyvállalkozói csoport nyers érdekei érvényesítésének aggasztó folyamata újabb állomásához érkezett: a Debreceni Egyetem rektorául olyan személyt terjesztett elő Balog Zoltán miniszter, aki egyáltalán nem élvezi az egyetemi szenátus, az oktatók és hallgatók túlnyomó többségének bizalmát.
 

2013-04-29 09:00

Bajban van az oktatás ügye Kaposváron

Bajban van az oktatás ügye Kaposváron

A felsőoktatást érintő brutális forráskivonás, az állami támogatás csökkentése a Kaposvári Egyetemet is elérte. Míg a szocialista kormányok alatt az egyetem dinamikusan fejlődött, új, modern épületrészek átadására került sor, napjainkban az egyetem a létéért küzd.

2013-02-08 12:04

Megbukott a felvételi rendszer

Megbukott a felvételi rendszer
2012-07-24 11:54