Címke: InterRail

A magyar fiataloknak legyen lehetősége Magyarországot is megismerni!

Az MSZP kezdeményezi, hogy a magyar fiataloknak - az unió ingyenes InterRail programjához hasonló módon - legyen lehetősége Magyarországot megismerni - közölte az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője hétfőn Budapesten.
2018-07-02 13:11 MTI/mszp.hu

Ingyenes InterRail-bérlet: indul a visszaszámlálás!

Ma délután hivatalosan is elindult az az internetes oldal, amelyen keresztül pályázhatnak a 18 éves fiatalok az ingyenes InterRail-bérletre. Idén csaknem háromszáz magyar fiatal élhet majd a lehetőséggel és juthat hozzá az egy hónapra szóló ingyenes vonatbérlethez. A pályázatokat június 12-től lehet majd feltölteni az Európai Bizottság által megnyitott weboldalra, a végső határidő július 26-án jár majd le. Idén tizenkétmillió eurós keret áll rendelkezésre, de a 2020 utáni hétéves költségvetésben már hétszázmillió eurót terveznek a programra fordítani.
2018-05-23 16:23 mszp.hu

Kísérleti programként már jövőre elindul az ingyenes InterRail-bérlet programja

Közel két év megfeszített munkája után megvan a mérföldkőnek számító első siker az ingyenes InterRail-bérlet programmal kapcsolatban: az Európai Bizottság 2017-ben, egyfajta kísérleti projektként megvalósítja a programot és ehhez a testület legutóbbi döntése értelmében 50 millió eurót rendelnek az oktatási és ifjúsági programokra létrehozott 200 millió eurós pluszkeretből.
2016-11-18 16:41 mszp.hu