Címke: földmutyiVissza kell állítani a szakma becsületét

Vissza kell állítani a szakma becsületét

A mi filozófiánk az volt, hogy egy erős növénytermesztés mellett a gyengülő állattenyésztést kell megerősíteni. Az agráriumot egészként kezeltük és a benne résztvevőket egyenrangú partnerként – jelentette ki Gráf József egykori szocialista földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. A politikus Gőgös Zoltán meghívására érkezett Pápára, ahol a baloldali összefogás MSZP-s jelöltjét méltatta, és beszélt a szocialisták agrárpolitikájáról is.

2014-02-26 20:59 Pápa ma

Maffia alakult a hortobágyi földek megszerzésére

Maffia alakult a hortobágyi földek megszerzésére
2014-02-25 12:38

Vitatható földügyek

Vitatható földügyek

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét is elérte a földmutyi, s a helyzet súlyosabb, mint gondoltuk - jelentette ki Veres János, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke pénteken tartott sajtótájékoztatóján.

2014-02-22 12:29 mszp.hu

Földtolvaj maffia a Fideszben van

Földtolvaj maffia a Fideszben van

Fazekas Sándor szerint a „túloldal” elvenné a földet a magyar emberektől és bizonytalan tulajdoni hátterű cégeknek adná oda. Az összezavarodott vidékfejlesztési miniszter vélhetően saját pártjáról, a Fideszről beszélt, mivel a Fidesz hirdetett 2010-ben országos földosztást, de helyette országos földfosztást valósított meg. Nem véletlenül mondta Ángyán József volt fideszes államtitkár, hogy az Orbán-kormányt maffiacsaládok irányítják.

2014-02-21 16:28 mszp.hu

'Ha a vidék nem kap észhez, akkor nincs mit mondanom!'

'Ha a vidék nem kap észhez, akkor nincs mit mondanom!'

Ha a vidék nem kap észhez, akkor nincs mit mondanom! - mondta Gőgös Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő azon a sajtótájékoztatón, amit kedden tartottak Békéscsabán. A fő téma a „földmutyi” volt.

2014-02-19 09:18 hir6.hu

Agrárbékét hirdet az MSZP

Agrárbékét hirdet az MSZP

Az agrárágazat időszerű kérdéseiről fejtette ki álláspontját szerdán tartott sajtótájékoztatóján Halmi József, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alelnöke, a párt képviselő-jelöltje.

2014-02-13 14:48 mszp.hu

Megyei földmutyi

Megyei földmutyi

Az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete nevében dr. Veres János elnök keddi sajtótájékoztatóján felszólította a Fidesz-kormányt és a kormány megyei igazgatási szakembereit, hogy függesszék fel az összes olyan szerződést, amelyet nem szabályos előzményekkel, nem megfelelő döntési eljárással kötöttek meg az elmúlt időszakban. Különösen fontosnak nevezte a megyében megkötött földbérleti szerződések felfüggesztését.

2014-02-13 10:59 mszp.hu

Disznóölés és egyéb disznóságok

Disznóölés és egyéb disznóságok

A földbérleti pályázatokkal kisemmizett állattartó gazdálkodók így is sok telepet lesznek kénytelenek bezárni. Most pedig egy folyamatosan visszatérő és elvileg kiirthatatlan, de a fogyasztók szempontjából teljesen ártalmatlan betegség ürügyén levágatnák velük az állomány 30%-át.

2014-02-10 12:29 mszp.hu

Állami földmutyi zajlik

Állami földmutyi zajlik

Zajlik egy állami földmutyi, egy államilag segített, strómanokon keresztül működtetett földszerzés - mondta az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának szocialista alelnöke lakossági fórumon, a Nógrád megyei Bujákon kedden.

2014-02-04 19:08 MTI/mszp.hu

Miért fél a gazdáktól, miniszter úr?

Miért fél a gazdáktól, miniszter úr?
2014-02-03 16:47
«123456...»