Címke: Gömöri ZsoltNe büntesse a Fidesz-kormány a paralimpikonokat!

Ne büntesse a Fidesz-kormány a paralimpikonokat!
Felvetődik a gyanú, hogy a paralimpikonok egy fideszes bosszú áldozatai, ezért a szocialisták arra szólítják fel a Fideszt és a kormányt, hogy ne büntesse a paralimpikonokat, hanem adjon nekik ugyanakkora jutalmat, mint az olimpikonoknak – mondta Varga László frakcióvezető-helyettes hétfői sajtótájékoztatóján.
2016-08-29 13:20 MTI/mszp.hu

Egyenlő jutalmat a paralimpiai sportolóknak

Egyenlő jutalmat a paralimpiai sportolóknak
Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy a paralimpiai sportolóknak is akkora jutalmat adjon, mint az olimpikonoknak - mondta Budai Bernadett, MSZP szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2016-08-25 17:48 MTI/mszp.hu

Deutsch Tamás sportvezetőként és emberileg is megbukott

Deutsch Tamás sportvezetőként és emberileg is megbukott

Deutsch Tamás, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a Magyar Narancsnak adott interjújában kifejtette, hogy szerinte a fogyatékkal élő sportolók nem érdemlik meg ugyanazt a pénzt, amit az ép olimpikonok. Deutsch Tamás nem először hagyja cserben az általa képviselni hivatott paralimpikonokat: ő tett ugyanis javaslatot arra, hogy Gömöri Zsolt, a bizottság korábbi elnöke fogyatékkal élő sportolók támogatásából fizesse ki devizahitelét. Gömöri a botrányok miatt lemondott, Deutschból pedig megbízott elnök lett.

2015-07-02 10:14 mszp.hu

Gömöri Zsolt lemondott, felkészül Deutsch Tamás?

Gömöri Zsolt lemondott, felkészül Deutsch Tamás?

A magyar paralimpikonok helyzetét nem oldja meg, de enyhíti Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének lemondása. De mi lesz a többi felelőssel?

2015-06-16 16:18 mszp.hu

Miért nem vizsgálja a KEHI a Paralimpiai Bizottság vezetőit?

Miért nem vizsgálja a KEHI a Paralimpiai Bizottság vezetőit?

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) az elmúlt években azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy ártatlan civil szervezetek ellen folytatott eredménytelen vizsgálatokat és lejárató kampányt. A KEHI dolga elvben az lenne, hogy közpénzek lenyúlását és felelőtlen elköltését vizsgálja. Ehhez képest a Magyar Paralimpiai Bizottság környékére sem merészkedik a Hivatal. Mindezt annak ellenére, hogy bebizonyosodott: Gömöri Zsolt elnök Deutsch Tamás alelnök javaslatára fogyatékkal élő sportolók támogatásából fizette devizahitelét, a szervezet gazdálkodásával kapcsolatban pedig számos probléma merült fel. Az is felmerült, hogy az elnökség más tagjai is hasonlóan jártak el.

2015-06-16 09:27 mszp.hu

Gömöri Zsolt méltatlanná vált Eger város díszpolgári címére

Gömöri Zsolt méltatlanná vált Eger város díszpolgári címére

Korózs Lajos és Kunhalmi Ágnes Egerben tartottak sajtótájékoztatót Paraolimpiai Bizottság körül kialakult botrányról. A fogyatékkal élő sportolók pénzét saját céljaira felhasználó Gömöri Zsoltot lemondásra szólították fel a Bizottság elnöki címéről és Eger Megyei Jogú Város díszpolgári címéről, az őt támogató Deutsch Tamást pedig a Bizottság alelnöki posztjáról való távozásra hívták fel. Az MSZP szerint a fogyatékkal élő sportolók szervezete csak teljes tisztújítás révén nyerheti vissza hitelességét Magyarországon.

2015-06-04 15:08 mszp.hu/Egri Ügyek

Az egész sportvilág becsületét veszélyezteti, ha ilyen vezetők ülhetnek a helyükön

Az egész sportvilág becsületét veszélyezteti, ha ilyen vezetők ülhetnek a helyükön

Kunhalmi Ágnes mély megdöbbenését és sajnálatát fejezte ki, hogy Deutsch és Gömöri megfutamodott és nem vállalta, hogy válaszoljon azokra a kérdésekre, amelyeket az ülésen megjelent parasportolók és a politikusok tettek volna fel nekik.

 

2015-06-03 16:03 MTI/mszp.hu

Deutsch Tamás ezt is megússza?

Deutsch Tamás ezt is megússza?

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Gömöri Zsolt lemondása az elmúlt napokban kirobbant botrányok – a parasportolók támogatásából végtörlesztett hitel, a közpénzből szervezett magánutak és a szervezeten belüli vesztegetési kísérletek – hatására elkerülhetetlenné vált. Minden egyes nap, amelyet Gömöri a bizottság elnökeként tölt, tovább rombolja a magyar sportvezetés hitelességét.

 

2015-05-29 11:14 MTI/mszp.hu

Igazolja Gömöri Zsolt, hogy visszafizette a paralimpikonok pénzét!

Igazolja Gömöri Zsolt, hogy visszafizette a paralimpikonok pénzét!

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és társai devizahiteleik végtörlesztésére vettek fel a paralimpikonok támogatására nyújtott szponzori pénzekből sok millió forintot. Az elnök állítása szerint ezt a pénzt visszafizette a szervezetnek. Kérdés, hogy a többiek miként jártak el.

2015-05-15 10:23 mszp.hu