Címke: gyászKocsis Zoltán halálára

Kocsis Zoltán halálára
A velünk élő tehetségek között Ő volt az egyik legnagyobb. Zongorajátéka olyan varázslatos volt, hogy alig volt hihető, ember, egy fiatalember ül a zongora mögött. Karmesterként, a Fesztiválzenekar társalapítójaként, majd a Nemzeti Filharmonikusok fő-zeneigazgatójaként méltán követte tapsvihar fellépéseit, itthon és szerte a világban. Szenvedélyesen szerette a zenét, a kompozíciót, a munkát. Élmény volt Vele beszélgetni, ahogy Bartókról vagy Chopinről, a klasszikus mesterekről, vagy a legmodernebb kortárs zenéről beszélt, érvelt.
2016-11-06 20:35 mszp.hu

Somló Tamás halálára

Somló Tamás halálára
Megrendülten és mély fájdalommal vesszük tudomásul, hogy mára virradóra meghalt Somló Tamás, az LGT legendás zenésze.
2016-07-19 11:19 mszp.hu

Esterházy Péterrel mindannyian vesztettünk

Esterházy Péterrel mindannyian vesztettünk
„Nem volna szabad engednünk, hogy különböző magyar nyelvek legyenek. Különbözni csak közös nyelven lehet.” – írta Esterházy Péter 1990-ben, közvetlenül a rendszerváltás után. Ez a közös nyelvünk talán máig nincs meg, de ha valaki, ő nagyon sokat tett azért, hogy megszülessen, és mindenkié legyen. Csaknem negyedszázaddal később egyik utolsó cikkét így fejezte be: „És fogadjunk, hogy nem merem odaírni, ide, a végére, hogy sok év tapasztalata szerint a tél után tavasz jő. Vesztettem.”
2016-07-15 12:30 mszp.hu

Részvétnyilvánítás

Részvétnyilvánítás
Nincs és nem is lehet magyarázat arra az aljas tettre, amelyet péntekre virradóra a franciaországi Nizzában ünneplő tömegben követtek el. Az értelmetlen nizzai vérengzés amellett, hogy ártatlan emberek, köztük gyermekek életét követelte, egyben a szabad és egységes Európa elleni támadás is volt. Ezért Európának ma egységre és összetartásra van szüksége. Osztozunk az áldozatok családjainak és a francia nép fájdalmában, a terrortámadás sérültjeinek - köztük egy magyar nőnek - pedig mielőbbi gyógyulást kívánunk.
2016-07-15 10:37 mszp.hu

Esterházy Péter halálára

Esterházy Péter halálára
Mély fájdalommal értesültünk arról, hogy elhunyt az egyik legnagyobb hatású magyar író, Esterházy Péter.
2016-07-14 21:28 mszp.hu

Az MSZP részvétét fejezi ki a hortobágyi tűzszerészek családtagjainak és gyors segítséget sürget

Az MSZP részvétét fejezi ki a hortobágyi tűzszerészek családtagjainak és gyors segítséget sürget
Az MSZP mély megrendüléssel értesült arról, hogy a hortobágyi bombalőtéren aknamentesítés közben felrobbant egy bomba, s ennek következtében négy tűzszerész életét vesztette, egy pedig megsebesült. Ez a tragédia rávilágít arra, milyen veszélyes és óriási áldozatokat követelő szolgálatot teljesítenek a honvédség tagjai.
2016-07-01 22:57 mszp.hu

Kertész Imrétől búcsúzunk

Kertész Imrétől búcsúzunk
Kertész Imre tovább él a következő generációk számára is maradandó és nagyszerű műveiben. Ezek a humanizmus és az egyetemes erkölcs alapkérdéseihez adnak fogódzót őszinte szembenézéssel, az emberi természetről kialakított mély filozófiai tudással. Alapművével, a Sorstalansággal a SOÁ borzalmainak elviselhetetlenségét tette új perspektívából érthetővé milliók számára. Szívből gyászolom a magyar irodalom egyik legnagyszerűbb képviselőjét.
2016-03-31 10:11 mszp.hu

Psota Irén halálával óriási veszteség érte a magyar kultúrát

Psota Irén halálával óriási veszteség érte a magyar kultúrát
Megrendülten értesültünk Psota Irén, a Nemzet Színésze, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő haláláról. Távozásával a legkiválóbb magyar művészek egyikét veszítettük el. Psota Irén már életében a Halhatatlanok Társulatának tagjává vált, mától pedig a magyar színháztörténet legendás alakítójaként emlékezünk rá.
2016-02-25 14:22 mszp.hu

Elhunyt Koleszár Lajos, az MSZP volt országgyűlési képviselője

Elhunyt Koleszár Lajos, az MSZP volt országgyűlési képviselője
Életének 68. évében, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Koleszár Lajos, az MSZP volt országgyűlési képviselője, a miskolci Semmelweis Kórház egykori igazgató-főorvosa, szakmai igazgatója.
2016-02-12 12:20 mszp.hu

Búcsúzunk dr. Ujvári Jenőtől

Búcsúzunk dr. Ujvári Jenőtől
Tisztelettel búcsúzunk dr. Ujvári Jenőtől, városunk egykori alpolgármesterétől, a pécsi kulturális élet meghatározó személyiségétől.
2016-02-09 13:45 mszp.hu
«123456...»