Címke: fasizmusSzanyi Tibor: az Európai Parlament nevében is: „Soha többé fasizmust”!

Szanyi Tibor: az Európai Parlament nevében is: „Soha többé fasizmust”!
Az Európai Parlament e heti plenáris ülése végén az Európa-szerte szaporodó neo-fasiszta erőszak ellen tiltakozó határozatot fogadott el. A határozat alapjául szolgáló jelentés sorra veszi az elmúlt években számos tagállamban előfordult, különféle fasiszta, szélsőjobboldali ideológiák hatására elkövetett erőszakos cselekményeket, illetve a gyakran ezek hátterében meghúzódó idegenellenes, gyűlöletkeltő, történelemhamisító politikai megnyilvánulásokat.
2018-10-25 15:23 mszp.hu

Budapest utcáin nincs helye a fasizmusnak!

Budapest utcáin nincs helye a fasizmusnak!

Ma - az 1945-ös budai kitörési kísérlet évfordulójára emlékeztetve - különböző szélsőjobboldali és hungarista szervezetek kísérletet tettek arra, hogy felvonulásukkal megzavarják Budapest rendjét, és hitet tegyenek a gyűlölet, a kirekesztés és az antiszemitizmus mellett.

2014-02-08 15:46 mszp.hu

Tarlós megint zsidózott - ez sem fér bele!

Tarlós megint zsidózott - ez sem fér bele!

Azt az elmúlt három évben már sajnos bőven bebizonyította Tarlós István, hogy a szélsőséges ideológia közelebb áll hozzá, mint az újszövetségi tanítás.

2013-08-30 14:00

'A humanizmus győzni fog a gyűlölet felett'

'A humanizmus győzni fog a gyűlölet felett'

"Ma Magyarországon parlamenti képviselete van az antiszemitizmusnak, a cigányellenességnek, a kirekesztésnek. Más országokban is tapasztalható az ilyen erők politikai előretörése, de máshol éles és egyértelmű határ húzódik jobb- és szélsőjobb között" – mondta Mesterházy Attila egy oslói konferencián.

2013-05-14 10:35 nol.hu