Címke: interjúFelgyűrt ingujj - Interjú Tóbiás Józseffel

Felgyűrt ingujj - Interjú Tóbiás Józseffel

Amíg a választási rendszer nem változik, az MSZP együttműködik majd a többi balos párttal, de most nem ez a legfontosabb.

2014-07-21 12:41 Vasárnapi Hírek

Új társadalmi szerződés kell

Új társadalmi szerződés kell

Minden egyes nap egy feladat, nem lesz máról holnapra csoda – mondta a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában Tóbiás József.

2014-07-21 11:54 Klubrádió

Elvarázsolt kastély a Fidesz

Elvarázsolt kastély a Fidesz

Az MSZP-ben most generációváltás történt a nemzetpolitikai szereplők között is. Brüsszelben Tabajdi Csaba sikeres munkáját Újhelyi István folytatja, a Határon Túli Magyar Tagozat élére az ifjúsági szervezet korábbi vezetője, Rózsa Endre került, a nemzeti összetartozás parlamenti bizottságában Kiss László vette át Szabó Vilmos helyét. Kisst kérdeztük arról, mit vár az MSZP Tusványostól, melyek a kormányzat új nemzetpolitikai céljai és törekvései.

2014-07-21 10:56 Népszava

Felgyűrt ingujjal, aprólékos munkával kell építkezni

Felgyűrt ingujjal, aprólékos munkával kell építkezni

Az MSZP mai kongresszusának tétje, hogy elindítja-e a szükséges változásokat. A párt egyetlen elnökjelöltje úgy látja, az eddigi módon nem lehet tovább működni. Meg kell ismerni a legkisebb közösségek problémáit és igényeit, közelebb kell kerülni a választóhoz.

2014-07-19 07:37 Népszava

Gyökeres változást sürget Tóbiás József

Gyökeres változást sürget Tóbiás József

Nagy párt voltunk, nagy párt lehetünk újra - jelentette ki lapunknak Tóbiás József, aki az egyedüli jelölt az MSZP elnöki posztjára.

2014-07-18 09:12 Magyar Nemzet

Az MSZP létezése nem lehet öncél - Tóbiás József: Türelmet kérek

Az MSZP létezése nem lehet öncél - Tóbiás József: Türelmet kérek

Nem megújítani, hanem megnyitni szeretné a szocialista pártot az MSZP jövendő elnöke, a júliusi tisztújítás esélyese. Tóbiás József elsőként szervezőmunkával kezdi, a vidéki bázist, a kisvárosokat, a falvakat akarja megerősíteni. És leszámol a generációs hajcihővel is, nála „az ideális szocialista húszéves éppúgy lehet, mint hetven”, ha van mögötte teljesítmény. BUJÁK ATTILA interjúja.

2014-06-26 10:25 168 Óra

"Elég volt a főváros leradírozásából"

Az MSZP is lehet más - a párt újragondolásának egyik első lépéseként a budapesti elnöki posztért ketten versenyeznek: Kunhalmi Ágnes és Tüttő Kata. Mint mondják, nem egymás ellen, hanem egymást kiegészítve. Úgy vélik, a Fidesz főpolgármester-jelöltje jelöltje, Tarlós István ősszel legyőzhető. Bár a pálya megint a kormánypártnak lejt, de nemcsak lehetséges, szükséges is az összefogás a baloldalon, hiszen elég volt a főváros "leradírozásából."

2014-06-23 11:12 nepszava.hu

Védték a házunkat – Interjú Ujhelyi Istvánnal

Védték a házunkat – Interjú Ujhelyi Istvánnal

A családját is megfenyegették a szélsőjobboldallal vállalt konfliktusai miatt, Kövérrel sehogy nem tudott szót érteni, Gyurcsányt Őszöd után visszaléptette volna, noha szerinte a beszéd tartalma annak néhány mondata kivételével vállalható. Ujhelyi István ingázó EP-képviselő lesz.

2014-06-19 12:21 Magyar Narancs

'Merünk hibázni, ezért is tudunk felállni belőle.'

'Merünk hibázni, ezért is tudunk felállni belőle.'

Tarlós Istvánt le lehet győzni októberben, de csak ha az ellenzék el tudja mondani mindenkinek, miért rossz az egész országnak, ha a kormány a főváros ellen politizál, ami most is történik – mondta a hvg.hu-nak Kunhalmi Ágnes. Az MSZP oktatáspolitikusát, aki pályázik a budapesti pártelnöki pozícióra, hiányzó nyelvvizsgájáról és egy eddig nem ismert büntetőügyéről is kérdeztük.

2014-06-17 09:43 hvg.hu

Újratemetés, újraértelmezés

Újratemetés, újraértelmezés

Fiatal történészként, egyetemi tanárként élte át a forradalmat és az azt követő megtorlásokat, a 33 évvel későbbi demokratikus átalakulásban pedig maga is részt vállalt. Valós párhuzamokról és párhuzamos valóságokról beszélgetve értelmeztük újra a XX. század másod felének magyar történtét Orosz István egykori szocialista országgyűlési képviselővel.

2014-06-16 11:34 mszp.hu
«123456...»