Címke: földosztás

A Fidesz kiárusítja a nemzeti földvagyont - Elmaradt a Mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának ülése

A testület határozatképtelensége miatt elmaradt az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának csütörtöki ülése.
2015-09-24 11:42 MTI/MSZP

Kormányzati gazemberség az állami földek értékesítése

2015-09-08 11:54

Veszélybe került Mezőhegyes jövője

Több bírósági eljárás is folyamatban van a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. által bérelt állami földterületek haszonbérleti pályázataival kapcsolatban. Kétszer háromezer hektárnyi földet hirdetetett meg a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet. A pályázatokat elbírálták, a bérleti jogokat odaítélték. Van jó néhány gyanús nyertes, de nem az a legnagyobb baj, hogy politikai és rokoni kedvezményezettek is nyertek, hanem az, hogy tönkremegy egy európai viszonylatban is jegyzett vetőmagtermelő mintagazdaság, egy tehenészet, az önkormányzat pedig elesik a befolyó helyi adó jelentős részétől.

2015-09-06 20:28 Népszabadság/mszp.hu

Föld nélkül maradhat Mezőhegyes

Kihúzzák a talajt, földet a több mint 200 éves múltra visszatekintő Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. alól, és ez komolyan kihat a város, a helyiek életére is – mondta a pénteki, békéscsabai sajtótájékoztatón Varga Zoltán.

2015-09-05 16:30 BEOL/mszp.hu

El a fideszes kezekkel a magyar földtől!

A magyar föld nem lehet pártemberek zsákmánya a fideszes belháborúkban! Nem tűrjük, hogy a Fidesz kifossza a magyar vidéket és elvegye a gazdák megélhetését!

2015-07-04 13:07 mszp.hu
«12»