Címke: Fazekas SándorKerüljön vissza a teljes élelmiszer-biztonsági rendszer felügyelete az agrárminisztériumhoz!

Kerüljön vissza a teljes élelmiszer-biztonsági rendszer felügyelete az agrárminisztériumhoz!

Napok óta attól hangos a sajtó, hogy mérgező kistermelői élelmiszer került forgalomba, amitől már legalább négyen megbetegedtek. Fazekas Sándor viszont nagyon csöndben van, ha pedig megszólal, az egri élelmiszerbotrány helyett Berekfürdőn beszél arról, hogy „komoly igény van a helyben készült, egészséges élelmiszerre”. Ez valóban így van, de nem az ellenőrizetlen élelmiszerre.

2014-06-23 12:16 mszp.hu

Támogatás nélküli gazdák, káosz az agrárigazgatásban

Támogatás nélküli gazdák, káosz az agrárigazgatásban

Több ezer hoppon maradt termelő követeli, hogy az MVH ne várja meg a június 30-i végső határidőt és haladéktalanul fizesse ki részükre a 2013-as területalapú támogatásokat.

2014-05-08 15:55 mszp.hu

Mitől fél, miniszter úr?

Mitől fél, miniszter úr?

Tiszafüreden a Fidesz szervezett provokátorokkal próbálta ellehetetleníteni az MSZP szerdai rendezvényét. Vajon mitől fél a kormánypárt? Vajon mitől fél Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, ha arra vetemedik, hogy helyi politikai ellenfele kampányrendezvényét félrevezetett, illetve fizetett cigány emberekkel akarja lehetetlenné tenni?

2014-03-27 12:20 mszp.hu

Maffia alakult a hortobágyi földek megszerzésére

Maffia alakult a hortobágyi földek megszerzésére
2014-02-25 12:38

Földtolvaj maffia a Fideszben van

Földtolvaj maffia a Fideszben van

Fazekas Sándor szerint a „túloldal” elvenné a földet a magyar emberektől és bizonytalan tulajdoni hátterű cégeknek adná oda. Az összezavarodott vidékfejlesztési miniszter vélhetően saját pártjáról, a Fideszről beszélt, mivel a Fidesz hirdetett 2010-ben országos földosztást, de helyette országos földfosztást valósított meg. Nem véletlenül mondta Ángyán József volt fideszes államtitkár, hogy az Orbán-kormányt maffiacsaládok irányítják.

2014-02-21 16:28 mszp.hu

A hortobágyi gazdák levele Fazekas Sándornak

A hortobágyi gazdák levele Fazekas Sándornak

A földjüktől megfosztott hortobágyi gazdák nyílt levélben nyilvános bocsánatkérésre szólították fel Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert. Levelüket ezúton változtatás nélkül közöljük.

2014-01-29 11:24 mszp.hu

A statisztika cáfolja Fazekast

A statisztika cáfolja Fazekast

Fazekas Sándor is osztja Kósa Lajos Fidesz-alelnök nézetét, hogy a "valóság nem számít a politikai kampányban". Szerinte nőtt, a KSH statisztikája szerint viszont csökkent a gazdák száma 2010 óta.

2014-01-27 11:28 mszp.hu

Fazekas Sándor és az agrárvalóság

Fazekas Sándor és az agrárvalóság

A gazdák ma elsősorban becsapva érzik magukat. Azt érzik, hogy átverték, és folyamatosan átverik őket. Ezek után nem sikerjelentést kellene adnia Fazekas Sándornak, hanem lemondani.

2013-12-13 15:26

Fazekas Sándor becsapta a gazdákat

Fazekas Sándor becsapta a gazdákat

Az elmúlt nyolc évben nem fordult elő, hogy decemberig se utalja ki a kormány a gazdáknak az uniós támogatási előlegeket. Idén október 16-án az Orbán-kormány agrárminisztere bejelentette, hogy megkezdték az uniós támogatási előlegek kifizetését. Maga Fazekas Sándor indította el az átutalásokat, majd közölte: a jogosulatlan visszaigénylések kiszűrésére ellenőrzést építettek a rendszerbe, ám ez nem befolyásolja az idei átutalásokat, mert mindent megtettek, hogy a kifizetések rendben megtörténjenek.

2013-12-04 14:23

Földtörvény – Fazekas Sándoré a felelősség

Földtörvény – Fazekas Sándoré a felelősség

Üdvözöljük Székely Lászlónak, az alapvető jogok biztosának november 20-ai jelentését, amelyben felkéri a vidékfejlesztési minisztert, hogy terjesszen elő javaslatot a botrányos körülmények között elfogadott földtörvény módosítására, annak érdekében, hogy az teljes körűen megfeleljen az Alaptörvényből eredő jogállami garanciáknak.

2013-11-24 11:53