Címke: éhezésSzanyi Tibor: Hol vannak az Uniótól élelmiszercsomagokra kapott milliók?

Szanyi Tibor: Hol vannak az Uniótól élelmiszercsomagokra kapott milliók?
A NER Magyarországában sok gyermek és felnőtt számára az éhezés jelenti a mindennapi valóságot. A 4 millió létminimum alatt élő magyar között vannak olyanok, akik időszakosan éheznek, vannak akik bár hozzáférnek ételhez, minőségi táplálékhoz viszont egyáltalán nem, és vannak folyamatosan, a szó szoros értelmében éhező emberek.
2017-05-29 16:36 mszp.hu

A kormány minden bajért azok elszenvedőit okolja

A kormány minden bajért azok elszenvedőit okolja
Lassan itt az idő, hogy a hat éve megalázott emberek végre kimondják az igazságot: a Fidesz a hibás, és ezért leváltjuk a Fideszt! – mondta Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő.
2016-12-10 11:38 mszp.hu

Már az ország harminc százaléka éhezik

Már az ország harminc százaléka éhezik
Korózs Lajos országgyűlési képviselő napirend előtti felszólalásában egy napokban nyilvánosságra került OECD-jelentésre hivatkozva közölte, duplájára emelkedett az éhezők száma az öt évvel ezelőttihez képest Magyarországon, míg az Élelmiszerbank kimutatása szerint a társadalom 23 százaléka a nélkülözők közé tartozik.
2016-11-08 12:18 MTI/mszp.hu

Európa képes – és ezért köteles – élelmezni minden polgárát!

Európa képes – és ezért köteles – élelmezni minden polgárát!
Szerdán terjesztette az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése elé Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Európai Unió helyzetéről szóló éves beszámolóját. Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő a beszéd kapcsán reagálását és javaslatait írásos hozzászólásban fogalmazta meg, elismerve, hogy az Európai Bizottság elnöke az EU mai állapotát több területen jellemző válság és feszültség tényeit nem leplező, de felelősségteljes, konstruktív évértékelőjében egyúttal az európai integráció dinamizálását és továbbépítését szolgáló fontos kitörési pontokat, közös célokat is megjelölt.
2016-09-14 14:22 mszp.hu

Egymillió gyermek a létminimum alatt

Egymillió gyermek a létminimum alatt
2013-07-23 16:21

Ez nem siker

Ez nem siker

Hiába jelenti be Pósán László, hogy a Fidesz idén 2,4 milliárd forintot költ gyermekétkeztetésre, azért ne gyújtsunk örömtüzeket. Ez az összeg ugyanis pontosan annyi, amennyi a szocialista kormányzat idején volt. 2009-ben éppen 2,4 milliárdot biztosított erre az akkori kabinet.

2013-07-03 15:03

Fókuszban a szegénység elleni küzdelem és a nemek közötti esélyegyenlőség

Fókuszban a szegénység elleni küzdelem és a nemek közötti esélyegyenlőség

Az afrikai, karibi és csendes-óceáni országok (AKCS-országok) és az EP-képviselők találkozóján további két fontos témakörben szólalt fel dr. Gurmai Zita Brüsszelben. A mezőgazdasági tendenciákban és a fiatalokat érintő kérdésekben fogalmazott meg fontos javaslatokat.

2013-06-19 14:36

Meddig szegényedünk még?

Meddig szegényedünk még?

Ma négymillió ember él a jövedelmi létminimum alatt, 1,5 millió ember pedig mélyszegénységben, azaz a minimális létfeltételei sem adottak. A mélyszegénység a magyar gyerekek ötödét érinti, több tízezer gyerek éhezik. A középosztály eltűnőben, a munkanélküliség a fiatalok körében kiugróan magas.

2013-03-19 12:46

A gyermekek is vesztesei Orbán kormányzásának

A gyermekek is vesztesei Orbán kormányzásának

Megdöbbentő adatok láttak napvilágot az UNICEF hazánkban készített gyerekjóléti kutatásában. A jelentés szerint Magyarországon minden második gyermek nélkülöz. Az adatok azért is megrázóak, mert a kutatás alanyai főként a középosztályból kerültek ki (a telefonos megkérdezés kizárta a telefon nélküli háztartásokat), így az igazán mélyszegénységben élők nem ronthatták a statisztikát.

2013-02-20 11:51