Címke: EurópaOroszország ütközőzónává kívánja tenni Magyarországot?

Oroszország ütközőzónává kívánja tenni Magyarországot?
Megítélésünk szerint Magyarországon a külpolitika válaszúthoz érkezett: az emberség, a demokrácia és a szabadság hívei szemben állnak egy autoriter rendszer híveivel – jelentette ki Tóbiás József, miután az MSZP meghívására uniós és NATO tagországok nagyköveteivel találkozott.
2016-02-18 13:16 mszp.hu

Mi a nemzeti érdek?

Mi a nemzeti érdek?
Az elmúlt héten két olyan kormányfő találkozott Budapesten, akik hivatalba lépésük óta komoly fejfájást okoznak azoknak, akik az erős Európát nemcsak jelszóként használják, hanem azt valóban céljuknak tekintik. A két érintett országnak is ez lenne az érdeke. Az Egyesült Királyság ugyan nukleáris hatalom, Európa második legerősebb gazdasága és az ENSZ BT állandó tagja, ám önmagában vett súlya mégsem mérhető az Egyesült Államokéhoz, Kínáéhoz vagy a világ más erőközpontjaihoz. Tényleges befolyását uniós tagsága adja. Túlzó, de nem teljesen alaptalan vélemények szerint az Európai Unióból távozó Egyesült Királyság nem lenne több, mint egy sziget az Atlanti-óceánban. De az EU meggyengülése is együtt járna az ország nemzetközi súlyának csökkenésével.
2016-01-13 13:52 Népszava

A baloldal vezeti Európát? A Fidesz elveszítette kapcsolatát a jelennel

A baloldal vezeti Európát? A Fidesz elveszítette kapcsolatát a jelennel
Miközben Orbán Viktor és a Fidesz semmit nem mond Magyarország valódi helyzetéről, a Rogán Antal vezette propagandaminisztériumban most éppen azt találta ki a másfél milliárdért alkalmazott tanácsadósereg, hogy Európát a baloldal irányítja. Biztos, hogy a baloldal vezeti Európát?
2015-12-28 15:52 mszp.hu

Összehangolt európai cselekvés kell

Összehangolt európai cselekvés kell
Az összehangolt európai cselekvés hatékonyabb, mint a tagállamok külön fellépése, de az EU szolidaritásból egyelőre rosszul vizsgázik - mondta Tóbiás József, az MSZP elnöke egy nemzetközi konferencián szerdán Budapesten.
2015-11-18 11:50 MTI/mszp.hu

Orbán Viktor: „Szégyellem magam!”

Orbán Viktor: „Szégyellem magam!”

„Szégyellem magam, ezt vigyék hírül a világban!” – ezzel kellene kezdenie Orbán Viktornak a nagyköveteknek holnapra összehívott értekezletét. Államférfihoz méltó egyenességgel be kellene ismernie a hazánkat képviselő diplomaták előtt, hogy az általa megkövetelt kekeckedő stílusú külpolitika, az Európai Unió szétverésének kísérlete, a menekültválság embertelen, uszító és végtelenül dillettáns kezelése szégyent hozott Magyarországra és ezért vállalja a felelősséget.

2015-09-06 10:52 mszp.hu

Tóbiás-Aurescu-találkozó: a párbeszéd fontosságát hangsúlyozták

Tóbiás-Aurescu-találkozó: a párbeszéd fontosságát hangsúlyozták
2015-05-07 16:53

„A cserdi csoda nem csoda”

„A cserdi csoda nem csoda”

A korábban 98 százalékos munkanélküliséggel sújtott Cserdiben mára 5-6 százalékra sikerült leszorítani az állástalanok arányát. A település lakosainak 70 százaléka cigány, miként maga a polgármester is.

2015-02-24 17:34 MTI/mszp.hu

Új kezdet Európa számára

Új kezdet Európa számára

Új kezdet Európa számára: a munkahelyteremtés, a növekedés, a méltányosság és a demokratikus változás programja.

2014-07-16 12:39 mszp.hu

Mit akar az MSZP Európában?

Mit akar az MSZP Európában?

Ugyanazt akarjuk Európában, mint Magyarországon: munkát, kenyeret, igazságot! Baloldali újjászületést! Ismét munkába lendíteni Európát!

2014-05-25 10:07 mszp.hu

Az egységes Európa a fizikai korlátok lebontásával kezdődik

Az egységes Európa a fizikai korlátok lebontásával kezdődik

50 milliárd eurót javasol az Európai Parlament a kontinens közlekedési, energetikai és távközlési hálózatainak egységesebbé tételére. Herczog Edit szerint a tervezett fejlesztések néhány éven belül komoly megtakarításokat, a munkahelyteremtés gyorsulását hozzák.

2013-11-22 11:07