Címke: helikopter beszerzésEgyenes válaszokat várunk a minisztériumoktól a bizottságban

Egyenes válaszokat várunk a minisztériumoktól a bizottságban
Elvárjuk, hogy a belügyi és a honvédelmi tárca is érdemi tájékoztatást adjon a bizottság keddi ülésén az átláthatatlan helikopter-beszerzésekről!
2016-04-15 16:03 mszp.hu

Jó hír: jövőre is megújul a helikopterállomány!

Jó hír: jövőre is megújul a helikopterállomány!

Lázár János ismét jó hírt közölt: jövőre megújulhat a rendőrség, a mentőszolgálat és a Magyar Honvédség helikopterflottája. Az új járművek beszerzésének hírével a kormány már sokszor örvendeztette meg a közvéleményt. Hasonlóképpen örülhettünk 2013 tavaszán, amikor Hende Csaba jelentette be a jó hírt. A honvédelmi miniszter akkori nyilatkozata szerint a helikopter-beszerzésre a pályázatot úgy írják ki, hogy a választások után hivatalba lépő új kormány 2014 közepe táján „egy gombnyomással” dönteni tudjon arról, melyik ajánlatot fogadja el. Azonban 2014 nyarán a várva várt gombnyomás elmaradt. 2014 végén Hende Csaba újabb jó hírként a tender előkészítésének befejezéséről adott tájékoztatást, ami csupán a kormány jóváhagyására vár.

2015-08-14 12:22 mszp.hu

Mégis mit csinált eddig Hende Csaba?

Mégis mit csinált eddig Hende Csaba?

Az éves feladatszabó értekezleten a honvédelmi miniszter többek között sürgető helikopterbeszerzésről, honvédelmi szakpolitikai programok kidolgozásának és a magyar hadiipar fejlesztésének szükségességéről beszélt. Hende Csaba csak most ébredt volna rá mindezek szükségességére? Hol volt az elmúlt 5 évben, mialatt nem történt semmilyen előrelépés ezekben a kérdésekben?

2015-01-27 18:36 mszp.hu